מאיר אדוני סוגר שתיים מהמסעדות שלו בתל אביב
בהודעה מפתיעה הודיע השף מאיר אדוני על סגירת שתיים מהמסעדות שלו בתל אביב, מסעדת "כתית" הוותיקה ומסעדת "המזללה". אדוני: "חיי היו כתית וכתית היא חיי"
גל הסגירה של מסעדות היוקרה בארץ ממשיך: השף מאיר אדוני וקבוצת "כתית" הודיעו כי בתחילת חודש דצמבר ייסגרו שתי המסעדות של השף בתל אביב - "המזללה" ו"כתית", שתי המסעדות שאינן בבתי מלון. מסעדת "לומינה" ומסעדת "בלו סקיי" במלון קרלטון בתל אביב ימשיכו לפעול כרגיל.
מסעדת "כתית" הוקמה לפני 15 שנה, והחלה את דרכה בכפר רות. משם עברה המסעדה לנצר סירני, ולפני כ-8 שנים היא עברה לתל אביב להיכל התלמוד. עם פתיחתה של מסעדת "המזללה" ברחוב נחלת בנימין, לפני 6 שנים, עברה "כתית" לחדר אינטימי בצמוד למסעדה החדשה.
מקבוצת "כתית" נמסר: "בשנים האחרונות מתפתח כיוון חדש של מסעדות איכות בבתי מלון. קבוצת כתית הקימה וממשיכה לנהל בשנים האחרונות את המסעדות בקרלטון – בלו סקיי ולומינה וצברה נסיון עשיר בנושא. לאור הנסיון המוצלח והצורך ההולך וגובר בארץ ובעולם, קיבלה הקבוצה את ההחלטה העיסקית להתמקד בתחום זה. למעלה מחצי מיליון סועדים סעדו בהן ברבות השנים, יותר מאלף עובדים למדו במסעדות אלו את התשוקה העצומה והיוצאת דופן למטבח ולאירוח והפכו את המסעדות הללו למוסד שהן. פעילות קבוצת כתית בניהול המסעדות במלונות ובאירועים הפרטיים תימשך כרגיל ובקרוב יפורסמו פרטים על הפרויקטים החדשים בארץ ובעולם, כמו גם על מועד פתיחת המסעדה החדשה במנהטן: נור".
השף מאיר אדוני, פרסם בחשבון הפייסבוק שלו הודעת פרידה מרגשת, ובה כתב: "כתית שלי, ילדתי האהובה, באת לעולם מתוך תשוקה אינסופית והאמת גם עם טונות של תמימות, נאיביות ואהבת אמת". עוד הוסיף השף וכתב: "יצירה, טירוף חושים ואמונה ענקית מגיעים לסיומם. חיי היו כתית וכתית היא חיי".
בחודש ינואר האחרון סגר אדוני את מסעדת "סזרינה" בקיסריה, אחרי שלושה חודשי פעילות בלבד, בעקבות סכסוך מתוקשר בין השותפים במקום לבין קבוצת "כתית".
מסעדות "כתית" ו"המזללה" יפעלו עד מוצאי שבת 3 בדצמבר, ויגישו תפריטי פרידה.