שתף קטע נבחר
 

טעים ובריא: 2 מתכוני קינואה

אחרי ארוחת החג הדשנה, ורגע לפני הארוחות החגיגיות שיפקדו אותנו ממש בימים הקרובים - רותי קינן מציעה לכם אתנחתא קלה בדמות 2 מתכוני קינואה קלים להכנה, בריאים ומשביעים. בתפריט: סלט קינואה, שעועית ופירות ותבשיל קינואה ואפונה

בואו נודה על האמת, הקינואה, שמביאה איתה שלל תארים והצטיינויות כמזון בריאות, לא בורכה במיוחד בטעמים שהיא מביאה לצלחת. אולי זוהי גם הסיבה שאצלנו בבית היא לא זכתה לקהל אוהדים מושבע, על אף שהשתדלתי להציג אותה כתחליף או כגיוון מזדמן לאורז. ככה, מבושלת כמות שהיא, לא הצלחתי לשווק אותה.


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

עד שהחלטתי להפוך את אופייה הצנוע וטעמה התפל משהו ליתרון. בתוספת של מרכיבים אחרים - ירקות, פירות, אגוזים - היא תופסת מעמד של להיט תורן, שכמעט מסביר את מעמדה הקדוש בהרי האנדים, מקור מחצבתה.

 

בני האינקה כינו אותה "אם הדגן" (אף כי מבחינה בוטנית היא אינה משתייכת למשפחת הדגניים) והעניקו אותה כמנחה לאלים. הספרדים, שפגשו בקינואה כשכבשו את אמריקה הדרומית, טעמו, לא אהבו וחשבו שהיא מתאימה לשמש מספוא לבהמות.

 

רק בעשורים האחרונים היא התגלתה מחדש וצברה תאוצה בכל העולם ביחד עם הטרנדים הבריאותיים בזכות ערכיה התזונתיים המרשימים: היא מכילה שפע חומצות אמינו, עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום ובעיקר - נטולת גלוטן. וכשאפשר לגייס את כל הטוב הזה לשולחן המשפחתי, הרי זה משובח. הנה שני מתכונים בריאים וטעימים.  

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סלט קינואה, שעועית ופירות

מנה ססגונית ומשביעה, שמתאימה גם לטבעונים.

 

המרכיבים:

1 כוס קינואה, לבנה או אדומה או שילוב של שתיהן

4 כוסות מים רותחים

1/2 1 כוסות (או 1 קופסה קטנה) שעועית לבנה מבושלת

1 כפית מלח

100 גר' משמשים מיובשים קצוצים גס

100 גר' חמוציות

100 גר' גרגרי רימון

100 גר' אגוזי מלך קצוצים (לא הכרחי)

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

2 כפות חומץ בן יין לבן

1 כף מיץ לימון

1 כפית חרדל

מלח, פלפל

קורט קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את המים הרותחים, הקינואה והמלח לסיר קטן ומבשלים, על להבה בינונית-נמוכה ובסיר לא מכוסה, כ-15 דקות או עד שהקינואה רכה. מסננים מהמים, מחזירים את הקינואה לסיר, מכסים במכסה ומניחים לקינואה להצטנן בסיר.
  2. מעבירים את הקינואה לקערה, מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
  3. להכנת הרוטב: מנערים את כל החומרים בכלי סגור עד שהם מתערבבים היטב.
  4. יוצקים את הרוטב על הסלט. מערבבים היטב.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

תבשיל קינואה ואפונה

גרסה חדשה למתכון ותיק, המעניק לקינואה טעם ומראה של ריזוטו. יופי של תוספת לכל מנה עיקרית.

 

המרכיבים (ל-6-4 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

1/2 1 כוסות (250 גר', בערך 1/2 חבילה) קינואה לבנה

3 כוסות ציר ירקות או מים

1 כפית מלח

קורט פלפל

250 גר' גרגרי אפונה טריים (אפשר גם קפואים)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כפית פפריקה מתוקה

קורט פפריקה חריפה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים כף מהשמן בסיר בינוני ומטגנים בו את הבצל עד שנעשה שקוף.
  2. שוטפים את הקינואה במסננת, מנערים את שאריות המים ומוסיפים לסיר. מערבבים כדקה.
  3. מוסיפים את הציר או המים, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים, בסיר לא מכוסה, כ-10 דקות.
  5. מוסיפים את האפונה, מערבבים, מחזירים לרתיחה ומבשלים, על להבה נמוכה, 5 דקות נוספות.
  6. מסירים מהאש, מתקנים את התיבול ומוסיפים את 2 כפות השמן שנותרו, הפפריקה המתוקה והחריפה והפטרוזיליה. מערבבים היטב ומגישים מיד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
במקום אורז. סלט קינואה, שעועית ופירות
צילום: ירון ברנר
מומלצים