התעוור בעבודה: 'טבע טק' תשלם 1.8 מיליון ש'
בזמן ניקוי משאבה פגעה סודה קאוסטית בפניו של עובד, שאיבד ראייה בעין אחת. בית המשפט קבע שלא היה פיקוח יעיל על הנחיות הבטיחות
בית משפט השלום בתל אביב קבע לאחרונה שחברת "טבע טק", חברה בת של "טבע", תפצה ב-1.8 מיליון שקל
עובד שראייתו נפגעה קשות אחרי שחומר רעיל פגע בפניו בזמן שניקה משאבה.
בתביעה שהגיש לפני כשמונה שנים טען העובד שהחברה התרשלה בכך שלא סיפקה לו את ההדרכה והציוד הדרושים למשימה. הוא הוסיף כי הפעולה הייתה חדשה עבורו אך הוא לא קיבל לגביה "חפיפה" ולא הוסברו לו הסיכונים.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- שופטת: התנתקות מפלאפון הייתה דרך ייסורים
- זוג בוגדים ו-5.5 מיליון ש'. מה קבעו הרבנים?
- המאיסו את העבודה על מבקשת מקלט - ויפצו
- חברת ביטוח סירבה לשלם: "הנהג היה שיכור"
ב-2006 התבקש העובד לשטוף את משאבת האוויר שבמפעל הייצור. הפעולה השתבשה לאחר שהמים לא יצאו מהעבר השני של המשאבה, והעובד החליט לפתוח "קליפס" מהצד הסתום. כתוצאה מכך התפרצה תכולת הצינור על פניו. החומר שאליו נחשף, "סודה קאוסטית", גרם לו לפגיעה בעין אחת, לעיוורון בשנייה ולנזק נפשי.
תביעה
הצילו את המציל: נפל מסוכה ויקבל 43 אלף ש'
עו"ד דוד פייל
ביומו הראשון בחוף הקשתות באשדוד מעד מציל בן 56 על מדרגה ונפצע בצוואר וביד. בית המשפט קיבל את תביעתו שלפיה מדובר בתאונת עבודה
לדבריו לאחר האירוע הוציאה החברה הנחיה מחייבת שלפיה יש להרכיב משקפיים מיוחדים בביצוע פעולת השטיפה, דבר המוכיח שהנהלים בזמן התאונה לא היו מספקים.
מנגד טענה טבע טק שלאחר שנתקל בתקלה היה על העובד לפנות לבכיר ממנו ולא לנסות לפתור אותה בעצמו. היא הוסיפה כי במפעל יש נהלים מסודרים והתובע עבר הדרכות בטיחות ובכלל זה תדרוך המורה להרכיב משקפי מגן כשעובדים עם חומרים מסוכנים.
פגיעה בעלת משמעות מיוחדת
אבל השופט ד"ר מנחם (מריו) קליין הזכיר את חובת המעביד לדאוג לסביבת עבודה בטוחה ולפקח באופן יעיל ורציף אחרי מילוי הנחיות הבטיחות. "מעביד אינו רשאי להניח, כי העובדים ינקטו מיוזמתם אמצעים למניעת תאונות", כתב.
מנגד קיבל השופט את טענת החברה שלפיה העובד לא נזהר וניסה לפתור בעיה שהוא לא מבין בה, ולכן יש לייחס לו אשם תורם. עם זאת, הוא התחשב בכך שביחסי עובד-מעביד קיים תמיד רצון מצד העובד "להרשים" ולכן ייחס לעובד אשם תורם נמוך יחסית.
לאחר שנקבע שהתובע נשאר עם נכות של כ-40%, נפסק כי על החברה לפצות אותו ב-680 אלף שקל עבור הפסדי השכר שלו בשמונת החודשים שבהם לא עבד אחרי התאונה. ביחס לעתיד נקבע כי הוא יפוצה על הירידה הצפויה בשכרו עקב מוגבלותו ב-1.25 מיליון שקל, וכן סכומים נוספים עבור כאב וסבל, עזרת צד שלישי והוצאות.
השופט ציין כי "פגיעה בעין הינה פגיעה בעלת משמעות מיוחדת בחייו של אדם, עד כדי כך שכתבו חז"ל כי עיוור חשוב כמת". בסך הכול, ולאחר ניכוי של 20% אשם תורם, נקבע שהחברה תפצה את העובד ב-1.864 מיליון שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד יגאל וידאל עוסק בתאונות עבודה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים