החלל האחרון שנשאר מ"יועזר בר יין" יהפוך לבר
תם ונשלם: שלוש שנים לאחר סגירתה של המסעדה המיתולוגית "יועזר בר יין" ביפו, של איש האוכל שאול אברון, יהפוך בקרוב מטבח המסעדה לבר. חלל המסעדה משמש בשנים האחרונות כחנות לציוד גלישה
פיסת היסטוריה אחרונה: השבוע החלו השיפוצים בחלל האחרון שנותר ממסעדת "יועזר בר יין" ביפו - החלל ששימש במשך 18 שנה כמטבח של המסעדה, נמסר לקבוצה המפעילה את הבר "רעמסס" בשוק היווני ביפו, והקבוצה מתכננת לפתוח במקום בר נוסף.
מסעדת "יועזר בר יין" פעלה 18 שנה בלוקיישן בסמטת יועזר איש הבירה ביפו, ולפני כשלוש שנים וחצי היא נסגרה. הסגירה התרחשה ארבעה חודשים בלבד לאחר מותו של שאול אברון (בן 68 במותו), מי שהיה בעליה של המסעדה ועמוד התווך של הקולינריה בארץ.
המסעדה נפתחה בשנת 1995 על ידי אברון ושותפתו, ציפורה אסף, מי שהייתה חברתו לספסל הלימודים. במהלך השנים המסעדה שגשגה ואירחה את הבוהמה התל אביבית ואת הברנז'ה. בשנים האחרונות לפעילותה, המסעדה דשדשה, עד לסגירתה בחורף 2012.
מאותו מטבח של "יועזר בר יין", שיהפוך כאמור לבר, יצאו שלל מנות בלתי נשכחות, ובהן קורנביף, גרבדלקס, טלה 7 שעות, בליני, פייה דה קושון, רביולי במילוי בשר ראש. אפילו החצי אבוקדו על צלחת בתפריט הבראנץ' של שבת, היה אבוקדו שהצליח להשתרש בזיכרון הקולינרי, למרות שלא עבר אף תהליך ולא זכה ל"מגע יד של שף".
בחלל המסעדה נפתחה לפני שלוש שנים חנות לציוד גלישה, והמטבח של המסעדה שימש עד לפני זמן קצר כמחסן של בעלי הנכס.
השוק היווני ביפו חווה התעוררות בחודשים האחרונים, נפתחו בו מספר ברים, וביניהם שלושה ברים של "רעמסס", לצד מסעדות וחמארות.
את תגובתם של בעלי הבר "רעמסס" על הפתיחה הצפויה לא ניתן היה להשיג.
צפו בהתעוררות מתחם השוק היווני ביפו: