אתם בוחרים - החומוסיה הכי טובה בישראל
מי הן 10 החומוסיות הטובות בישראל? בחירת הגולשים: ביקשנו מכם, הגולשים, לבחור את 10 החומוסיות הטובות בישראל וקיבלנו מאות אלפי הצבעות - עכשיו הגיע הזמן לבחור מתוך העשירייה הפותחת את החומוסיה הכי טובה בארץ. הצביעו עכשיו
אנחנו הצענו - אתם הצבעתם, וכעת נותר רק לסכם ולהכריז על 10 החומוסיות הטובות ביותר בארץ, וגם לבחור מבין מהחומוסיות הללו את החומוסייה הכי טובה בארץ.
ברור שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח, אבל כשמדובר על המאכל הלאומי שלנו, כנראה שיש קונצנזוס: אם תבדקו בהמלצות של אתרי התיירות, תמצאו שחומוס מככב במקום ראשון בכל הרשימות של הדברים שחייבים לטעום בישראל, והשאלה "מהו החומוס הטוב ביותר" היא שאלה רגישה וטעונה לא פחות מהשאלות הרציניות ביותר במציאות שלנו.
רוצים רקע על כל אחת מהמועמדות? גללו למטה.
10 החומוסיות הטובות בישראל - בחירת הגולשים
אבו שאדי
המקום שייך לאבו שאדי ושני אחיו שמכינים את החומוס בעצמם. הודות לטחינה היסודית של גרגירי החומוס, הבלילה כאן עדינה ואוורירית.
לדעת מביני הדבר, השימוש בטחינת בארכה מוסיף לטעמו של החומוס טיפה מרירות. את הפול נוהגים לתבל באבו שאדי בכמות נדיבה של שום שמעניק גם ארומה וגם עוקצנות. לעומת העדינות של החומוס והעוקצנות של הפול, האווירה בחומוסיה הזו מזכירה את מה שפוגשים רק במוסדות המסוקסים של אזורי התעשייה והמוסכים עם נוכחות מוגברת של גברים ושירות ענייני ולא מתחנף.
איפה: המרכז המסחרי שפרעם, 052-8505556
שעות פתיחה: כל השבוע, 08:00-20:00 (יום א' עד 16:00)
כשרות: אין
חומוס סעיד
החומוסיה של סעיד ממוקמת בלב השוק העתיק של עכו והוא המפורסם ביותר בעיר שבה יש חומוסיה אחת על כל 1,000 תושבים וגם המפורסמת ביותר בארץ. אומרים שמדובר לא על עוד מקום לאכול בו חומוס טוב אלא על הלב של עכו. רבים גם מוכנים להישבע שהחומוס של סעיד הוא הטעים ביותר בעולם.
תערובת הפול החמצמצה והנהדרת, שמן הזית המשובח מבית הבד של סעיד, החומוס העדין ביותר והפיתות האיכותיות שמגיעות מדי בוקר מהמאפייה שגם כן שייכת לסעיד יוצרים אפקט כה מרשים שלאורך כל שעות הפעילות ומדי יום משתרך תור של מעריצים שממתינים לאכול במקום. ברגע שנכנסים זוכים לשירות עם חיוך עליו מפקח סעיד בעצמו שנוכחותו מאוד מרשימה בממלכת החומוס.
איפה: שוק העיר העתיקה, עכו 04-9913945
שעות פתיחה: 05:00-14:30
כשרות: אין
אבו עימאד
החומוסיה הזו, שממוקמת בתוך חלל ענק, שייכת למשפחת עונאללה והיא בת לא פחות מ-40 שנה. יש בה כמובן את המתכון המשפחתי הסודי שהתעצב במהלך שנות קיומה עד כדי שלמות, שגורמת למעריצים מכל הארץ לנסוע עד נצרת רק כדי לאכול חומוס.
התוצאה של מעבדת החומוס המשפחתית העתיקה הזו היא חומוס עדין בעל תיבול מתון. מכיוון שכל צלחת חומוס מקבלת תוספת קטנה מאוד של טחינה, טעמו של החומוס דומיננטי מאוד למרות התיבול העדין. מלבד הטחינה, כל מנה מעוטרת גם בשמן זית איכותי ומוגשת יחד עם עגבניה, בצל, חמוצים וכמה פלפלים.
איפה: תאופיק זיאד 52, נצרת, 04-6456110
שעות פתיחה: כל השבוע 05:00-20:00
כשרות: אין
אבו גאנם
מקום נוסף בנצרת שמגיש חומוס שכבש את לבם של הישראלים. כאן מדובר על חומוס גלילי עדין, חלקלק ואוורירי עם הגרגרים הנימוחים שנמסים מייד בפה. גם כאן, כמו אצל אבו עימאד, מנות החומוס מעוטרות בשמן זית משובח ובטחינה לבנה. למרות שהחומוס הוא העיקר כאן, גם המסבחה באבו גאנם מעולה לדעת המומחים לעניין.
איפה: פאולוס השישי 86 נצרת, 04-6572689
שעות פתיחה: שני-שבת 08:00-17:00
כשרות: אין
אבו מארון
מרון הוא בנו של עוקלי שייסד את המקום, שהוא לא עוד חומוסיה חיפאית אלא קאלט ממש. כבר 40 שנה מגישים כאן חומוס עם חיוך והמנות כפי שהיו פעם, נדיבות מאוד ויש האומרים כי הנדיבות ביותר בארץ.
החומוס של אבו מרון עדין ביותר, כל כך עדין עד שהוא ממש מתמוסס על הלשון ומזכיר למי ששכח שחומוס הוא בעצם מאכל של בוקר. גם המסבחה של מארון היא להיט ענק, סמיכה ועשירה בטעם עם המון שום לימון סומאק ורסיסי פלפל חריף.
אם תחפשו כיצד להגדיר הכי נכון את המקום, חומוסיית פועלים תהיה ההגדרה המדוייקת ביותר עבור אבו מארון, מכיוון שכל הסוחרים והמוסכניקים מהשכונה פותחים בה את הבוקר למשמע קולו של המואזין מן המסגד שמעל. כל מנה מוגשת כאן עם חמוצים וזיתים, פלחי בצל ועגבניות, פלפלים חריפים ורטבי השום והפלפל הירוק.
איפה: קיבוץ גלויות 1 חיפה, 04-8664605
שעות פתיחה: ראשון-שישי 8:00-16:00
כשרות: אין
עוזי חומוס פול
עוזי הוא איש מקצועי, מה שהפך אותו ל״מלך החומוס של השרון״, וככל המלכים, גם עוזי לפעמים מתבדח ושר ולפעמים רציני וחמור סבר. בחומוסיה הקטנה שלו יש רק 40 מקומות ישיבה וזמני ההמתנה בה ארוכים יותר מאשר אצל שאר מלכי החומוס, אך כבר כמעט 15 שנה עוזי מצליח להגיש בה את החומוס שכבש את לבה וקיבתה של כל נתניה.
המנות שלו נדיבות מאוד ומוגשות בקערות עמוקות של מרק יחד עם ערימת פיתות, צלוחית בצל, עגבניות, זיתים מרים, חמוצים מצוינים וסחוג ירוק בעל ארומה חזקה של כוסברה. כל מנה מתובלת ידנית לאחר ההזמנה עם כמון, מלח, זעתר, פפריקה, שמן זית, לימון ושום, דבר המעניק לכל מנה טעם קצת שונה וזה תודו, לא מוצאים בכל חומוסיה.
איפה: גיבורי ישראל 20, נתניה 09-8354448
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 10:00-15:00, שישי עד 14:00
כשרות: יש
אבו חסן עלי קראוון
על החומוס האגדי הזה נכתב ודובר רבות ואפילו המפונקים שבמעריצי החומוס מסכימים כי מדובר על אחת הטובות בארץ. המומחים למסבחה טוענים כי כאן נמצאת המנה הטובה ביותר ביקום.
למרות שבמשך אינספור שנים סירב אבו חסן, לפתוח סניף נוסף, כיום יש לממלכת החומוס היפואית שגרירות ברחוב שבטי ישראל ובשוק של שרונה.
לעומת הסניף היפואי הצפוף, בסניף השני יש גם מספיק מקום וגם מיזוג. מן הראוי לציין שבשני הסניפים החומוס מתחסל עד שעות הצהריים המוקדמות אז צריך למהר אם רוצים להספיק.
"מנה משולשת" היא ההמצאה המקורית של המקום וגם גאוותו שהשמועות על טיבה יצאו למרחקים. היא מכילה חומוס, מסבחה ופול עם הרבה רוטב שום ולימון וכמובן. תמיד צפוף, תמיד מלא ותמיד יש תור ארוך אבל כולם יסכימו שזה שווה את מה שמקבלים על הצלחת.
איפה: שבטי ישראל 14 תל אביב יפו, 03-6820387, הדולפין 1 תל אביב יפו, שרונה מרקט תל אביב
שעות פתיחה: ראשון-שישי 07:00-15:00
כשרות: אין
מסעדת חליל
המסעדה של חליל, נבחרה לא פעם לאחת מעשרת החומוסיות הטובות בישראל והיא, כמו אלה החולקות עמה את העשירייה, אחת המפורסמות בארץ, למרות שבפועל לא מדובר על חומוסיה אלא על מסעדה ממש עם מנות בשר, סלטים וקינוחים.
גולת הכותרת במקום היא מנת המסבחה, המוגשת עם ביצה קשה וגם מעריציהן המושבעים של חומוסיות אגדיות אחרות סבורים שהיא הטובה ביותר בארץ אם לא ביקום כולו.
החומוס של חליל חלק להפליא, עדין מאוד וטעמו מתקתק. השירות החם שמקבל כל מי שמזדמן למקום והחומוס הנפלא יכולים בקלות להשכיח את התפאורה הלא מרשימה של השיפודיה שנראה כאילו הזמן עצר בה מלכת לפני שני עשורים.
איפה: קהילת דטרויט 6 רמלה, 08-9222284
שעות פעילות: 09:00-19:00
כשרות: אין
אבו שוקרי המקורי
כששמים בצד את הוויכוח התמידי לגבי השאלה האם זהו אבו שוקרי המקורי, אבו שוקרי ״מספר 1״ או ״המקורי האמיתי״, מגלים שמדובר למעשה על מקום חדש, רחב ידיים ונקי ביותר שבו מגישים חומוס סמיך, עדין ומשחתי בעל טעם חמצמץ קלות וצבע כהה יותר, בהשוואה לחומוס שמוגש בשאר החומוסיות האגדיות בארץ.
כמו כן, יחסית לכל חומוס אחר, באבו שוקרי מצטיינים בבלילה כבדה יותר, דבר שמתקבל בשל המתכון המקורי שהפך את אבו שוקרי למספר 1 אמיתי באזור ירושלים בכל מה שקשור לחומוס. המנות כאן גדולות למדיי ומעיסת הפול מבצבצים פולים רכים שנמסים בפה וכל מנת חומוס משוגרת לשולחנות יחד עם סלט ירקות טרי, חמוצים ופיתות.
איפה: רחוב השלום 15 אבו גוש, 02-6526088
שעות פתיחה: ראשון-שבת 9ף00-20:00
כשרות: אין
אבו שוקרי
יש האומרים שזהו המקום שבו חומוס הפך למיתוס ישראלי, ויש מי שיגיד שאבו שוקרי של העיר העתיקה הוא האבא של כל החומוסיות. המקום עצמו גדול ומרווח, בדרך כלל צפוף בגלל קבוצות גדולות של תיירים.
החומוס מתובל אצל אבו שוקרי הירושלמי בנדיבות בלימון והמרק שלו סמיך וגס, אך זה לא הופך אותו למשקולת כבדה בתוך הקיבה. המנות יוצאות יחד עם פלחי עגבנייה, בצל וחמוצים שמלווים בכבוד רב את החמיצות של הבלילה עצמה.
איפה: הגיא 63 העיר העתיקה, ירושלים, 02-6271538
שעות פעילות: 8:00-15:00
כשרות: אין
חומוס סעיד בארר שבע
בחומוסיה, השייכת לחאתם נסאסרה, מגישים חומוס במרקם גס שמתובל בנדיבות בלימון, ואם אתם תוהים מה פשר השם שמצלצל מוכר, הרי שיוסף הוא בכלל במקור מעכו ועבד אצל מלך החומוס של העיר העתיקה.
בחומוסיה מכינים חומוס מחוספס שטעמיו ידברו בעיקר אל לבם של מביני העניין ואל מי שאוהב את המנה שלו אוטנטית ולא מתחנפת.
איפה: קרן היסוד 9, באר שבע
כשרות: אין
רוצים להכין חומוס בבית? צפו בשף רפי כהן: