שתף קטע נבחר
 

שוקולד טבעוני: הסיפור של "פנדה"

היעד - 30 אלף ש"ח במימון המונים, התוצאה - למעלה מ-200 אלף ש"ח: עבורם זה היה רק תחביב, אבל הקהל התאהב בהם וברעיון של שוקולד טבעוני, והחלום לפתוח מפעל בוטיק התגשם: יצאנו לבקר ב"פנדה", מפעל השוקולד של דניאל ברקת ואליה עדי השוכן בירושלים - היה מתוק

צילום: עפר מאיר

צילום: עפר מאיר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אין הרבה סיפורי הצלחה של פרויקט מימון המונים שהצליחו לרגש כמו הסיפור הנפלא של שוקולד "פנדה" הישראלי, שמכיל בתוכו הרבה שוקולד טבעוני וקורטוב של רומנטיקה. הזוג הצעיר דניאל ברקת (28) ואליה עדי (23) החליטו ביוני 2015 לגייס 30 אלף שקלים לטובת הקמת עסק ביתי להכנת שוקולד טבעוני.

 (צילום: אורי ברקת) (צילום: אורי ברקת)
(צילום: אורי ברקת)
 

"זה היה אמור להיות תחביב מהצד", מספר ברקת, "לא תכננו לפתוח מפעל, אולי רק בפנטזיות. תכננו לקנות עוד מכונה אולי לייבא עוד קצת חומרי גלם". אלא שהפרויקט האישי של השניים הפך לסנסציית רשת והשמועה על המיזם החדשני התפשטה כאש בשדה קוצים.

 

אליה עדי ודניאל ברקת, "פנדה" (צילום: אורי ברקת) (צילום: אורי ברקת)
אליה עדי ודניאל ברקת, "פנדה"(צילום: אורי ברקת)

תוך פחות מיממה השניים גייסו את סכום היעד הראשוני - 30 אלף שקלים - ולאחר שלושה ימים בלבד קופת המיזם הגיעה לסכום של 120 אלף שקלים. בסופו של הקמפיין הם גייסו קצת יותר מ- 200 אלף שקלים.

 

בעזרת הסכום שגויס השניים רכשו מכשירים חדישים לייצור שוקולד, ייבאו חומרי גלם איכותיים מעבר לים, ושכרו חלל עבודה קטן בשכונת גבעת שאול שבירושלים ופתחו רשמית את מפעל הבוטיק. מהר מאוד החלו השניים לייצר כמויות מסחריות של שוקולד טבעוני, שעתיד להיות מופץ בשבועות הקרובים לכל רחבי הארץ.

 (צילום: אורי ברקת) (צילום: אורי ברקת)
(צילום: אורי ברקת)
פרט לזוגיות העסקית, השניים מתחזקים בימים אלו גם מערכת יחסים שהחלה תוך כדי תהליך הקמת העסק. "תוך כדי הניסיונות הארוכים עם שוקולד הפכנו גם לזוג", מספר ברקת.

אחרי שנתיים של ניסיונות כאלו ואחרים הם הגיעו לבסוף למתכון שסיפק אותם.

 

עד ינואר האחרון עמלו השניים על חלוקת השוקולדים לתומכים הנלהבים שמימנו את המיזם, והפיצו כעשרת אלפים חבילות שוקולד ל-2,500 אנשים, תוך כדי מכירה ללקוחות חדשים דרך אתר האינטרנט של המפעל.

 

ברקת, שעסק לפני הקמת המפעל ביזמות חברתית וטכנולוגית, הסביר שהחלום לא מתחיל ונגמר בחשבון הבנק: "הפנטזיה שלנו, מלבד הפן הכלכלי, היא לקדם טבעונות באופן חיובי ולעזור לאנשים לעבור לטבעונות מבלי לוותר על המוצרים שהם אוהבים – כמו שוקולד 'חלב'". עוד הוסיף דניאל כי "החזון שלנו הוא להגיע בכל מקום לכל אדם שרוצה לרכוש שוקולד טבעוני".

 (צילום: אורי ברקת) (צילום: אורי ברקת)
(צילום: אורי ברקת)

נכון להיום קיימים שמונה מוצרים שונים שניתן להזמין דרך אתר החברה, בהם שוקולד "חלב" קלאסי, שוקולד מריר, שוקולד לבן עם עוגיות, שוקולד מריר, שוקולד לוז ושוקולד קרם נוגט. בעתיד הקרוב השניים מתכננים לייצר גם ממרחי שוקולד טבעונים וכן חטיפי שוקולד חדשים שיותאמו לחיך הישראלי. יש למה לחכות.

 

 

חגי לפלר הוא בעל הבלוג ספורטאי טבעוני

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי ברקת
שוקולד טבעוני תוצרת ישראל
צילום: אורי ברקת
מומלצים