שתף קטע נבחר

משלושה יוצא אחד: איזה מזגן מתאים לכם?

מזגנים עיליים, מערכת מיזוג מיני-מרכזי או מזגן מולטי? מה היתרונות והחסרונות של מזגן. כל הפרטים

בשיתוף אתר "המקצוענים"

 

אז מה עדיף - כמה מזגנים עיליים בבית, מערכת מיזוג מיני-מרכזי או מזגן מולטי? אם אתם מחפשים תשובה חד-משמעית, אז אין כזו. הכול תלוי באיזה בית מדובר, איזו תשתית קיימת בו, מה מספר החדרים, מהם הרגלי הצריכה שלכם ואם תנאי השטח מאפשרים לכם לבחור כרצונכם או שהקבלן כבר קבע עבורכם. הנה סקירה של שלושת הסוגים הנפוצים בשוק הישראלי, שתעזור לכם לקבל החלטה. והכל כדי שכולנו נעבור את הקיץ הזה בשלום, עם אוויר קר ועם חשבון חשמל סביר.

 

עוד בנושא:

חמישה טיפים לשמירה על המזגן שלכם

מחירון טכנאי מזגנים

טיפים בנושא טכנאי מזגנים

 

מזגנים עיליים

יתרונות: "אם אתם גרים בבניין ישן יחסית, ויש אפשרות טכנית לשים את היחידות החיצונית של המזגן בחוץ, אין צורך בהכנת תשתית מיוחדת וזה יכול להיות הפתרון הטוב והמשתלם ביותר", אומר שלומי משרקי מפנינת המיזוג. "אין צורך לרכוש את כל המזגנים בבת-אחת, אלא רק בהתאם לצורך. כמו כן, במקרה של תקלה לא כל הבית מושבת. עלויות התיקונים של מזגנים אלו נמוכות יותר מאשר של מערכות מיני מרכזי או מזגן מולטי. בגלל ההיצע הגודל, ניתן להשיג מזגנים בעלות נמוכה יחסית, ולהחליף אותם אחת לכמה שנים, במקרה של תקלה שלא משתלם לתקן".

  

חסרונות: "אם הדירה חדשה מהקבלן, וקיבלתם תשתית למיני-מרכזי, תידרשו לשלם עבור הכנת תשתית בנפרד", מוסיף משרקי. "בחישוב הכולל, יכול להיות שתגיעו לעלות של מערכת מזגן מולטי, מה שהופך את כל העניין ללא משתלם. כמו כן, ישנן דירות שפשוט לא ניתן למקם בהם מספר מזגנים עיליים, בשל היעדר מקום (מסתורי כביסה קטנים, והיעדר מקום להתקנת היחידה החיצונית)".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

  

עלות משוערת: אם אין תשתית בבניין, והקבלן הכין תשתית למערכת מיני-מרכזי, תידרשו לשלם בנפרד על התקנה של כל מזגן עילי. העלות משתנה בהתאם לגודל המזגן, מיקומו ומורכבות ההתקנה. ההתקנה היא בעלות של 600-900 שקל עבור מזגן עילי, בהתאם לכמה כוח סוס הוא.

 

מערכת מיזוג מיני-מרכזי

יתרונות: "אם בכל זאת החלטתם ללכת על מערכת כזו, כדאי שתבחרו במערכת שיש בה טכנולוגיית אינוורטר, כדי לאפשר בכל זאת חיסכון בחשמל ולא לסבול מהפרשי הטמפרטורה שקיימים בהיעדר טכנולוגיה זו", מסביר משרקי. "מזגן רגיל שאין בו טכנולוגיית אינוורטר מפסיק לעבוד ברגע שהוא מגיע לטמפרטורה שאליה מכוונים את המזגן. ברגע שהטמפרטורה משתנה, הוא שוב נכנס לעבודה. תמיד יש הפרשי טמפרטורות כך שקר מדי או חם מדי. באינוורטר אין את הבעיה הזו והוא יודע להוריד טורים תוך שמירה על טמפרטורה קבועה".

 

 

חסרונות: "זהו הסוג שצורך כמות הכי גדולה של חשמל, ולכן הוא נחשב להכי בזבזני", אומר משרקי. "בנוסף, הטמפרטורה תהיה זהה בכל החדרים, מה שיכול לגרור מריבות בין בני הבית. אם רוצים לנטרל חדר אחד, ישנה מערכת בקרת אקלים שמאפשרת באמצעות שלט לסגור את התעלה באותו החדר. ואולם, זה לא יגרום לחיסכון בחשמל".

 

מזגן מולטי 

מזגן מולטי נחשב לפתרון נפוץ עבור דירות קבלן חדשות. משרקי: "זהו מזגן רב-מאיידים, שמאפשר למספר מאיידים לעבוד תחת מנוע אחד. בכל חדר יש מזגן עילי, והיחידה החיצונית היא אחת, אשר עובדת בתפוקות משתנות. אם מפעילים את המזגן בחדר אחד, היחידה החיצונית מזהה שהופעל רק חדר אחד אז היא מזרימה רק 1 כוח סוס. אם כל החדרים פועלים בו זמנית היא יכולה להזרים עוצמה גם של 5 כוח סוס. אפשר לומר שהמערכת הזו היא שילוב שבין מערכת מיני-מרכזי לבין מספר מזגנים עיליים נפרדים בדירה".

 

יתרונות: "אם בגלל מסתורי כביסה קטנים מדי אין לכם מקום להצבה של מעבה בחלק החיצוני של הבית, אין לכם יותר מדי ברירות ומזגן מולטי הוא הפתרון עבורם", אומר משרקי. "הוא מגיע עם טכנולוגיית אינוורטר מובנית, מה שמאפשר חיסכון של עד כ-30% בצריכת החשמל. כמו כן, הוא שקט יותר ממזגן רגיל".

 

משרקי מוסיף: "כיום, בדירות החדשות, מרבית הקבלנים מספקים תשתית למערכת מיני-מרכזי. מכיוון שלא כולם מעוניינים בכך, הם יכולים להתקין את מערכת המזגן המולטי, שמאפשרת תחת אותה מרכזיה להתקין מזגן עילי נפרד בכל חדר. בעיני זהו הפתרון הכי טוב, שנותן מענה בנפרד לכל חדר, הוא מאוד נוח ומאפשר שליטה בטמפרטורה בכל חדר בהתאם לצרכים, והוא יותר חסכוני בחשמל מאשר המיני-מרכזי. אין צורך לקרר חדרים שלא בשימוש, ואין צורך לריב על השלט. גם אם עלותו הראשונית גבוהה, בחישוב כולל לאורך זמן הוא הרבה יותר חסכוני מפני שהוא חוסך סכום כסף גדול בחשבון החשמל ומחזיר את ההשקעה".

 

חסרונות: "החיסרון המשמעותי הוא מחירו, הן מבחינת עלות הקנייה הראשונית והן במצב של תיקונים" אומר משרקי. "אם יש תקלה ביחידה החיצונית כל הבית מנוטרל. אם מתקלקל הכרטיס של מזגן זה, מדובר בתיקון בשווי של כ-4,000 שקל".

 

מחפשים טכנאי מזגנים? לרשימה המלאה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים