"חרדיות עובדות עם חילונים - סיפור הצלחה"
ללא מחיצות: מחקר של המכון החרדי למחקרי מדיניות קובע כי בניגוד לציפיות, נשים חרדיות מתפקדות במקומות עבודה מעורבים באופן מוצלח, ומעידות כי המעסיקים החילונים מתחשבים בהן בנושאי צניעות וכשרות. "מעיד על הפוטנציאל הכלכלי של מקומות עבודה לחרדים מחוץ לקהילה"
נשים משתלבות: מחקר ייחודי שמתפרסם לראשונה ב-ynet בדק את מידת השתלבותן של נשים חרדיות במקומות עבודה הכוללים גברים וחילונים - והתוצאות מעודדות.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה :
מנכ"לי היי-טק: "טראמפ יפגע באלפי ישראלים"
נהגי האוטובוסים: "שפרו את התנאים או שנשבות"
המחקר התבצע על ידי חוקרת המכון החרדי למחקרי מדיניות, יהודית מילצקי, לרגל הכנס השנתי הראשון שעורך המכון הכנס ב-1 במרס, במעמד נשיא המדינה. במסגרת המחקר, התבצעו עשרות ראיונות עם נשים חרדיות, העובדות במקומות עבודה מעורבים שמכילים גם גברים ועובדים שאינם חרדים. בעשורים האחרונים חלה עלייה בשיעור התעסוקה של הנשים החרדיות, ורבות מהן משמשות כמפרנסות עיקריות של משק הבית. כתוצאה מכך, חלק מהנשים מוצאת את פרנסתן במקומות עבודה שאינם משתייכים באופן מובהק למגזר החרדי.
המחקר מעלה תוצאה חיובית: רובן המכריע של הנשים ציינו שהן מרוצות ממקום העבודה שלהן, ואף הופתעו לטובה ממאמציהם ומנכונותם של המעסיקים להתאים עבורן את התנאים והאווירה בסביבת העבודה. תגובות אלו התקבלו, בין אם נשאלו על ידי נשים שעבדו כחרדיות בודדות ובין אם עבדו כקבוצה בסביבה מעורבת.
הנשים תיארו כי הבעיות העיקריות עמן נאלצו להתמודד הן כשרות, צניעות ואווירה המותאמת לאורח חייהן. יחד עם זאת, הנשים תיארו כי נכונות של המעסיקים והקולגות במקום העבודה פותרת את הבעיות בקלות.
אחת מהממשתתפות תיארה כי המנהלת שלה נוהגת לפנות אליה לפני קניית כיבוד לאירועי הרמת כוסית שנערכים במקום העבודה, על מנת לתאם את הכשרות המותאמת. אישה נוספת תיארה כיצד שינו בעלי המשרד את הנעילה בדלת, על מנת למנוע בעיות הלכתיות של "יחוד" (הימצאות של גבר ואישה שאינם נשואים זה לזה במקום סגור - נ"י).
"העבודה חיזקה את הזהות הדתית"
עוד נתון מפתיע הוא שהזהות האישית והדתית של הנשים התחזקה, דווקא על רקע העבודה המעורבת. העובדות דיווחו כי העבודה חידדה עבורן את חשיבות החינוך החרדי, הכולל חיי משפחה ושמירת ילדים מפגעי הטכנולוגיה.
מילצקי מתארת: "המחקר צמח כמענה לצורך משמעותי שעלה מהשטח, להתייחס לתופעה המתרחבת של נשים חרדיות העובדות בסביבת עבודה מעורבת. מתוך המחקר עולות תובנות חשובות על הפוטנציאל הכלכלי הגדול הטמון במקומות עבודה רבים מחוץ לקהילה החרדית.
"פוטנציאל זה כרוך אמנם באתגרים ודורש הכנה מוקדמת ורכישת כלים מתאימים, אבל הרווח האפשרי הוא הדדי - גם למשק הבית החרדי ולנשים המפרנסות, וגם למעסיקים".