שתף קטע נבחר

שופט על קרב משמורת: 'ילדים זועקים לשלווה'

אחרי חמש שנים של הליך גירושים קשה נזף בית המשפט בגבר שלא הסכים לוותר לגרושתו על הילדים. "הקטינים ניזוקים מהאובססיה של אביהם", קבע

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב שם לאחרונה קץ להליך משמורת ארוך וקשה בין בני זוג גרושים, ונזף באב שהמשיך להגיש עוד ועוד תביעות. השופט שמואל בר יוסף קבע לבסוף: האב לא מחדש כלום, התנהלותו הרסנית.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

במהלך נישואיהם נולדו לבני הזוג שני ילדים, כיום בני 13 ו-8. ב-2008 עלו יחסיהם על שרטון, ומ-2011 הם ניהלו הליכים שנמשכו שנים. בסופם, בית המשפט המחוזי הלך בעקבות בית המשפט לענייני משפחה וקבע כי המשמורת תינתן לאם.

 

לפני כתשעה חודשים הגיש האב תביעה נוספת לבית המשפט למשפחה, שבה ביקש להעביר אליו את המשמורת, למנות פסיכיאטר שיבדוק את האם ופסיכולוג שישמע את הילדים.

 

הטענה המרכזית שלו הייתה שיש לדון שוב במקרה לנוכח דברים ששמע מעורך דין ששכר לצורך טיפול בתלונות שהגיש נגד אשתו במשטרה. לדבריו, אותו עורך דין, שנחשף לחומר חקירה, ראה שמדובר על אלימות מתמשכת מצד האם כלפי הילדים. הוא הגדיר את אשתו לשעבר בלתי יציבה, מעורערת בנפשה, אלימה ומזניחה.

 

השופט שמואל בר יוסף הסביר כי על מנת "לפתוח מחדש" דיון בענייני משמורת התובע צריך להוכיח שהנסיבות השתנו, או שהתגלו עובדות חדשות. לגופו של עניין הוא החליט למחוק את התביעה, והבהיר: "טענת האלימות, שבעטיה נטען כי יש הצדקה לנקיטתו של ההליך דנא, איננה טענה חדשה כלל ועיקר, והיא שימשה חרב ארוכה בידו של האב על מנת לנסות ולפגוע באם במהלך כל שנות הסכסוך".

 

נקבע כי לא הובאו שום ראיות לאלימות מצד האם, ואפילו לא תצהיר של אותו עורך דין מדובר. השופט הביא קטעים מפסקי הדין מההליך הקודם, שבהם נמתחה ביקורת חריפה על האב. השופט בר יוסף קבע שהתנהלותו של האב הרסנית ואין לתת לה יד, מאחר שהפך את הילדים לכלי שרת ולאורך השנים לא בחל אפילו בהפרת צווים שיפוטיים.

 

"לטעמי", כתב, "אם וככל שתינתן לאב במה, הוא ימשיך וינקוט כל אמצעי על מנת לקבל בלעדיות על הקשר בינו לבין הילדים, מטרה המקדשת מבחינתו כל אמצעי וכל קורבן, אך בסופו של יום הקורבן הם הילדים עצמם.

 

"לפי המלצתם החד משמעית של הגורמים המקצועיים, הקטינים ניזוקים מהמשך העיסוק האובססיבי של האב בנושא, והם זועקים לשלווה ולא להליכים ובדיקות נוספים".

 

מאחר שסבר כי התביעה הוגשה בחוסר תום לב, השופט חייב את האב בהוצאות בסך 10,000 שקל לטובת אוצר המדינה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד אפרת פריימן עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים