תבעה מבנותיה מיליונים: "הן לקחו ממני הכול"
שלוש אחיות העבירו אליהן כ-2.5 מיליון שקל מהחשבון המשותף של אמן בת ה-88 ושל אביהן המנוח. בית המשפט קבע שעליהן להחזיר לה את כל הסכום
בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה קבע לאחרונה כי שלוש אחיות יחזירו לאמן, ניצולת שואה בת 88, כ-2.5 מיליון שקל שלקחו מחשבון הבנק של הוריהן
אחרי מות האב. השופטת אילת גולן-תבורי דחתה את טענת הבנות שלפיה האב השאיר להן את הסכום כמתנה.
בתביעה שהגישה טענה האם שלבעלה ולה מעולם לא הייתה כוונה לתת לבנות את כל הכספים בחשבון במתנה. בעדותה היא אמרה על בנותיה כי "הן לקחו ממני את הכול".
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- ישלם למאהבת 100 אלף ש' כי לא התחתן איתה
- שופטת: אין מזונות כי האישנ מרוויחה יותר
- יוכר כנכה צה"ל: השמירה החריפה מחלת נפש
- נפצע בניסיון חיסול והוכר כנפגע תאונת עבודה
האב הלך לעולמו לפני 11 שנה. כשנה לפני מותו צורפו בנותיהם של בני הזוג אל חשבון הבנק המשותף, שבו היו כשלושה מיליון שקל שהשניים חסכו לאורך שנים. לאחר מותו החלו הבנות להעביר כספים מחשבון זה אל חשבונותיהן.
סכסוך משפחתי
בת תבעה את אמה: 'הבית שקנה אבא שייך לי'
עו"ד לורי גייזלר
סכסוך נדל"ני הגיע לבית משפט ונסוב על משפחה שהתפרקה, שתי יבשות והסכם גירושים מעורפל. שופט הגדיר את התנהגות הבת "מחפירה"
אחת הבנות אכן הסכימה שהכספים שייכים לאמה. היא סיפרה שהיא חשה בושה וביקשה לקבל את התביעה.
מנגד, שתי אחיותיה טענו שמשכו את הכספים מתוך דאגה לאמן, שהחלה לפזר צ'קים ללא הבחנה. ואולם, טענתן המרכזית הייתה שאביהן העניק להן את הכספים בחשבון במתנה עוד בחייו על מנת "להשקיט" אותן ולמנוע מריבות על רכושו לאחר מותו. לשיטתן, העובדה שצורפו לחשבון הבנק של הוריהן היא ראייה למתנה, אם כי במשפט טענו כי למעשה זו הייתה צוואת אביהן. מאוחר יותר הן טענו כי התבלבלו בין המונחים "צוואה" ל"מתנה".
אין מתנה אחרי המוות
השופטת אילת גולן-תבורי קבעה כי עצם צירוף הבנות כשותפות בחשבון לא העניק להן בעלות בכספים שבו. לטעמה, האב לא התכוון להעניק לבנותיו את הכספים בחשבון כמתנה מיידית. כוונתו הייתה שיקבלו את הכסף לאחר מותו, אך הבעיה היא שהאב לא ערך צוואה.
השופטת הבהירה כי אדם אינו יכול להעניק מתנה לאחר מותו, אלא רק בדרך של צוואה. אדם לא יכול "לערבב" בין שתי התקופות – חייו ומותו. "המוות גובר על המתנה", ציטטה את בית המשפט העליון. היא הוסיפה שהבנות ידעו היטב מה היו כוונות אביהן וזו הסיבה שלא פעלו בחשבון עד מותו.
נקבע שהבנות ניצלו לרעה "את חוסר התמצאותה של האם בענייני הכספים, אשר בטחה בהן וסברה כי הן ידאגו לטובתה". השופטת גם ציינה כי עדויות הבנות לא היו מהימנות בעיניה והיא מצאה בהן סתירות רבות.
בסיכומו של דבר נקבע כי הבנות יחזירו לאמן את הכספים שמשכו מהחשבון – כ-2.5 מיליון שקל – תוך 20 יום. האחות שהסכימה עם האם חויבה בהוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 10,000 שקל. שתי אחיותיה חויבו ב-40 אלף שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- באת כוח האישה: עו"ד אלונה כביר
- שם ב"כ הבנות לא צוין בפסק הדין
- עו"ד אסנת רייך עוסקת בדיני משפחה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים