שתף קטע נבחר

 

פריצת דרך: מכשיר דיאליזה ביתי הראשון בעולם

חברת הביוטכנולוגיה "קוואנטה" חושפת את מכשיר הדיאליזה הביתי הראשון שפיתחה, שיאפשר לבצע טיפולים מלאים לחולי כליות, בכל מקום מחוץ לבית החולים. המכשיר נמצא כעת בבדיקות אחרונות בבית חולים בבריטניה, וישווק החל מ-2016

בשורה לחולי הדיאליזה: חברת קוואנטה הבריטית חושפת את מכשיר הדיאליזה הביתי הראשון בעולם, שפיתוחו נמשך עשר שנים. המכשיר ישמש לטיפולי דיאליזה ממש כמו אלה המתבצעים ביחידות הדיאליזה, רק בלי הצורך להגיע לבית החולים.

 

מכשיר הדיאליזה הביתי. עובד כמו מכונת הדיאליזה הגדולה בבית החולים ()
מכשיר הדיאליזה הביתי. עובד כמו מכונת הדיאליזה הגדולה בבית החולים

 

קראו עוד על דיאליזה:

הצעת חוק: הסעות בחינם לחולי סרטן ודיאליזה

דיאליזה ואי ספיקה: הקשר בין סוכרת למחלות כליה

מתוך רצון טוב: ליאת הפראמדיקית תרמה כליה לילד בן 5

 

על פי ההערכות, כשני מיליון איש ברחבי העולם סובלים מאי ספיקת כליות ומטופלים בדיאליזה. חלק גדול מהם ממתינים להשתלת כליה, ומכשיר הדיאליזה הוא זה שמציל את חייהם. הדיאליזה היא מכונה גדולת מימדים, המוציאה מחוץ לגוף את הדם, מסננת את הרעלים שבו, ומחזירה את הדם נקי. בכך עוקפת המכונה את פעולת הכליות ששבקו חיים.

 

אבל הטיפול בדיאליזה אינו פשוט: הוא מצריך הגעה לבית החולים שלוש פעמים בשבוע לפחות, בכל פעם נמשך הטיפול ארבע עד שש שעות, לאחריו חשים המטופלים חולשה, עייפות ולעתים גם כאבים בכל הגוף. למעשה, הטיפול בדיאליזה משבש קשות את איכות החיים.

 

חלק מחולי הכליות עוברים תהליך של דיאליזה פריטוניאלית: סוג של דיאליזה ביתית מסובכת, שבה לאחר ניתוח שבו הוחדר קטטר גמיש לגוף, מתחבר החולה לשתי שקיות, האחת מחדירה נוזלים לחלל הבטן והשניה מנקזת בחזרה את חומרי הפסולת. התהליך נמשך שעות ארוכות במהלך היום, רווי סיכונים כמו זיהומים, דורש מיומנות רבה, יעילותו חלקית ולכן הוא כמעט ואינו משמש כיום אצל מרבית החולים.

 

המכשיר החדש: נייד ונוח

המכשיר החדש אותו פיתחה חברת קוואנטה, הוא מכשיר דיאליזה לכל דבר. בתהליך הפיתוח שנערך בעשר השנים האחרונות, הצליחו מדעני החברה להקטין משמעותית את רכיבי המכונה ואת הפילטרים, עד שפיתחו את המכשיר הנייד, אותו ניתן להציב בבית ובעבודה, ולבצע דיאליזה רגילה, ממש כמו זו המתבצעת בבית החולים.

 

כיום נמצא הפיתוח בשלבי בדיקה האחרונים, כאשר כמה עשרות חולי דיאליזה מתחברים אליו מדי יום בבית חולים בבריטניה. בכל המחקרים, הראה המכשיר יעילות דומה לזו של מכשיר רגיל. בחברה צופים שבמהלך השנה הבאה יתחיל שיווקו של המכשיר.  עלותו תגיע למיליוני דולרים, ועדיין לא נקבע כיצד ישווק, והעלות לצרכן או לבתי החולים שירכשו אותו.


צפו בתהליך הפיתוח של מכשיר הדיאליזה הביתי החדש:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עד כה חולי דיאליזה נאלצים להגיע 3 פעמים בשבוע לפחות לבית החולים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים