הקרב על התרבות: סיון רהב וידידיה מאיר עם הנר החמישי
שמונה ימים - שמונה נרות: הצטרפו להדלקת נרות חגיגית, עם סיון רהב וידידיה מאיר שמדליקים את הנר החמישי בביתם שבירושלים, ומכניסים קצת אור לשגרה – ולתרבות הישראלית: "זה להכניס את הקדושה, את היהדות, את הנר הזה לתוך החיים". ומה גורם לסיון רהב לשתוק חצי שעה?
בואו ליהנות מהאור של חנוכה: מדי יום נעביר כאן הדלקת נרות חגיגית, ובהדלקת הנר החמישי מכובד הזוג הראשון של התקשורת: סיון רהב וידידיה מאיר, שמדליקים אור בבית, בשגרת החיים ובמרחב הציבורי.
כל מה שרציתם לדעת על חנוכה - בעמוד המיוחד שלנו. היכנסו
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
"הסיפור בחנוכה מורכב, כי אנחנו רגילים לזה שרצו להשמיד אותנו פיזית", רהב-מאיר אומרת. "אנחנו כבר יודעים לספר על פרעה, אנטיוכוס, זרקו אותנו ליאור, ניסו להשמיד אותנו, אבל בחנוכה הסיפור קצת שונה. האויבים שלנו לא התנגדו לעובדה שנמשיך לחיות. בכיף יכולנו להמשיך לחיות, רק לא כיהודים. תחיו - אבל תתייוונו".
"חנוכה זה הקרב על התרבות, על הרוח, על הערכים, ולכן אני חושבת שהמסר שלו מעט יותר מורכב מזה של חגים אחרים, כי הוא מכריח אותנו לשאול כל שנה מחדש: אז מה התרבות שלך? אתה מתיוון? וזה יכולה להיות לא יוון, אלא אמריקה; לא אנטיוכוס, אלא צוקרברג. אבל מי התרבות שלך? למי אתה משועבד?"
רהב-מאיר רוצה שתחברו לתוכן של החג דרך הנר. "הייתה המלחמה עם היוונים, האם אתה חי כיהודי - או שאתה בחושך? זו לא התנתקות, לא אטמוספרה אחרת, אלא להכניס את הקדושה, את היהדות, את הנר הזה לתוך החיים, לתוך השגרה".
"רק לפני כמה שנים נחשפתי למנהג מקסים שבעצם אומר לנו להביט על הנרות אחרי ההדלקה, ולא לעסוק במלאכות הבית, וגיליתי שזה אחד הדברים הכי קשים; לא לעשות כלום". וידידיה צוחק: "ברגע הזה סיון אפילו שותקת, לא מדברת".
"אני חושבת שהיהדות היא הפתרון"
בחודשים האחרונים זכתה רהב-מאיר לתואר חדש בקרב המגזר, ולא רק: "הרבנית", בעקבות שיעורים קבועים שהיא מעבירה במספר פלטפורמות, וספר חדש על פרשות השבוע, "הסטטוס היהודי" (הוצאת "ידיעות ספרים"). "האמת היא שאחרי המון שנים בתקשורת, אני מנסה בחודשים האחרונים להכניס את היהדות ואת התורה כחלק מנושאי הסיקור", היא מודה.
"אגב, מי שחינך אותי לתפיסה הזאת זה ידידיה, אני חשבתי שאני דתייה ואני עיתונאית ואין קשר בין שני הדברים. בבית אני דתייה, שומרת שבת וכשרות - אבל עיתונאית אני צריכה להיות כמו כולם, אובייקטיבית. רק שאין דבר כזה עיתונאי אובייקטיבי. כל אחד מביא את הערכים שלו. ובאמת לקח לי זמן להבין, ולגבש תפיסת עולם שבה אני מביאה את הערכים שלי ואת האג'נדות שלי לעבודה. לצערי רוב התקשורת משדרת שהיהדות היא בעיה. אני חושבת שהיהדות היא פיתרון".
"יש איזו הנחת יסוד כזאת בתקשורת כאילו הדת היא של הדתיים", אומר מאיר. "נגיד, מדברים על פתיחת חנויות בשבת, אז מדברים על פגיעה ברגשות הדתיים, כאילו השבת היא של הדתיים, שלא לומר של החרדים. זו תפיסה מאוד גלותית. התורה היא של כולנו, של כל עם ישראל".
ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית" מזמינים אתכם להוסיף מעט אור, ולהשתתף בטקס הדלקת נר ראשון של חנוכה. אם אתם רוצים להדליק חנוכייה משלכם - אתם יכולים להדפיס כאן את הקובץ המיוחד עם כל הברכות, ההלכות והמנהגים.