שתף קטע נבחר

 

קרינה מסוכנת: המוצרים שיגנו עליכם מפניה

הטלפון הנייד, המיקרוגל, המחשב ואפילו הטלוויזיה, שלא לדבר על הקרינה הנגרמת מרשתות ה-Wi Fi, כל אלה על פי מחקרים, מסכנים את בריאותנו. חברת vest פיתחה סדרת מוצרים שיגנו עלינו מפניה

חיינו בעשורים האחרונים אמנם הפכו להיות קלים יותר, אבל כנראה גם מסוכנים יותר. אנחנו מוקפים באינספור מכשירים פולטי קרינה שלחלק מהם אנחנו אפילו לא מודעים. אנחנו משתמשים בכל המכשירים הללו בחיי היום יום, אפילו בלי לשים לב, החל מטלפונים ניידים, דרך גאדג'טים למיניהם, ועד לרשתות האלחוטיות שנכנסו לשימוש בכל מקום.

 

בבד בד עם העלייה בשימוש בהם, עלה גם החשש מהסכנה שהם גורמים לבריאות שלנו. למעשה, כבר בשנת 2008 הגדיר ארגון הבריאות העולמי (WHO) קרינה אלקטרומגנטית כגורם אפשרי לסרטן בבני אדם, לצד חומרים רעילים כמו חומרי הדברה DDT, עופרת, כלורופורם ועוד.

 

קיראו עוד על סכנות הקרינה

הסלולרי מסרטן או לא? מיתוסים על קרינה

6 הרגלים מסוכנים שחושפים לקרינה - ופתרונות

בדיקת קרינה ביתית: האלחוטי מזיק יותר מהסלולרי

  

להגן מפני קרינה. כיסוי המגן מקרינת המיקרוגל (צילום: יח"צ) (צילום: יח
להגן מפני קרינה. כיסוי המגן מקרינת המיקרוגל(צילום: יח"צ)

 

מאז בוצעו אינספור מחקרים נוספים אשר מצאו קשר מדאיג מאוד בין חשיפה בלתי נראית זו לקרינה לבין הבריאות שלנו ושל ילדינו. בשנת 2011 מצאה הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן (IARC) ראיות לעלייה בסיכון לפתח גידולי מוח ממאירים (גליומה) וגידולים בעצב השמע בקרב אנשים המשתמשים בטלפון נייד. ממצא זה התבסס על מאות מאמרים מדעיים בתחום, כאשר אחד המרכזיים הוא מחקר אינטרפון הבינלאומי בו השתתפה גם ישראל.

 

בשנת 2013 פורסם מחקר אשר מצא כי חשיפה של 30 דקות בלבד לטלפון נייד מדור רביעי 4G/LTE שינתה את פעילות המוח בשני צדיו. בשנת 2014, מחקר בריטי מצא כי חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית בעקבות נשיאת הטלפון הנייד בכיס המכנס פגעה משמעותית באיכות הזרע של גברים והעלתה את הסיכון שלהם לאי-פוריות.

 

בשנת 2004 פורסם מחקר אשר מצא כי חשיפה בזמן ההיריון לקרינה סלולארית ו- Wi-Fi פגעה בהתפתחות התקינה של העובר בזמן ההיריון ולאחר הלידה. לכן, נשים בהיריון מוגדרות באוכלוסייה בסיכון לחשיפה לקרינה זו.

 

גם ילדים מוגדרים כאוכלוסייה בסיכון לחשיפה לקרינה, מכמה סיבות:

רגישות ביולוגית שונה מזו של מבוגרים לפתח מחלות מסוימות.

גופם נמצא בשלבי התפתחות וגדילה ולכן בעל מאפיינים אחרים

הם חשופים לקרינה מיום היוולדם ולכן צפויים לצבור חשיפה משמעותית לגורם סיכון זה במהלך חייהם.

 

ניתן לראות את סכנות ונזקי הקרינה גם בדעת הקהל הציבורית, עם הורים רבים בישראל ובכל העולם המוחים נגד שימוש ב- Wi-Fi בבתי ספר, באזהרות שמפרסמים יצרני כל הטלפונים הניידים מפני שימוש ממושך וצמוד לגוף, בהכרה של בתי משפט בעולם בנכות פיזית כתוצאה מנזקי חשיפה לקרינה זו, והרשימה עוד ארוכה.  

 

מגן מפני קרינה במהלך ההריון (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מגן מפני קרינה במהלך ההריון(צילום: יח"צ)

 

הפתרונות שיגנו מפני קרינה

ענבל עמית, מנהלת תקשורת שיווקית בחברת vest, שפיתחה סדרת מוצרי הגנה מפני הקרינה מסבירה כי פתרונות ההגנה של Vest הם מוצרים המפחיתים משמעותית את החשיפה לקרינה זו (78-100% פחות, בהתאם למוצר).

 

"מדובר במותג בינלאומי של מוצרים המגנים עלינו מחשיפה לקרינה אלקטרומגנטית, זו שנפלטת מהטלפונים הניידים, ממחשבים ניידים, תנורי מיקרוגל, טאבלטים, רשתות אלחוטיות (Wi-Fi) ובעיקרון – מכל מכשיר חשמלי או תקשורת סלולארית/אלחוטית. כל המוצרים מבית Vest נבדקו ואושרו על ידי מעבדות מורשות מטעם רשות התקשורת הפדרלית האמריקאית – FCC".

 

הגנה מפני קרינת המחשב (צילום: יח"צ) (צילום: יח
הגנה מפני קרינת המחשב(צילום: יח"צ)

 

עמית מפרטת איזה מוצרים קיימים:

כיסוי מפחית קרינה לטלפון הנייד ואוזניות אוויר מאפשרים לדבר בבטחה בטלפון הנייד;

 קייס ארנק מפחית קרינה שומר על הבריאות והפוריות כאשר הטלפון בכיס או צמוד לגוף, רוב היום;

מגן בטן להריון שומר על העובר מהקרינה בסביבת האם, בין אם זה טלפון נייד, לפטופ, Wi-Fi או קרינה מכל מקור אחר.

לאחר הלידה, שמיכת התינוק חוסמת הקרינה תשמור על האוצר המשפחתי החדש בריא ומוגן מכל הקרינה סביב, בין אם בבית או בחוץ;

מגן למיקרוגל נותן את השקט הנפשי כאשר הילדים (והמבוגרים) בבית עומדים קרוב למכשיר פולט קרינה מסוכנת זו, בזמן שמחכים לאוכל שיתחמם;

משטח חוסם קרינה ללפטופ מאפשר לעבוד עם המחשב על הברכיים מבלי לסכן את הבריאות או לפגוע בפוריות;

קטגוריית ה'אקטיב' שלנו מאפשרת ליהנות ממוזיקה או לדבר בטלפון בזמן פעילות ספורטיבית, בעזרת רצועת ריצה השומרת מהקרינה הנפלטת מהטלפון כאשר הוא מוצמד לזרוע, ואוזניות אוויר ייעודיות לספורט מרחיקות את הקרינה הנפלטת מהטלפון מאזור המוח.

 

רצועת ריצה השומרת מהקרינה הנפלטת מהטלפון  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
רצועת ריצה השומרת מהקרינה הנפלטת מהטלפון (צילום: יח"צ)

 

כל המוצרים משווקים ונמכרים ברחבי העולם, והביקוש אליהם, לדבריה הולך וגדל. עם זאת היא אומרת כי ישנם לא מעט גופים אשר מעדיפים להתעלם מהשלכות הקרינה, על מנת שלא להתמודד עם הבעיה.

 

במקביל, ישנם גורמים בעלי אינטרס לממן ולפרסם מחקרים בעלי אג'נדה ברורה המרגיעה מפני סכנות החשיפה לקרינה. "זהו מצב מצער ומדאיג, בו אנו רואים שהנושא אינו זוכה לחשיפה לה הוא ראוי ושהציבור אינו מיודע מספיק לגבי הנזקים הבריאותיים אליהם הוא חושף את עצמו את היקרים לו".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מה באמת מגן עליכם מפני קרינה
צילום: יח"צ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים