הערעור נדחה: הרב פינטו ייכנס לכלא בחודש הבא
ב-16 בפברואר יחל הרב יאשיהו פינטו לרצות את שנת המאסר שנגזרה עליו לאחר שהורשע במתן שוחד לתנ"צ אפרים ברכה ובהלבנת הון. השופטים דחו את בקשתו להמיר את המאסר בעבודות שירות: "זהו העונש המינימלי לרב מוכר ונערץ שחטא בעבירות חמורות והחטיא אחרים"
ערעורו של הרב יאשיהו פינטו נדחה, והוא יחל לרצות עונש מאסר כבר בחודש הבא. כך קבע הבוקר (ג') בית המשפט העליון. פינטו "חטא בעבירות שוחד חמורות והחטיא אחרים שפעלו מטעמו, לרבות רעייתו", פסקו השופטים, וציינו כי העונש שהוטל עליו הוא "המינימום ההכרחי".
הרב יחל לרצות את עונשו ב-16 בפברואר. הוא עמד בראש ישיבת "שובה ישראל" כאשר נפתחה נגדו ונגד רעייתו חקירה באוגוסט 2012, בחשד למתן שוחד לקצין המשטרה אפרים ברכה ז"ל, וכן בחשד לעבירות של הלבנת הון. פינטו חתם על הסדר טיעון עם היועץ המשפטי לממשלה ובמסגרתו ביקש להעביר מידע שמעיד על חשדות לקבלת טובות הנאה על ידי קצין המשטרה ניצב מנשה ארביב.
בהסדר הטיעון הוסכם כי פינטו ישתף פעולה עם מח"ש, שיוגש נגדו כתב אישום וכן כי ייגזר עליו עונש מאסר של עד שנה. הוא הורשע שהציע לתנ"צ ברכה 200 אלף דולר במטרה לגרום לו לסייע לו ולמסור מידע חסוי מחקירת המשטרה בנוגע אליו.
בית המשפט המחוזי קיבל את הסדר הטיעון ושלח את פינטו לשנת מאסר בפועל. פינטו ערער על העונש באמצעות עורכי הדין אביגדור פלדמן וימימה אברמוביץ', וביקש להפחית אותו ולהסתפק בעבודות שירות.
שופטי העליון מני מזוז, צבי זילברטל ויצחק עמית פסקו כי "כל בר-דעת יכול להבין ולהסיק מהעובדות המתוארות בכתב האישום כי מערכת היחסים שבין המערער לבין תנ"צ ברכה לא הייתה מערכת יחסים חברית רגילה, אלא מערכת יחסית שבין רב, אשר מתואר בכתב האישום כמי ש'צבר במהלך השנים חסידים רבים בארץ ובחו"ל', לבין אדם מאמין וירא שמיים". לפיכך הודיעו השופטים כי "לפי העולה מכתב האישום (וממנו בלבד), מערכת היחסים הזו התאפיינה במעמד והשפעה שהיו למערער כלפי תנ"צ ברכה".
השופט מני מזוז הוסיף: "המערער, במישרין ובאמצעות רעייתו, ניצל את מערכת היחסים המיוחדת ששררה בינו לבין ברכה, שכיהן באחד התפקידים הבכירים והרגישים ביותר במשטרת ישראל, כחלק ממימוש תוכנית סדורה ושיטתית, שמטרתה לחלץ מידע סודי מחקירות משטרה ואף לרתום אותו לסייע לו בחקירות אלה. כל זאת, כאשר המערער פועל ברקע לשיבוש הליכי חקירה ומשפט, בין באמצעות מתן טובות הנאה ובין באמצעות הפניית איומים כלפי עדים פוטנציאליים".
השופט הוסיף וציין: "המערער אמנם אינו נושא משרה שלטונית אך הוא דמות ציבורית בעלת כוח והשפעה. הוא רב מוכר ונערץ על רבים שחטא בעבירות שוחד חמורות והחטיא אחרים שפעלו מטעמו, לרבות רעייתו. במעשיו ניסה המערער להטות מן השורה, להשחית ולרתום לצרכיו האישיים קצין משטרה בכיר".