שתף קטע נבחר

 

המלאכיות של סבטלנה: נערות חיתנו זוג עולים

בתפקיד החתן: משה. בתפקיד הכלה: סבטלנה. בתפקיד ההורים: בנות אולפנת ערד, שבין מתכונת לבגרות הפיקו לבדן חתונה לזוג עולים חדשים חסרי כל, ולא שכחו דבר בדרך - מהשמלה ועד לקייטרינג. החתן והכלה בכו מאושר: "החום והאכפתיות הוכיחו לנו שכאן הבית שלנו"

"קול ששון וקול שמחה". משה וסבטלנה (צילום: שירה כהן) (צילום: שירה כהן)
"קול ששון וקול שמחה". משה וסבטלנה(צילום: שירה כהן)
 

 

זר לוּ היה נכנס לקמפוס אולפנת בני-עקיבא בערד ביום חמישי שעבר, היה מתקשה להאמין שמדובר במוסד חינוכי: על המדשאה עמדה חופה מעוצבת, חדר האוכל התקשט במפות אדומות, שולחנות נערכו בטוב-טעם - ובמרכזם אגרטלים עם זרי פרחים. בשמחת הנישואים הזו אפילו החתן והכלה הם אורחים – בני זוג חסרי כל, שתלמידות האולפנה לקחו עליהם חסות. בתפקיד ההורים, המפיקים והמלצרים – בנות השביעית והשמינית.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

המבצע יצא לדרך לפני כמה חודשים, במסגרת פעילות המעורבות החברתית במוסד. מבשרת פלד משכבה י"ב, אחת ממובילות הפרוייקט, שמעה על משה וסבטלנה בני ה-26 במאר-שבע, זוג עולים מרוסיה המנותקים ממשפחותיהם – רגע לפני היום המאושר בחייהם.

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

סבטלנה התייתמה מאמה שנפטרה ממחלה קשה, והקשר עם אביה נותק. בעבר התגוררה בכפר ערבי, עד שהחליטה לערוק ובחרה בחיים יהודיים. משה איבד גם הוא את הקשר עם אביו, ורק לעיתים רחוקות שומע מאמו. הם עלו לישראל בגפם, נפגשו והחליטו להינשא. החששות מההוצאות הגדולות התפוגגו ברגע שאומצו על ידי בנות האולפנה. שמלת כלה? חליפה לחתן? חופה מעוצבת? אוכל כיד המלך? להקה עכשווית? הכל עליהן.

 

הכלה והבנות בכו מהתרגשות

החיבור היה מיידי: במשך ארבעה חודשים, בין מתכונת לבגרות, התלוו התלמידות לסבטלנה. הן גייסו כסף לרכישת השמלה, עמדו לצדה בהדרכת כלה, בחרו איתה את זר הפרחים - והקיפו אותה ביום החתונה עצמו. צוות נוסף רתם חנות בגדים לתרומת חליפה למשה, ושידכו אותו להדרכה אצל רב קהילת חב"ד בערד. שאר בנות השכבה השיגו קייטרינג ואת להקת "אעלה בתמר" מהיישוב סנסנה - ודאגו אפילו לכלי בית כמתנה לזוג הטרי.

 

 (צילום: שירה כהן) (צילום: שירה כהן)
(צילום: שירה כהן)

 

לקראת 19:30 בערב, דקות לפני טקס החופה והקידושין, התחבקה סבטלנה עם הבנות ובכתה מאושר יחד איתן. היא הודתה להן על החיבוק הגדול והנתינה האין-סופית. איש ממשתתפי השמחה לא נשאר אדיש, וגם לא יכול היה להאמין שאך לפני כמה חודשים הן כלל לא הכירו אותה.

 

 

כשהחתן והכלה הובלו אל החופה, עשו הבנות מאמץ מיוחד לשמח, לרקוד, לקפוץ, להיות שם בשבילם, שיהיו מאושרים. תחת החופה, הקיש הרב יעקב מנדלסון מחב"ד בין פרשת השבוע, לך לך, ומעשה אברהם אבינו המסופר בה - למסע העלייה של סבטלנה ומשה. בקהל הוסיפו: גם להם הקב"ה דאג, פסע איתם יד ביד, שלח להן את בנות החסד האלה ואין-סוף חום ואהבה.

 

ה"שוויגעריות" התרוצצו ארבעה חודשים

לקראת חצות הלילה הווליום נחלש והאורות כבו – אבל האורחים לא התפזרו. כוכבי הערב, משה וסבטלנה,

התפנו לסכם: "מרגש לראות כל כך הרבה אנשים שאמצו אותנו ודואגים שנשמח. החום והאכפתיות כדי שהחתונה תצליח הוכיחו לנו שהעלייה לישראל, להיות עם העם שלנו, הייתה נכונה - ושכאן הבית שלנו. פגשנו מלאכיות שעשו לנו רק מעשים טובים".

 

הבנות עצמן הוסיפו בהתרגשות: "ארבעה חודשים אנחנו מתרוצצות, מבקשות, דוחפות, ולראות עכשיו את האושר והשמחה שגרמנו והצלחנו להעניק - זו המתנה שלנו".

 

מנכ"ל רשת ישיבות ואולפנות בני עקיבא, אלחנן גלט, ציין לשבח את התגייסות בנות האולפנה בערד. "הנתינה היא חלק מרכזי מהערכים שאנחנו מבקשים להנחיל במוסדותינו", אמר. "זו הדרך לבנייה של חברה איתנה".

 

ה"אולם" - חדר האוכל באולפנה  (צילום:  כרמי יוגב) (צילום:  כרמי יוגב)
ה"אולם" - חדר האוכל באולפנה (צילום: כרמי יוגב)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: כרמי יוגב
גם תמונות חתונה יש
צילום: כרמי יוגב
מומלצים