המיליונים שממתינים לבעלי העסקים בירושלים
רוב בעלי העסקים בירושלים שנפגעו מגל הטרור לא מודעים להלוואות בערבות מדינה של עד בגובה של עד חצי מיליון שקלים הממתינות להם. מה שהם עוד לא יודעים זה שההטבה הייחודית הזו עומדת להסתיים בסוף החודש ואם לא יהיה מי שיממש אותה, היא כנראה תישאר בכיס של משרד האוצר
גל הטרור המתמשך גרם לפגיעה כלכלית קשה בעסקים רבים בירושלים , שבאה לידי ביטוי בעיקר בתחומי טקסטיל, תיירות ומסעדנות. דוגמה לכך הן החנויות הרבות בקניון ממילא היוקרתי הצמוד למזרח ירושלים. בעלי החנויות מצאו את עצמם במשך ימים שלמים 'מגרשים זבובים' ונאלצים לראות את החנות המושקעת שלהם ריקה מתנועת לקוחות.
המצב הביטחוני הוביל באופן ישיר לירידה חדה במחזור ההכנסות אבל לא מנע מהם את החובה לשלם לעובדים שכר, ארנונה ושכירות. שלא לדבר על הזמנת סחורה חדשה והמשך השקעה בשיווק המוצרים. כך מצאו את עצמם עסקים רבים בירושלים עומדים על פי תהום כלכלית, שיכולה בקלות לגרום לקריסתם.
על מנת למנוע את האסון הכלכלי מבעלי העסקים הירושלמים, הכריזה חטיבת המימון והאשראי של משרד האוצר על מסלול הלוואות בערבות מדינה חדש שיסייע להם. מסלול זה מעניק את האפשרות לגייס הלוואה בערבות מדינה בתנאים מקלים מאד: מימון חוץ בנקאי בערבות מדינה, בהיקף גבוה ובפריסת תשלומים ארוכה שלא יושב על תזרים המזומנים השוטף של העסק. מה שאמור להעניק לבעלי העסקים חמצן חיוני ביותר כדי שלא לקרוס.
אחד מהעסקים הללו לדוגמא היא רשת האופנה 'בת עין', אשר לה שני סניפים בירושלים. האחד בקניון מלחה, הציג ברבעון האחרון של 2015, ירידה בשיעור 20%. במקביל, הסניף השני הממוקם במרכז העיר, הציג ירידה של 30%. רשת זו היא רק דוגמה מייצגת למה שעובר על כלל בעלי החנויות בירושלים, ובעיקר אלו הנמצאים באזורים רגישים.
רשת בת עין פנתה לקבל את ההטבה ונענתה בחיוב. המימון שהרשת קיבלה עומד על היקף של מאות אלפי שקלים עם 10% ביטחונות בלבד. העובדה הזו אפשרה לה לא רק להצליח לשלם משכורות ושכר דירה, אלא גם להשקיע במלאי המוצרים, להשקיע בשיווק החיוני כל כך בימים אלו ואפילו לפתוח חנות חדשה שתעבוד במקביל באזור אחר בארץ.
צריך רק לבקש
אז מה החידוש? עד היום הקרן בעקבות מדינה הייתה מוכנה לסייע רק לעסקים שהציגו גידול במכירות וברווחיות שלהם - ובאמצעות מימון מסוגלים להציג גידול מהיר יותר ואיכותי. החשיבה המהפכנית כאן היא, כי הקרן מאפשרת מימון גם לעסקים שהפסידו כסף בגל הטרור והראו ירידה בהכנסות. הקרן מסבסדת גם את הביטחונות שבעל העסק צריך להשיג.
בסופו של תהליך ניתן לגייס הלוואה בערבות מדינה במסלול המיועד לעסקים בירושלים בסכום הלוואה של עד 500 אלף שקלים או בסכום הלוואה של עד 8% מהמחזור השנתי, הגבוה מבניהם.
אבל למרבה הפלא, רוב בעלי העסקים בירושלים כלל לא מודעים לאפשרות לקחת הלוואה זו, שיכולה להגיע עד לגובה של עד 8 מיליון שקלים. בעלי העסקים מכירים את הקרן בערבות מדינה במתכונתה הישנה, זו המאשרת רק סכומים נמוכים ושוללת הלוואות למי שמראה ירידה בהכנסות והפסדים ואת הביטחונות הגבוהים שצריך היה להשיג.
המסלול לתושבי ירושלים קיים רק בגל הנוכחי, לארבע חודשים בלבד, והוא צפוי להסתיים ב-31 Cבמרץ 2016. כך שמי שלא יפנה בהקדם לבדוק את זכאותו צפוי להחמיץ הזדמנות פז לאושש את העסק שלו, שקרס באשמת המצב הביטחוני.
ניתן לפנות באופן עצמאי וניתן לפנות באמצעות יועצים כלכליים מה שיאפשר לכם להגדיל את הסיכוי לקבל את ההלוואה. עצתי המיידית לירושלמים - אל תמתינו. שלחו כבר בימים הקרובים טיוטה ראשונית של תכנית עסקית עם פרטי היזמים, קורות חיים ותיאור הפעילות. את היתר תוכלו כבר להשלים תוך כדי התהליך.
המדינה מעמידה לטובת העסקים בירושלים עד 70 מיליון שקלים, אבל אם לא יהיה מי שיבקש אותם, סיכוי סביר שהם פשוט יישארו בכיס של משרד האוצר. לא חבל?
אבישי כהן הוא יועץ כלכלי, הבעלים של חברת 'אפק - פתרונות מימון לעסקים'. שימש בעבר ככלכלן בכיר בקרן תבור, הגוף המאשר את קבלת ההלוואות בערבות המדינה. יועץ לעסקים בתחום הלוואות מהקרן להלוואות בערבות מדינה