שתף קטע נבחר
 

תעביר לי את המפרום: מסעדות פועלים ששווה להכיר

מטריפולי ועד בגדד: הן זולות, טעימות, מהירות וברוב המקירם תרגישו שם כמעט כמו בבית - מסעדות פועלים ששווה לכם להכיר

הן רועשות, השירות בהן בלתי רשמי בעליל ואין בהן גינוני הגשה או מנות עם שמות פומפוזיים שמתכתבים עם הקונספט. ברוב המקרים האוכל בהן פשוט והתפריטים מיותרים לחלוטין, כי כל מי שמגיע לסעוד יודע היטב מה מסתתר בתוך הסירים ומה הספיישל של הטבח.

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
(צילום: לאה גולדה הולטרמן)

מסעדות הפועלים לפעמים גם מחזירות אותנו בזמן ומזכירות לנו את הבית של סבתא או של השכנה, אבל יותר מכל נמצא בהן אוכל עדתי מנחם ונאמן למקור שלא מעוניין להיות טרנדי.

 

לכבוד ה-1 למאי שהוא יום הפועל הבינלאומי ערכנו רשימה של מסעדות הפועלים הטובות ביותר בארץ, כאלה שמזכירות לנו שפעם חי כאן הפועל העברי שהסתפק בחצי כיכר לחם ותבשיל מהביל לארוחת הצהריים.

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
(צילום: לאה גולדה הולטרמן)
 

האם נבילה

מסעדת פועלים עם אווירה נעימה הודות לשירות הלבבי שבה מוגשים תבשילי אורז, ממולאים (50 ש"ח), אוסובוקו, מוסקה וגם מאכלים ייחודיים יותר שלא תמצאו במסעדת הפועלים הטיפוסית כמו סינייה, ופטאיר עם תרד או תפוחי אדמה.

 

כשרות: אין

 

איפה: תל אביב 1, חיפה, 04-8521792

 

צ׳יצ׳ו - לחם קציצות רוטב

הכריכייה הזו משלבת בין אוכל מהיר שכיף לאכול בעמידה לבין טעמי הבית כי יש בה סירים עם תבשילים מהבילים ואת הלחמניה המושלמת לספיגת הרטבים העשירים שמתחבאים מתחת למכסים.

 

כריך קציצות בקר ברוטב עגבניות ובצל יחד עם טחינה, חציל קלוי, עריסה, מטבוחה, ממרח לימון כבוש וירקות יעלה לכם כאן 35 ש"ח בישיבה במקום ובמשלוח 30 ש"ח והלחמנייה המושלמת שהיא בין הפוקצ׳ה לפרנה תגרום לכם לרצות לחזור שוב ושוב.

 

כשרות: יש

 

איפה: העצמאות 80 חיפה, 04-6997779

 (צילום: צ'יצ'ו ) (צילום: צ'יצ'ו )
(צילום: צ'יצ'ו )

מטעמי נסים

מסעדת פועלים עם מאכלים טריפוליטאים כמו קוסקוס עם מפרום, שקשוקה חריפה, עסבנה (מעי ממולא), מרק שעועית ובשר ואסידה - דייסת סולת עם פלפל צ'ומה. המחירים במקום סבירים מאוד כך שארוחה מלאה לא תעלה יותר מ-50 ש"ח.

 

כשרות: יש

 

איפה: שדרות בן צבי 77, מרכז מסחרי קדימה, 09-8995536

 

מסעדת צ'צ'ו

אחת ממסעדות הפועלים המוכרות והאהובות בשוק נתניה שמגישה תבשילים טריפוליטאיים המבושלים על הפתילייה ומנות גריל.

 

כבר למעלה מ-40 שנה כל ארוחה מתחילה כאן עם חצי כיכר לחם אחיד, ממרח פול וצ׳ירשי, אחריהם מגיעות מנות כמו הקוסקוס המפורסם, החריימה ותבשילים כמו פקעלה, תבשיל בשר ושעועית, תבשיל כתום עם דלעת וכמון, תבשיל שעועית לבנה עם דלעת, תבשילי במיה ומפרום כמובן.

 

כשרות: יש

 

איפה: שוהם 10, שוק נתניה, 09-8614511. גיבורי ישראל 17, y center פולג נתניה, 077-712-3124

 (צילום: צ'צ'ו ) (צילום: צ'צ'ו )
(צילום: צ'צ'ו )
 

פינוקי האוכל של כרמל

מסעדה טריפוליטאית הנמצאת בחלק עליון של שוק נתניה ונחשבת למצוינת לא פחות מצ׳צ׳ו. מומו, שמנהל אותה יחד עם הוריו, מכין תבשיל בקר אדום וחריף, מנת מעיים ממולאים, חריימה מפלמידה לבנה או ממוסר ים ואת כל שאר הקלאסיקות הטריפוליטאיות (כ-50 ש"ח למנה) ביניהן גם מצ'ומה - תבשיל ריאות בקר ברוטב עגבניות.

 

כל המנות העיקריות מוגשות כאן בצלחות ענקיות לצד קוסקוס, צ׳ירשי ביתי וחמוצים טריפוליטאיים מיוחדים.

 

איפה: כניסה דרך היהלום 5, 09-8329895

 

שניצל חיים (בויה)

יש האומרים שאצל חיים (או על פי כינויו - בויה) נמצאת ארוחת הצהריים של הפועלים הטעימה ביותר בנתניה. מדובר על באגט ענקי ובו שניצל גדול עוד יותר עם סלטים וממרחים מיוחדים, כמו צ׳ירשי ולימון כבוש. תוספת של צ׳יפס וחצילים מטוגנים ישלימו את המנה שאין נתנייתי שאינו מכור לה.

 

הצמחוניים יעופו כאן על שקשוקה נהדרת שתגיע גם כן בבגט הענקי.

 

כשרות: יש

 

איפה: זנגביל 10, נתניה, 077-5631998

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
(צילום: לאה גולדה הולטרמן)
 

שמשירי

זו מסעדה פרסית עם תמונה ענקית של גנרל מהודר על הקיר ולקוחות קבועים שיורים לאוויר הזמנות מבלי להציץ בתפריט, ואם תבקשו לבדוק אותו תרגישו שמבטי כל הנוכחים במקום מופנים אליכם כאילו צמחו לכם קרניים.

 

למנות פתיחה מגיעות לשולחן צלוחיות של סלט ירקות, פטרוזיליה ושום 7 שנים, שנרקח לפי מתכון משפחתי. למנה העיקרית תוכלו להזמין מנות גריל על שיפודים או מנות הדגל של המטבח הפרסי (מחירן נע בין 40-60 ש"ח), כמו דולמה - ממולאים פרסיים המבושלים לילה שלם בתרכיז רימונים, חורשד סבזי - תבשיל עשבי תיבול עם בשר עגל, שעועית אדומה ולימון פרסי או חורשד עלו - בשר עגל עם פירות יבשים. לצד המנות מגיע גם אורז - ״אחד אחד", ירוק (עם אפונה ושמיר) או עם קינמון, גזר ושעועית אדומה.

 

כשרות: יש

 

איפה: נחלת בנימין 99 תל אביב, 03-6821018

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

שמעון מלך המרקים

מסעדת המרקים הזו הפכה למוקד עליה לרגל אודות למנת ״מרק מעורב״ (33 ש"ח) שמכילה עטיני פרה, קורקבנים, בשר אדום וכל טוב מגזרת חלקי הפנים. המרק מבושל על פתילייה עם הרבה חוויאג' ותפוחי אדמה שמתפקדים במרק הזה על תקן המסמיך.

 

לא רק המרקים נהדרים כאן אלא גם החילבה הסחוג והלחוח שמוגשים לצדם. התור הארוך שתמיד תמצאו בכניסה בהחלט שווה את השקעת הזמן שלכם.

 

כשרות: יש

 

איפה: יחיא קאפח 28, תל אביב יפו

 

האחים בועז

המסעדה שבבעלות שלושה אחים נחשבת לאחת ממסעדות הפועלים הטובות בשוק התקווה וגם לאחת הוותיקות (גילה מעל 50). כאן מגישים מבחר מרקים כמו מרק בשר ומרק רגל שמגיעים עם פיתה עיראקית וחילבה (38 ש"ח).

 

מלבד המרקים יש גם תבשילי אורז כמו אורז ושעועית (26 ש"ח) וגם חומוס פול שיש האומרים שהוא הטוב ביותר לא רק בפתח תקווה אלא במדינה כולה (20 ש"ח).

 

כשרות: יש

 

איפה: רחוב האצ"ל 47, שוק התקווה תל אביב, 03-6873136

 

המקום של סעדיה

סעדיה פתח את המקום הזה לפני 56 שנים שכיום מנוהל על ידי נכדו דרור. מדי יום מבשלים כאן כמה תבשילים על פתילייה ומרקים תימנים ידועים, כמו מרק רגל, מרק עוף, מרק שעועית ומרק קציצות (כ-30 ש"ח למנה), המוגשים כולם עם חילבה אוורירית, לחם טרי ולפעמים גם לחוח.

 

כשרות: יש

 

איפה: מנחם טוביה מדמון 1, כפר שלם, 03-631-5899

 

מאמא סוהם

במסעדה הקטנה הזו תמצאו את כל הקלאסיקות של המטבח העיראקי, כמו קובה בשלל צבעים, פצ'ה - מעי ממולא בבשר ובאורז ותבית שהוא החמין העירקי. על מנת להכין את הקיבה לספיגה לפני הכול יגיעו לשולחן פיתות חמות, טחינה וחמוצים. כדאי לטעום כאן לא רק את הקובה סלק המפורסם אלא גם את קציצות הבשר, את הממולאים ואת הגולאש עם השעועית הירוקה (כ- 33 ש"ח למנה).

 

כשרות: יש

 

איפה: סלור 7, פתח תקווה, 03-9315666

 

מאכלי ישראל

המסעדה הזו פועלת מתחילת שנות ה-50 ובה מגישים את מנת החומוס ״קומפלט״ המפורסמת עם פול טחינה וביצה (15 ש"ח). מלבד החומוס תמצאו כאן גם מנות מהמטבח העיראקי כמו תבשיל ריאות ותבשיל קורקבנים (כ-35 ש"ח עם 2 תוספות וסלט), מרקים כמו מרק רגל ושעועית ומנות גריל קלאסיות כמו פרגית וקבב.

 

כשרות: יש

 

איפה: הברון הירש 25, פתח תקווה, 03-9319930

 

המסעדה העיראקית של נאג׳י

זהו מוסד רמלאי מוערך שנראה כמו המטבח הביתי ממנו יוצאים כבר למעלה מ-30 שנה מרק קובה אדומה, תבשיל ריאות, תבשיל במיה, קובה דלעת וקובה בורגול, שעועית אדומה עם בשר ושעועית ירוקה, בשרים על האש, שניצל ומעורב ירושלמי חלומיים. מדי יום רביעי מציעים כאן את סג׳ק - תבשיל מעיים ממולאים בבשר בקר אורז ותבלינים שנגמר ממש מהר אחרי שמוכן (כ-40 ש"ח למנה).

 

כשרות: יש

 

איפה: ז׳בוטינסקי 9, רמלה

 

השקשוקה של אפי

מלבד השקשוקה המפורסמת של אפי, שמגיעה במחבת אישית, עם סלט צ'רשי וחצי כיכר לחם אחיד (30 ש"ח), מגישים במקום הזה, שהומה עד אפס מקום בשעות הצהריים, גם במיה עם בשר, קוסקוס עם מפרום (48 ש"ח) וקציצות ברוטב שבמידה ומעוניינים יכולים להגיע גם בתוך בגט.

 

כשרות: יש

 

איפה: יחזקאל קזז 12, אור יהודה 03-5339252

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
(צילום: לאה גולדה הולטרמן)
 

פנינת המזרח

מסעדת פועלים הפועלת משנת 1971 ומנוהלת בימים אלו על ידי הדור השלישי. תפריט המסעדה מציע מנות בשריות כמו צלי בקר, שניצל, קציצות ופרגיות ובשעות הצהריים יש עסקית משתלמת ב-56 ש"ח המורכבת ממנה ראשונה, עיקרית ו-2 תוספות חמות לבחירה.

 

כשרות: יש

 

איפה: יהודה לייב פינסקר 1 ראשון לציון, 03-969-0824

 

עזורה

עזורה היא מסעדת פועלים ירושלמית עתיקה עם היסטוריה ארוכה וסניף אחד שנפתח לא מזמן בתל אביב. הסירים בה מלאים בתבשילים אורפאליים כמו תבשיל זנב שור, קובה אדומה (30 ש"ח), סופריטו (60 ש"ח), עלי גפן ממולאים באורז מתובל (32 ש"ח), קובה חמו (35 ש"ח) ויש גם חומוס נהדר ושקשוקה.

 

כשרות: יש

 

איפה: האשכול 4, ירושלים, 02-6235204

 

צפו בארז קומרובסקי מבקר במסעדת פועלים ביפו ולומד להכין מפרום: 

צילום: ירון שרון, עריכה: אסף אושי

צילום: ירון שרון, עריכה: אסף אושי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מורדוך

מסעדת פועלים משפחתית בשוק מחנה יהודה שבה מגישים ממולאים, מוסקה, מנות גריל, קוסקוס, קציצות וכ-5 מרקי קובה שונים כמו מרק קובה אדום, מרק קובה חמוסתה (28 ש"ח), קובה במיה וקובה סיסקה.

 

כשרות: יש

 

איפה: רחוב אגריפס 70, שוק מחנה יהודה, ירושלים, 02-6245169 

 

הניצחון

המוסד הקולינארי המוכר ביותר באשקלון היא מסעדת הגריל הרומני הזו שבה תמצאו מעבר למנות הרומניות גם תבשילים ביתיים וגם אוכל מזרחי. עם תפריט שיש בו גם מרק צ׳ורבה (20 ש"ח) וגם מרק רגל (30 ש"ח), גם גולש (50 ש"ח) וגם שניצל (40 ש"ח) זוהי ללא ספק מסעדת הפועלים של כל העדות.

 

כשרות: אין

 

איפה: הרצל 32, אשקלון, 08-6751200

 

בית הקובה

המקום הקטן שעונה על השם בית הקובה היא מסעדת אוכל ביתי של אליזה שמכינה מדי יום קוסקוס, ממולאים ותבשילים ביתיים אבל גולת הכותרת כאן הוא ללא ספק הקובה, או יותר נכון כמה סוגים של קובה כמו סלק דלעת, חמוסתה ועוד (כ-25 ש"ח למנה).

 

כשרות: יש

 

איפה: היוצר 1, קרית מלאכי

 

הבית התימני

נתן כהן הוא גם הבעלים גם הטבח וגם המלצר במסעדת הפועלים הזו שבתפריט שלה תמצאו את כל הרפרטואר של מאכלי העדה התימנית וגם אוכל שיכול לענות על ההגדרה ״ביתי״. הסיסמאות והסטנד-אפ שמספק נתן לאורחיו אותנטיים ממש כמו בריאליטי רויאל שף, בו השתתף, ומלבד הג'חנון והקובנה הוא יגיש לכם גם קציצות, עוף בטאבון עם טעמי עישון, קבב עסיסי וגם ממולאים. לעיתים יש גם תבשילי מוח וזנב שור. כל המנות מוגשות סלטים, אורז, ופיתות הנאפות בטאבון (20-60 ש"ח למנה).

 

כשרות: יש

 

איפה: הרצל 25, באר שבע

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים