סטארט-אפ פיננסי: מסחר וירטואלי והעברת כספים ברשת החברתית
חיסכון בעמלות העברת כספים בין מדינות למהגרי עבודה, סיוע לקבלת החלטות במסחר בשוק ההון והעברת סכומי כסף בצורה מהירה ברשתות החברתיות - הצצה למיזמים פיננסיים חדשים בתערוכת הפינטק
כנס הפינטק שנערך בשבוע שעבר בתל-אביב מאפשר הצצה לכמה מיזמים ישראליים מעניינים בתחום הפיננסיים. תחום הפינטק (הטכנולוגיה הפיננסית) צובר תאוצה רבה בשנים האחרונות ומקיף נושאים רבים החל מטכנולוגיות תשלום מתקדמות והעברות כספים ועד פיתוחים בתחום הסייבר. ישראל נמצאת בחזית הפיתוח העולמי ולא מעט תאגידים פיננסיים גדולים מרחבי העולם מגיעים לכאן להתרשם ואף לאמץ חלק מהטכנולוגיות.
בקרוב: הוזלה בביטוחי החובה לרכב
כנס מרכז החדשנות של סיטי בנק התקיים זו השנה השניה, ובו מוצגות טכנולוגיות של החברות הפועלות במרכז החדשנות של סיטי במסגרת האקסלרטור (תוכנית האצה וליווי) וטכנולוגיות נבחרות של מעבדת החדשנות בתחומי הביג דאטה, מסחר אלקטרוני, ניהול סיכונים, אפליקציות מובייל ועוד.
מרכז הפיתוח של סיטי בישראל הוקם כחלק מתוכנית "יתרון יחסי" עליה הכריזו לפני מספר שנים משרדי האוצר והתמ"ת, במסגרתה ניתנים תמריצים למרכזים שיתמקדו במחקר ופיתוח טכנולוגיה מתקדמת שתשרת ותקדם את התעשייה הפיננסית הגלובלית.
בשנת 2013 פתחה סיטי גם את תוכנית האקסלרטור עבור קהילת הסטארט-אפים בישראל בתחום הטכנולוגיה הפיננסית. התכנית מיועדת לחברות בשלבי צמיחה שונים ובתחומים מגוונים בפינטק, וזהו המחזור הרביעי של מיזמים במסגרת זו.
בין הסטארטאפים שניתן היה להתרשם מהם השנה: Rewire – חברה הבונה מערכת חכמה שמטרתה הוזלה של העברת כספים בסכומים נמוכים בין מדינות. המוצר הראשון אותו פיתחה החברה, מסייע למהגרי עבודה החיים בישראל לחסוך בעמלות שהם משלמים כשהם שולחים כסף הביתה. כיום, עמלות עבור המרה ושליחה של הכספים יכולות להגיע לכ-5% מהסכום שנשלח.
Provenance הוא מיזם המציע שירות בתחום שוק ההון ונוסד על ידי ניר זוהר ורן קרני. החברה מספקת ניתוח התנהגותי של השחקנים השונים בשוק ההון ומתרגמת את המידע לאסטרטגיות השקעה במניות. הניתוח מבוסס על אלגוריתם שעוקב ובודק תנועות כספים, העדפות של משקיעים מסוימים ותוכן חדשותי.
עוד מיזם העוסק בשוק ההון הוא Kensee שהוקם על ידי שתי יזמיות, ומכיל מנוע אלגוריתמי שאוסף ומנתח מידע מאתרי חדשות ואתרי פיננסים ומזהה סנטימנט ומגמות הקיימות בשוק, נקודות מפנה ואירועים פיננסיים בעלי השפעה עתידית על השוק.
Epistema מציעה פתרונות בתחום קבלת החלטות על בסיס מידע מגוון. החברה הוקמה השנה על ידי המייסדים יואב רוזנברג , אל"מ במיל' לשעבר סגן ראש חטיבת המחקר באמ"ן ומפקד תלפיות, שלמה קראוס לשעבר מנהל מוצר במרכז הפיתוח של סיטי, ודרור בן אליעזר. ב- Advisory Board חברים גם פרופ׳ (אלוף במיל.) יצחק בן ישראל מאוני׳ תל אביב, ואלוף (במיל.) יעקב עמידרור, לשעבר רח"ט מחקר והיועץ לבטחון לאומי.
החברה מיישמת במוצר תוכנה עקרונות מהפילוסופיה של המדע, כדי לאפשר לקבוצות גדולות מאד של אנליסטים שעוסקים באותו תחום, לנהל ולפתח את התובנות שלהם. המערכת משווה תובנות שונות, מוצאת סתירות לוגיות ויודעת בסופו של דבר לסמן את התובנות הטובות ביותר מבחינה עסקית ולשנות אותן בצורה דינמית על פי המידע החדש שנכנס למערכת, ותובנות חדשות שמכניסים אנליסטים שונים.
חברה נוספת שהציגה את המוצר שלה בכנס היא WorkCapital שהוקמה על ידי יזמים חרדים ומציעה פתרונות הון חוזר עבור מליוני עסקים קטנים ובינוניים ברחבי העולם שסובלים משירות חסר וגביית יתר. באמצעות אפליקציית פקטורינג הפוך - החברה משלמת לספק בו ביום ומאריכה את מועד האשראי של הלקוח עד 120 יום. האפליקציה מקבלת החלטות הענקת אשראי המבוססות על מידע המתקבל מממשק עם מערכות הERP של הספק ועל ידי שימוש באלגוריתם מורכב מחליטה על הענקת אשראי בהתאם למצבו של כל משלם. כיום החברה כבר פעילה בברזיל .
סטארט אפ מעניין נוסף הוא GetGems – החברה, אותה מוביל דניאל פלד, עוסקת בפיתוחים טכנולוגיים להנגשת מטבעות וירטואליים כגון ביטקוין עבור המשתמש הפשוט. החברה פיתחה אפליקציה להעברת מסרים המאפשרת לכל משתמש להעביר כסף מאחד לשני במהירות, תוך אבטחה מקסימלית וללא עמלות.