מאושפזת תקפה, המדינה תשלם 155 אלף ש'
אישה שהגיעה לבית החולים בני ציון לקתה בהתקף פסיכוטי והכתה קשות מאושפזת אחרת. בית המשפט קבע שמדובר ברשלנות של בית החולים
בית משפט שלום בחיפה קבע לאחרונה שהמדינה תשלם כ-155 אלף שקל לחולה שהייתה מאושפזת בבית החולים בני ציון בחיפה, והוכתה שם על ידי מאושפזת אחרת שלקתה בהתקף פסיכוטי. השופט אחסאן כנעאן קבע שבית החולים התרשל בכך שלא ערך לתוקפת בדיקה פסיכיאטרית.
ב-2008 היא הגישה תביעת פיצויים נגד התוקפת ונגד המדינה, כבעליו של בית החולים. התוקפת טענה שאינה זוכרת את האירוע, וסיפרה שנודע לה על מעשיה מאנשים שהיו נוכחים במקום. בהתאם היא הגישה הודעת צד שלישי נגד המדינה, בטענה שבית החולים התרשל באבחונה עם הגעתה לבית החולים.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- ביזוי מיני: הפוסט בפייסבוק יעלה 30 אלף שקל
- פושט רגל נרצח בפיגוע, אלמנתו תבעה מזונות
- תביעה: "אגודה למען הקשיש" פיטרה... קשיש
- מחדל משטרתי: כך זוכו נאשמים בקטטה בחוף
לפני כ-12 שנים הגיעו שתי הנשים בנפרד לבית החולים ואושפזו במחלקה הנירולוגיות. בדיקה פסיכיאטרית שנערכה לתוקפת לאחר המעשה גילתה שהייתה במצב פסיכוטי חריף שמנע ממנה שליטה על מעשיה, ובשל כך לא ננקטו נגדה הליכים פליליים. האירוע השפיע באופן קשה על המותקפת – עולה חדשה שהייתה בתחילת דרכה המקצועית בארץ – וגרם לה לנכות נפשית.
תביעה
תבע לשון הרע מאשתו בשל תלונות על אלימות
עו"ד אורית בן שושן
לאורך שנים סגרה המשטרה כמה חקירות נגד גבר גרוש, והוא דרש 50 אלף שקל בגלל פגיעה בשמו הטוב. למה הוא נדחה בבית המשפט?
לדברי בעלה של התוקפת, באותה תקופה אשתו סבלה ממצב של "אי שקט נפשי", והתנהגה בצורה מוזרה. ואולם צוות בית החולים התייחס למצבה הנוירולוגי בלבד ולא ערך לה כל בדיקה פסיכיאטרית.
המדינה הגישה רישומים מתיעוד האירוע, שלפיהם התוקפת הצהירה על כך שהיא יודעת בדיוק מה עשתה, ואף הסבירה שהייתה "חייבת" לעשות את זה כדי לנקות את עצמה. כמו כן המדינה דחתה כל טענה בדבר התרשלות של בית החולים באבחון מצבה של התוקפת.
ללא כל הצדק סביר
השופט אחסאן כנעאן קיבל את טענת המדינה שלפיה התוקפת ידעה על מעשיה, אבל קבע שהיא ביצעה אותם עקב התקף פסיכוטי שמנע ממנה לשלוט ברצונותיה. בהתאם, הסביר, היא פטורה מאחריות בנזיקין, מכיוון שפעלה במצב של חוסר שליטה מוחלט.
ואולם הוא לא פטר את המדינה מן האחריות. לטעמו, בית החולים אכן התמקד רק בתלונות הנירולוגיות של התוקפת, תוך שזנח ללא כל את התלונות הפסיכיאטריות "ללא כל הצדק סביר", ואף השמיט מדו"ח סיכום האשפוז את תלונותיה ממעמד קבלתה לחדר מיון. נקבע כי רשלנותו של בית החולים, שלא בדק כהלכה את התוקפת, יצרה למעשה את הסיכון להתממשותו של האירוע הפסיכוטי.
בהתחשב בגילה של התובעת, כיום בת 55, ונכותה התפקודית שנקבעה על שיעור של 40%, העריך השופט כנעאן את נזקיה ב-504,100 שקל עבור הפסדי שכר, כאב וסבל, ועזרת צד ג'.
לאחר ניכוי התגמולים שקיבלה מביטוח לאומי הוא הורה למדינה לשלם לתובעת פיצויים בסך כ-155,200 שקל, בתוספת שכר טרחת עו"ד בשיעור של 20%, והוצאות משפט בסך 10,000 שקל. כמו כן, המדינה חויבה לשלם לתוקפת שכר טרחת עו"ד בסך 15 אלף שקל, בתוספת הוצאות משפט בסך 5,000 שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עו"ד יחזקאל חרל"פ
- ב"כ הנתבעות: עו"ד י.ז נחשון, עו"ד ד. ויסגלס
- עו"ד אושרת שרמן עוסקת ברשלנות רפואית
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים