שתף קטע נבחר
 

להשקיע בתמר? "מניות הגז עדיין מסוכנות"

בוועידת האנרגיה, שנפתחה על רקע המאבק סביב מתווה הגז, דנו המשתתפים בעתידו של משק הגז בישראל, וכן בהזדמנויות ובסיכונים הכרוכים בהשקעה בענף. ד"ר עמית מור העריך: ההשקעה בקידוח תמר בטוחה יחסית כמו אג"ח, בהשקעה בלוויתן יש סיכון גבוה יותר

האם כדאי למשקיעים להכניס את מניות הגז לתיקי ההשקעות שלהם, או שמא עדיין מדובר בסקטור מסוכן? האנליסטים ערן יונגר מבית ההשקעות מיטב דש והאנליסטית אלה פריד מלאומי שוקי הון, שהשתתפו אתמול (ב') בוועידת האנרגיה, הביעו מידה של אופטימיות בנושא - לקראת האפשרות של אישור מתווה הגז. 

 

לכתבות נוספות בנושא:

עימותים אלימים בהפגנה נגד מתווה הגז: "שיא הקומבינה"

יו"ר ועדת הכלכלה: לא נסמן וי על מתווה הגז

"סקטור הגז חיובי אך לא לשונאי סיכוח

 

השניים השתתפו בוועידה בפאנל עסק בכיוון אליו הולכות מניות הגז והנפט. הוועידה נערכה במלון דן פנורמה בתל אביב על רקע מתווה הגז והמחאה הציבורית נגדו, בהשתתפות בכירי תעשיית הגז, מומחים, קברניטי השותפויות לחיפוש והפקה של גז ונפט בישראל, מנהלי השקעות ואנליסטים.

 

האנליסטית פריד אמרה בשיחה עם ynet כי סקטור הגז חייב להיות בתיקי המשקיעים בגלל ההזדמנויות הטמונות בו וציינה כי מניית השותפות ישראמקו, המחזיקה בכ-29% ממאגר תמר, מומלצת ובנוסף המליצה על חשיפה למאגר לוויתן דרך חברת דלק קידוחים.

 

ביקור בוועידה: מה חושבים האנליסטים על מניות הגז? צפו

צילום: יוגב אטיאס

צילום: יוגב אטיאס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לעומת פריד, שהביעה עמדה חיובית מאוד על הסקטור, יונגר ממיטב דש העריך כי עדיין מדובר בסקטור מסוכן מאוד. הוא הוסיף כי למרות שיש סיבה לאופטימיות, עדיף לראות תחילה את אישור המתווה.

 

עוד ציין יונגר כי יהיה קשה לפתח את מאגר לוויתן בכ-3 שנים בלבד (היעד לפיתוח - 2019). עם זאת, במסר חיובי יותר, אמר כי יש סיכוי טוב לחתימת חוזה לייצוא הגז מלוויתן למצרים, וכן העריך כי הירידה במחירי הגז הטבעי בעולם לא מהווה אתגר לפיתוח מאגר לוויתן.  

 

מודיעין יהש: לא נרכוש את תנין וכריש

מרבית בכירי משק הגז שהשתתפו בוועידה העריכו כי מתווה הגז יאושר בכנסת. לצד זה, רון מאור, מנכ"ל מודיעין אנרגיה יהש (העוסקת בחיפושי גז ונפט ומחזיקה ב-10% ממאגר "שמשון") התייחס בוועידה לבעייתיות הקיימת במתווה ביחס לסיכויי הפיתוח של המאגרים הקטנים. "יש צורך באפליה מתקנת עבור המאגרים הקטנים ובהגנה מסוימת מצד המדינה, אחרת יהיה קשה להתחרות", אמר מאור.

 

על פי מתווה הגז נקבע כי נובל אנרג'י וקבוצת דלק יאלצו למכור לצד שלישי את החזקותיהם במאגרים תנין וכריש. בהתייחסות לסעיף זה הדגיש מאור כי מבחינת חברת מודיעין יהש, לא נבחנת האפשרות לרכוש את המאגרים. "אין כזה דבר על הפרק מבחינתנו, אנחנו באופן פורמאלי לא חלק בתהליך ההתמודדות על המאגרים", הדגיש.

 (צילום: "אלבטרוס") (צילום:
(צילום: "אלבטרוס")

 

השקעה בתמר או בלוויתן?

ד"ר צ'רלס אלינס, מנכ"ל חברת האנרגיה E-C Natural Hydrocarbons בקפריסין, דיבר בראיון על האפשרויות הקיימות לשיתוף פעולה בין ישראל לקפריסין בתחום האנרגיה. אלינס הדגיש כי קיים סיכוי לייצוא משותף לאירופה דרך טורקיה וציין כי קיים קושי בייצוא הגז למצרים גם מבחינת ישראל וגם מבחינת קפריסין.

 

אלינס שעוסק גם בייעוץ בתחום, העריך כי מחירי הגז הטבעי הנמוכים עלולים לעכב את פיתוח המאגרים הענקיים. בנוסף העריך כי שדה אפרודיטה, שהתגלה במים הכלכליים של קפריסין, לא יפותח לפני לוויתן.

 

ד"ר עמית מור, מנכ"ל משותף בחברת אקו אנרג'י, ממארגני הוועידה אמר בשיחה עם ynet כי מתווה הגז הוא חיובי והכרחי לתעשייה בישראל. בהתייחס למשקיעי הסקטור אמר מור כי ההשקעה בקידוח תמר היא כמו אג"ח - ומהווה השקעה יחסית בטוחה, לעומת השקעה בלוויתן שבו הסיכון גבוה יותר. למרות זאת טען מור, כי ניתן בהחלט לתבל את התיק במניות הקשורות לפיתוח שדה לוויתן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבטרוס צילומי אוויר
צילום: אלבטרוס צילומי אוויר
מומלצים