שתף קטע נבחר
 

מה לעשות כדי שלא יכאב לכם הגב בעבודה?

מחקרים מצאו ש-1 מכל 10 ישראלים סובל מכאבי גב. אז איך ניתן למנוע מכם לשבת בצורה לא נכונה – במקום שבו אתם מבלים זמן רב. כל הפרטים

בשיתוף אתר "הספקים"

 

אם אתם עובדים שעות ארוכות במשרד, מול מחשב - בוודאי גם אתם סובלים מכאבי גב או מכאבים במפרק כף-היד. המקלדת, העכבר, הכיסא, השולחן - כולם שותפים לנזקים מצטברים מעבודה ממושכת בישיבה לא נוחה. סביר להניח, שגם בהפסקה אתם מוצאים את עצמכם מעבירים את הזמן הפנוי בחדר האוכל על כיסא תעשייתי בסיסי ביותר.

 

לפי דו"ח שהתפרסם בשנת 2010, וכלל 25 מדינות וביניהן ישראל - 50% מההיעדרויות מהעבודה במשך שלושה ימים ויותר, הן בשל כאבי גב. הדו"ח שממומן על-ידי חברת התרופות אבוט ונערך על-ידי מכון העבודה הבריטי חשף כי 1 מכל 10 ישראלים סובל מכאבי גב, צוואר או מחלות מפרקים. אז בין אתם עובדים שרוצים לשמור על בריאותם, ובין אם אתם מעסיקים שמבינים שזו ההשקעה הכי משתלמת שתגביר את המוטיבציה של העובדים ואת תפוקתם, הנה כמה כללים התנהגות והמלצות לפתרונות ארגונומיים.

 

כתבות נוספות בנושא:

10 דרכים להפיכת הקיוביקל לנעים ונוח

טיפים לעיצוב "קיר השראה" במשרד

טפטים לוהטים לעיצוב המשרד

 

כמה כללים להתנהגות מונעת

 

אז עד שהבוס ישכיל לרכוש לכם ריהוט וציוד משרדי ארגונומי, יש כמה כללים להתנהגות נכונה, שיכולים לשמור על מצבכם הבריאותי.

 

הדבר הראשוני שכדאי להקפיד עליו הוא סידור הריהוט כך שהשולחן יהיה מספיק מרוחק מהקיר, באופן כזה שתוכלו לשבת על הכיסא כך שרגליכם בזווית של 90 מעלות, כך שתוכלו

ליישר ולמתוח אותן מעת לעת. אם נפל חפץ על הרצפה, בעת שאתם יושבים, הקפידו לקום מהכיסא ולהרימו תוך כיפוף הברכיים במקום להטות את הגוף קדימה.

 

מכיוון שהפעלת משקל לאורך כל היום גורמת לכיסא לרדת בגובה, התאימו מחדש את הכיסא מדי יום, והתאימו אותו למצב הנוח ביותר עבורכם. אחת לשעתיים הקפידו לקום ולבצע מתיחות, ועשו סיבוב קצר במקום העבודה כדי לחלץ עצמות. בעת ישיבה ממושכת, הקפידו ליישר את הרגליים קדימה ולסובב את כפות הרגליים.

 

אם אתם מהצד השני, הצד המעסיק, ואתם מעוניינים לרכוש ציוד איכותי לעובדים שלכם, קחו בחשבון שלא תמיד המחיר הוא הפקטור המשמעותי. אתם יכולים למצוא את עצמכם רוכשים ציוד יקר, שלא בהכרח יהיה ארגונומי. לכן, מלבד סקר שוק כדאי שתהיו מודעים למספר גורמים.

 

 (צילום: Index Open) (צילום: Index Open)
(צילום: Index Open)

 

כיסא ארגונומי - הכי משתלם להשקיע בו

אז מה הופך כיסא לבריא וטוב? כיסא ארגונומי הוא כזה שניתן לכוונן אותו (מבחינת גובה ועומק המושב). המשענת שלו תהיה עגולה וגבוהה בכדי שתוכל לתמוך גם בחלקו העליון של הגב, והמסעד שלו מתארך לפי הצורך ומאפשר להניח עליו את הזרועות.

 "חומרי הגלם מאוד משמעותיים" אומר איתי ברק מחברת נגר אחד. "אם הריפוד אינו איכותי, כעבור מספר חודשים הוא לא יעניק תמיכה לגוף, והעובד ירגיש את שלד הכיסא.

 

חשוב שהמשענת תהיה מכוונת כך שתוכל לתמוך בגב ושלא יישארו מרווחים כך שהגב לא יהיה מרוחק מהמשענת. חשוב להתאים את גודל הכיסא למשקל העובד. כמו כן, כדאי שמסעד הזרועות יהיה בגובה של 90 מעלות כדי לאפשר זרימת דם טובה. כדאי שיהיה גם מנגנון נדנוד, מה שמאפשר הפעלת של שרירי הבטן לחידוש זרימת הדם. הרבה אנשים מקלים ראש בעניין הכיסא, והם לא מבינים שהם פשוט הורסים לעצמם את החיים. כיום פערי המחירים בין כסאות רגילים לכיסאות ארגונומיים הם לא גדולים, אבל ההבדל באיכות הוא עצום".

 

בעלי תקציב דל? ישנם גם מנגנונים לציוד קיים

גם למי שאין תקציב, יכול להימנע מהחלפת הציוד, ולהסתפק בתוספת של מנגנונים מסוימים. ברק: "ניתן להוסיף מנגנונים לכיסאות ומשענות מיוחדות שיהפכו את הכיסאות הקיימים לבריאים ולנוחים יותר לשימוש, כך שלא תמיד צריך להחליף את כל הריהוט במשרד. בכל מקרה, גם אם התקציב אינו מאפשר מהפכה בריאותית במשרד, הפריט שהכי חשוב להשקיע בו הוא הכסא. הוא מה שיכול להכריע בין הרגשה טובה ונעימה לבין כאבים וקושי לעבוד לאורך שעות ארוכות. זה בהחלט משפר את תפוקות העובד, את המוטיבציה שלו ואת ההרגשה הכללית".

 

אילו עוד תוספים ואביזרים קיימים בשוק? כריות מיוחדות לגב העשויות מרשת נושמת, פד לעכבר הכולל חלק תחתון מוגבה המעניק תמיכה למפרק כף-היד, עכבר רגיש המאפשר לחיצה רכה במקום להפעיל כוח, עכבר המותאם למידות כף-היד, מדף הגבהה למסך המחשב והדום לרגליים.

 

עד כמה ריהוט משרדי יכול להיות לא נוח - צפו בסרטון:

 

שולחן ארגונומי - אפשר לעבוד גם בעמידה

ומה לגבי שולחן ארגונומי? שולחן ארגונומי הוא כזה שמגיע לגובה המותניים

 ואין צורך להתרומם אליו או להתכופף על מנת לכתוב. קיימים כיום שולחנות מתכווננים באמצעות מנגנון חשמלי ומאפשרים לעבוד במצבי גובה שונים (בישיבה או בעמידה). הפתרון הזה מתאים למי שישיבה סטטית מפעילה אצלו לחץ על עמוד השדרה, ומאפשרת להמשיך לעבוד מבלי לקחת הפסקות מרובות מדי.

 

גם אם השולחן אינו מתכוונן מומלץ שהוא יהיה בעל נישה עגולה שתאפשר את תזוזת הכיסא במרחב. חשוב שהשולחן יהיה מספיק עמוק ושסידור הציוד המשרדי (לרבות המסך והמקלדת) יהיו כאלו שיאפשרו להשעין את הזרועות עליו (כולל המרפקים) ולא להקליד "באוויר".

 

מחפשים חברות לריהוט המשרד? לרשימה המלאה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים