שתף קטע נבחר
 

פוטר לאחר צוק איתן - ויפוצה בכ-50 אלף שקל

"הוקפצתי ביום שישי ושלחתי סמס שגויסתי ללוחמה. כשחזרתי היחס כלפיי השתנה. החלו להגיד שאני לא בסדר וזומנתי לשימוע". כך סיפר ל-ynet מהנדס התוכנה עודד אבוקט שפוטר לאחר צו 8. ביהמ"ש פסק לו פיצוי בהסכם פשרה. כיצד חיילים צריכים להתמודד עם התנכלות? צפו בראיון עם פרקליטו

פוטר לאחר שירות מילואים - ויפוצה: עודד אבוקרט (30), מהנדס תוכנה במקצועו, יקבל פיצוי של 48 אלף שקל מחברת התוכנה נ.ערנט איי.קום, לאחר שפוטר ממנה בתום שירות מילואים במבצע "צוק איתן". כך פסק לאחרונה בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, בתביעה שהגיש אבוקרט בגין אפליה אסורה והליך פיטורים שלא כדין.

 

לכתבות נוספות בערוץ קריירה

 

אבוקרט הועסק בחברה כמעט כשנתיים, כשהוקפץ בצו 8 בחודש יולי למשך שלושה שבועות. בתביעה שהגיש באמצעות משרד עו"ד אשר אביטן, נטען כי מאותו רגע ואילך השתנה היחס כלפיו בחברה לרעה. 31 יום מרגע ששב - יום אחד בדיוק לאחר סיום התקופה בו היה מוגן בחוק מפני פיטורים לאחר שירות מילואים - הודיעו לו על פיטוריו.

 

"הוקפצתי ביום שישי ושלחתי סמס שגויסתי ללוחמה", מספר אבוקרט מספר בראיון ל-ynet. "ברגע שחזרתי, היחס כלפיי השתנה לחלוטין. הייתי עובד מוערך ופתאום הרגשתי שאני באוויר. החלו להגיד שאני לא בסדר ונתנו לי תחושה שעומדים לפטר אותי, עד שזומנתי לשימוע".

כוחות צה"ל בצוק איתן (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
כוחות צה"ל בצוק איתן(צילום: יואב זיתון)
 

אבוקרט, שחובש כיפה סרוגה, מספר כי רוב הקולגות בחברה היו חרדים, בהם גם נושאי המשרה הבכירים בה. "הייתי היחיד שעשה שם מילואים בסדר הגודל הזה", הוא מספר, "לא הבנתי שזה באמת קורה לי בזמן שכל אזרחי המדינה חיבקו את החיילים הלוחמים, אני הייתי היחיד בחברה שלא קיבל שי לראש השנה".

 

בכתב התביעה נכתב כי בחברה פנו אליו בדרישה שימלא דו"ח נוכחות בזמן ששהה בלחימה ברפיח. הוא לא ראה את ההודעה ובהמשך התבשר כי ידווחו לו בסה"כ 12 ימי עבודה באותו החודש. עוד נטען כי "עם חזרת התובע למשרדי החברה נאמר לו על ידי מנכ"ל החברה כי לא ייתכן שעובד העובד בחברה ייצא להרבה זמן וישאיר את החברה לבד והעבודה תישאר בהמתנה".

 

בחוק אין מענה להתנכלות על רקע מילואים 

עוד נטען כי גם הליך הפיטורים היה בניגוד לחוק, כאשר השימוע קוים בו במקום, במקום לתת לו הודעה מראש כך שיוכל להתכונן. החברה הכחישה את הטענות בדבר הליך פיטורים שלא כדין ואף טענה כי אבוקרט פוטר בשל ליקויים בעבודתו. עם זאת, הטענות כלפי אבוקרט נסתרו על ידי התביעה, בין היתר בטענה כי החברה הציעה לו להמשיך ולהיות מעוסק אצלה כפרילנסר.

 

בפשרה בין הצדדים הסכימה החברה לשלם סכום שינוע בין ל-30 ל-80 אלף שקל, בהתאם להחלטת בית המשפט. לאחר שמיעת טענות הצדדים ועיון בחומרים בתיק, השופטת יפה שטיין פסקה, כי החברה תפצה את אבוקט בסכום של 48 אלף שקל ותשלם שכר טרחת עו"ד בגובה 5,000 שקל.

 

המעסיק מתנכל? תתחילו לתעד. צפו בראיון עם פרקליטו של התובע

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בא כוחו של אבוקרט, עו"ד יונתן וסרטייל, הסביר ל-ynet כי החוק עונה כיום רק על מצבים של פיטורים שלא כדין בשל שירות מילואים וקובע פיצוי של 5 משכורות - בלי לקחת בחשבון רכיבים נוספים כמו עוגמת נפש ופיטורים שלא כדין.

 

עם זאת, אין בחוק מענה למצבים של התנכלות על רקע שירות מילואים, או בקשות מצד המעסיק כלפי עובד לצמצם ימי מילואים או לנסות לבטל אותם. במקרים אלו ממליץ וסטרייל לאסוף ראיות. "ברגע שמעסיק מתחיל בבקשות של דחיות וצמצומים - צריך לתעד את זה, כדי שאם הדבר יתגלגל לפיטורים בעקבות שירות מילואים, ניתן יהיה להוכיח את זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים