איזה מזונות הכי בריאים לילדים קטנים?
כשאתם חושפים את הילדים לסוגי מזונות חדשים, זו הזדמנות להכיר להם ולהרגיל אותם למזונות בריאים. באיזה ירק יש הכי הרבה ויטמין C ומתי יודעים שהם באמת שבעים?
זו שאלה שהורים רבים מתלבטים בה במשך דורות. מה הילד אכל, כמה אכל, למה הוא לא אוכל? החל מגיל חצי שנה אפשר להתחיל לחשוף בהדרגה תינוקות למזון מוצק. חשוב לא לחשוף את התינוק ליותר ממזון אחד בכל פעם.
ובואו נזכור, זהו תינוק, הכמות צריכה להיות ממש קטנה. לא אשכח אמא שהגיעה אלי די מבוהלת והודיעה לי שהילד, אבוי, כמעט לא אוכל. "מה נתת לו לאכול בצהריים"? שאלתי, ובכן, היא נתנה לו שתי קציצות ובטטה . "וכמה אכל?" התעניינתי. "בקושי קציצה וחצי בטטה", היא אמרה. התינוק, אגב, היה בן תשעה חודשים. זו בהחלט כמות מעולה לתינוק בגיל הזה.
אולי יעניין אתכם גם:
7 סוגי מזונות שהכי מזיקים לילדים שלכם
איך החיים נראים מנקודת מבטם של הילדים?
כבדו את התינוק, הקשיבו לו וממש אל תכריחו. בגילאים האלה מנגנוני הרעב והשובע עדיין פעילים. תינוק בוכה כשהוא רעב ומפסיק לאכול כשבע. חבל להרוס את המנגנון הזה.
אז מה לתת לתינוק לאכול?
ברזל
אנחנו כמובן רוצים לתת לילדינו אוכל איכותי, לכן בדיוק כמו למבוגרים, הימנעו מאוכל מעובד. כדאי לתת מזונות עשירים בברזל כמו בשר, הודו, דגים. זה הזמן להכיר לתינוקות (ולעיתים גם להורים) את עולם הקטניות שעשיר בברזל כמו עדשים, אפונה וחומוס.
ויטמין C
בפירות כדאי להעדיף את אלו שעשירים בויטמין C כמו תפוז ומנגו. גם בננה מומלצת כמקור טוב לאשלגן. ויטמין C מגביר את ספיגת הברזל ונמצא גם בירקות כמו פלפל אדום, ברוקולי ותרד. האם ידעתם שבפלפל אדום יש ויטמין C בכמות פי שלושה מאשר בתפוז? אני קוראת לו ירק על.
חלבון
מגיל שישה חודשים כדאי להוסיף ביצים לתפריט. ביצה היא חלבון מלא, המכיל את כל יחידות החלבון.
לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו
שומן
בטטה היא בחירה חכמה וחשובה. הבטטה מכילה ביתא קירוטן שזה חומר עוצמתי שנלחם במחלות שונות וכל כך חשוב לבריאותנו. וכמובן, לא לשכוח את הטחינה והאבוקדו שמספקים לילד את השומן הבריא והנחוץ.
מה לא לתת לתינוק לאכול?
הימנעו מלתת לילדים דברי מתיקה, משקאות ממותקים. ברגע שהילד מתרגל למתיקות, מאוד קשה לשנות את המצב. אם הילד התרגל לשתות מיצי פירות (שמכילים סוכר פשוט), קשה מאוד להרגיל אותו למים. כנ"ל לגבי מלח בכמות גדולה מדי. למדו את הילד ליהנות ולאהוב את הטעמים הטבעיים של המזון.
וכך, אני כל נהנית לראות את נכדתי בת השמונה חודשים אוכלת עגבניות, אבוקדו, טחינה, עדשים והשבוע גם החלה לאכול תרד, ואפילו נראה שנהנתה. הכול תלוי בהורים וכל הכבוד להוריה.
מה עושים כשהילדים כל הזמן רעבים? צפו בראיון:
הכותבת היא יועצת תזונה שפיתחה תוכנית ייחודית לאכילה - לאכול ולרזות עם רחל גרנות