שתף קטע נבחר
 

"הסינית האדומה" נסגרת אחרי 40 שנה

אחרי 40 שנות פעילות בצפון רחוב דיזנגוף בתל אביב, מסעדת "הסינית האדומה" תיסגר בקרוב בעקבות החלטת בית משפט בנוגע לפרויקט תמ"א 38 בבניין. ישראל בויקו בעל המקום, נפרד: "זה מפעל החיים שלי, אני מרגיש רע מאוד"

אחרי 40 שנות פעילות תיסגר בסוף חודש מרץ אחת המסעדות הותיקות בארץ, מסעדת "הסינית האדומה". כשנפתחה המסעדה הסינית בצפון רחוב דיזנגוף בתל אביב בשנת 1977, אף אחד עוד לא ידע ש-40 שנה לאחר מכן הטרנד האסייתי ישתלט על כל תפריטי המסעדות בעיר, ותל אביב תהפוך לפנינת נדל"ן מבוקשת. 31 במרץ 2017 יהיה היום האחרון לפעילותה של המסעדה, אחרי 40 שנה.

"איך בנאדם מרגיש כשהוא גוסס?" מסעדת "הסינית האדומה" - הסוף (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
"איך בנאדם מרגיש כשהוא גוסס?" מסעדת "הסינית האדומה" - הסוף(צילום: אבי מועלם)
 

את המסעדה, שנפתחה בכלל בשם "המסעדה הסינית", פתח לפני 40 שנה ישראל בויקו, בחור צעיר שהגיע מהשואו ביזנס וחלם לפתוח מסעדה תאילנדית. בהמלצת חבר קרוב, אברהם דשא פשנל, הוא החליט לסגת מהרעיון של מסעדה תאילנדית - על אף שכל הטבחים במסעדה היו תאילנדים - ולפתוח מסעדה סינית שבה האוכל יהיה קצת יותר מוכר.

 

מיום פתיחתה ועד עכשיו, לא עברה המסעדה שיפוץ מקיף, והיא נשארה בדיוק כפי שהייתה, למעט "טיפולים קוסמטיים" נקודתיים, והחלפה של ציוד במטבח כתוצאה מבלאי.


רק שיפוצים קוסמטיים, "הסינית האדומה" ()
רק שיפוצים קוסמטיים, "הסינית האדומה"

בתום שנתיים של דיונים ארוכים בבית משפט השלום, על נושא תמ"א 38 שאמור לעבור כל הבניין שבו שוכנת המסעדה, קבע השבוע בית המשפט שעל בויקו לפנות את המסעדה לא יאוחר מ-31 במרץ 2017.

 

"גם כאן עושים תמ"א וצריך לחפור בתוך המסעדה שלי עמודי חיזוק", אומר בויקו, "בית המשפט קבע שאני צריך להתפנות. הם היו אמפטים וסימפטים כלפי, אבל אלה החוקים. בגלל שאני לא בעל הנכס ורק שוכר אותו, אז לא היה לי הרבה מה להגיד. הם מצדם כבר רצו לעשות את זה לפני שנתיים".

נפרדים, "הסינית האדומה" ()
נפרדים, "הסינית האדומה"
  

איך אתה מרגיש עם הסגירה?

"איך מרגיש אדם כשהוא גוסס? בדיוק ככה אני מרגיש. אני מרגיש רע מאוד, זה קשה מאוד, אין הרבה מסעדות בארץ שפתוחות 40 שנה".

 

איך נפרדים ממפעל חיים כזה?

"יש לי עוד ארבעה חודשים, כרגע אני עוד חצי המום".

 

ניסיתי לתאר את הבוקר של ה-1 באפריל 2017?

"אני מנסה לא לחשוב על זה. אני אקום בבוקר ולא אדע לאן ללכת. אבל אולי מהרע ייצא משהו טוב, צריך לקוות. אני בודק כיוונים אחרים, אבל עד שיימצאו פתרונות טובים זה המצב. בחודש האחרון נעשה כאן חגיגות פרידה, אבל בינתיים אני מניח שיש כאלה שרוצים לבוא ולהיפרד מהטעמים שהיו חלק מהנוף התל אביבי במשך 40 שנה, ואחת מהאסייתיות הראשונות בארץ".

 

מה דעתך על האוכל האסייתי שכובש את המסעדות?

"אני חושב שזה כבר לא טרנד אלא חלק מהנוף. כשאני פתחתי אף אחד לא ידע מה זה אוכל תאילנדי או אסייתי בכלל. היום תאילנד היא אחד היעדים המועדפים על התייר הישראלי ויש מסעדות תאילנדיות לרוב".

מנת האגרול של "הסינית האדומה" ()
מנת האגרול של "הסינית האדומה"
 

העובדה שתל אביב פנינת נדל"ן מבוקשת פוגעת בה?

"בוודאי, ויש הרבה עסקים שנסגרו בגלל זה. קחי לדוגמה את 'טוני וספה' שהייתה בדיזנגוף פינת ירמיהו. גם הם סגרו בגלל התמ"א, וגם 'קפה בתיה' שהיו בדיזנגוף פינת ארלוזרוב. לאט לאט כל מיני מקומות שלא מסוגלים להתמודד עם זה - כי קשה להתמודד עם זה - נסגרים".

 

איך בעצם נולד שמה הנוכחי של המסעדה?

"השם הנוכחי זה בכלל שיבוש, כי בהתחלה כשפתחתי אנשים היו מספרים שהם אכלו ב'מסעדה הסינית', ואז היו שואלים אותם 'אבל באיזו מסעדה סינית', והם היו עונים 'נו, בסינית האדומה' כי כל העיצוב היה, ונשאר, אדום. כך נולד שמה החדש של המסעדה, שבכלל לא אני נתתי לה אותו".

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
המסעדה הסינית האדומה נסגרת אחרי 40 שנה
צילום: אבי מועלם
מומלצים