"ניתן למנוע זיהומים באמצעות השקעה מאסיבית בבתי החולים"
לאחר פרסום דו"ח בתי החולים המזוהמים, פרופ' מרים וינברגר, יו"ר האיגוד למחלות זיהומיות של ההסתדרות הרפואית, מסבירה מה ניתן לעשות כדי להילחם בתופעה המדאיגה ואולי אפילו למנוע אותה
רבים מאיתנו חוששים להיכנס לבתי החולים גם אם מדובר רק לצורך ביקור בשל הפחד להידבק בזיהומים ומחלות. החשש הזה מתגלה כמוצדק. מדי שנה מתים בישראל 5,000 איש מזיהומים בבתי החולים.
בנוסף, לראשונה משרד הבריאות מפרסם דו"ח החושף את בתי החולים הכי מזוהמים. על כך נשוחח עם הפרופ' מרים וינברגר, יו"ר האיגוד למחלות זיהומיות של ההסתדרות הרפואית.
"אי אפשר לתת רפואה טובה לחולים במסדרון"
"מדובר בתמונת מצב שמשקפת זיהומים במשך חצי שנה בתחילת 2015 אך ורק ביחידות לטיפול נמרץ כללי", מסבירה פרופ' וינברגר. "ההבדל בין בתי החולים יכול להיות קשור לא רק בשיעור הזיהומים גרידא אלא גם בהרכב של החולים.
"צריך להביא בחשבון שלבתי חולים גדולים מגיעים אנשים הכי חולים, מפנים לבתי החולים הגדולים את כל החולים עם הטראומות הקשות, עם הכוויות, וככל שיש יותר טראומה לאיברים חיצוניים ופנימיים, ככל שיש יותר מיכשור שצמוד לחולה, הסיכון לזיהום עולה ולכן ההבדלים האלה בין בתי החולים לא בהכרח משקפים איזה בית חולים יותר מזוהם אלא מה המדד הזה הראה בצילום מצב בחצי שנה הראשונה".
אז איך אפשר להימנע בכל זאת מלהידבק בזיהומים?
"הדרך למנוע זיהומים בבתי חולים הוא על ידי השקעה מסיבית בבתי החולים. צריך להגדיל באופן משמעותי מאוד את מספר המיטות בבתי החולים, כי בתנאים של צפיפות חיידקים יודעים לקפוץ ממיטה למיטה ולא משנה אם הצוות ישפשף את ידיו עד זוב דם ויחטא אותם.
"צריך להקטין את התופעה של חולים במסדרון כי בתנאים של חולים שמאושפזים במסדרון אי אפשר להעניק להם רפואה טובה. צריך להגדיל את הצוותים המטפלים כי כשצוות מאוד מאוד לחוץ יכול להיות שהוא יקצר פינות ולא ייתן את הזמן המתאים לכל הפרקטיקות של מניעת זיהומים".
בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל