הלו אסיה: מפת התעופה החדשה של ישראל
החברה מהונג קונג תגיע לארץ במטוס המתקדם ביותר שיש, ההודים כבר בדרך, הסינים מרחיבים את הקווים, היפנים חתמו על הסכם וגם בסינגפור מביעים בנו עניין. חברות התעופה האסייתיות, חלקן מהטובות בעולם, מגיעות לישראל בהמוניהן. מדוע דווקא עכשיו? הקונסול הכללי של ישראל בהונג קונג: "תהליך ארוך שהבשיל ויביא חוויה נעימה לטסים"
השבוע נודע כי חברת קתאי פסיפיק, שזכתה בעבר בתואר חברת התעופה הטובה בעולם, תחל לטוס בקו תל אביב-הונג קונג בחודש מרס 2017. החברה תפעיל ארבע טיסות שבועיות אותן תבצע במטוסי Airbus A350 החדישים. מחירי הטיסות יחלו ב-870$ במחלקת התיירים.
זמן קצר לאחר הודעת קתאי פסיפיק, בתזמון מקרי משהו, הודיע נשיא חברת התעופה ההודית אייר אינדיה, כי גם היא תחל במהלך השנה הבאה לטוס לארץ, במסגרת פתיחת קווים משמעותית ושדרוג שהחברה מבצעת.
החברה ההודית לא נחשבת למצטיינת כמו קתאי, בלשון המעטה, ובמקביל לפתיחת הקווים הודיע הנשיא אשוואני לוהאני על מהלך משמעותי לשיפור השירות בחברה, בדומה למה שקרה במדינתו בענף הרכבות.
"כבר לפני שנתיים וחצי יצרתי קשר עם חברת קתאי", סיפר בראיון ל-ynet שגיא קרני, הקונסול הכללי של ישראל בהונג קונג על התהליך. באשר לחברת התעופה קתאי אמר: "זו חברה שנחשבת לאחת היוקרתיות והטובות, ומאוד כיף לטוס בה. הצבת המטוס החדש של החברה על הקו תהפוך את חוויית הטיסה לנפלאה".
לאתגר את המונופול
שתי הבשורות החדשות הן גדולות ביותר עבור הנוסע הישראלי, פחות עבור חברת התעופה הישראלית. מדיניות השמיים הפתוחים של שר התחבורה ישראל כץ, ופעילות מאומצת בשיתוף משרדי התיירות והחוץ של ישראל, הניבו בתקופה האחרונה פירות משמעותיים, קירבו את המזרח לישראל ולראשונה אחרי עשרות שנים - איתגרו את המונופול של אל על בקווים אלה, שנדמה היה כי לעולם לא ייפגע.
עוד לפני כן, בחודש אפריל השנה, החלה חברת היינאן הסינית לטוס מישראל לבייג'ינג. גם כאן, מדובר בשבירת המונופול של אל על בקו, והחברה הסינית הצליחה לעשות זאת במחירים אטרקטיביים למדי. בתוך שלושה חודשים חל מהפך, ואחרי עשרות שנים בשליטת אל על, הפכה החברה למובילה העיקרית בקו, עם תעבורה של כ-60% מהנוסעים הישראלים. לרגל החורף הודיעה השבוע היינאן כי תוזיל את מחירי הטיסות ליעד, לראשונה, עד למחירים נמוכים מ-400$. כמו כן היינאן בוחנת הוספת קו ישיר נוסף מישראל - לשנגחאי.
ביג אין ג'פאן
וזה עוד לא הכל. גם סינגפור איירליינס, חברה נוספת הנחשבת לאחת הטובות בעולם בוחנת אפשרות להתחיל לטוס לארץ, וכמותה גם החברה היפנית JAL - ג'פאן איירליינס. נציגי החברה ביקרו בארץ לאחרונה וביום חמישי האחרון חתמו שר התחבורה ושגריר יפן בישראל על הסכם התעופה הרשמי בין ישראל ליפן.
נכון לעכשיו, עם זאת, למרות שיתאפשר לה לעשות זאת - לאל על אין כוונה להתחיל להפעיל טיסות בקו. לחדשות המרעישות ממזרח מצטרפת קוריאן אייר מדרום קוריאה, שפעלה בעבר בארץ, הפסיקה את פעילותה וחידשה אותה בתדירות גבוהה ובהצלחה מרובה ב-2008.
כעת כבר אין ספק כי גל חברות התעופה הגדול ממזרח רק בתחילתו, ובעקבותיו חברות נוספות יגיעו לארץ ויקרבו, הרבה יותר מבעבר, את נתב"ג אל המזרח.