משחק עם אוכל: בישול מולקולרי
צ'יפס נענע בחנקן נוזלי, רכבת הרים עם מנה אישית, גספצ'ו בכוסית ומבחנות מלאות בכל טוב - אלכסנדר לחניש (זונדר), האמן המולקולרי שמשתמש במעבדה במקום במטבח כדי לפרק מאכלים ולהרכיב אותם מחדש, מסביר איך בדיוק הוא עושה את זה. צפו
צילום: אסף מגל
כשהיינו צעירים ההורים תמיד אמרו לנו שאוכל זה לא משחק, אבל אלכסנדר לחניש כנראה לא הקשיב בשיעור הזה, והיום הוא אמן מולקולרי שמפרק אוכל לגורמים והרכבתו מחדש בתנאי מעבדה.
כל מה שהוא מכין מתאים לאכילה, בין אם ממבחנה, פיפטה או בקופסאות פופקורן קטנות שמחביאות הפתעות טעימות.
מי אמר שלא משחקים באוכל?
צילום: שי פרנקו
מומלצים