שתף קטע נבחר

העלים 3.5 מיליון שקל – ונידון לעבודות שירות

בשנים 2012-2010 חמק הנאשם מתשלום מס של 640 אלף שקל. אבל אחרי שהודה ושילם את הכסף, החליטה השופטת להקל עמו

בית משפט השלום בחיפה גזר לאחרונה שישה חודשי עבודות שירות בלבד על נאשם שהודה בהעלמת הכנסה של 3.5 מיליון שקל, ובכך חמק בתחילת העשור מתשלום מס של 640 אלף שקל. השופטת אורית קנטור הדגישה שהסתפקה בענישה מקלה יחסית משום שהוא שילם לבסוף את הכסף ולנוכח "נסיבות אישיות חריגות".

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הנאשם והחברה שבניהולו הואשמו בכמה עבירות על חוק המע"מ: מסירת ידיעה כוזבת, ניכוי מס תשומות מבלי שיש לגביו מסמך ושימוש במרמה או תחבולה. כתב האישום ייחס לו העלמת הכנסות של כ-3.5 מיליון שקל בשנים 2012-2010. גובה המחדל – הסכום שנשלל מקופת המדינה – עמד כאמור על כ-640 אלף שקל. הנאשם הודה והגיע להסדר טיעון שלפיו הגבילה עצמה המדינה לדרוש מאסר שלא יעלה על 10 חודשים בפועל, בתנאי שיחזיר את הכסף (הליך שבלשון המשפטית נקרא "הסרת המחדל"). בשלב זה נותר לדון בשאלת העונש.

המדינה יוצגה על ידי עו"ד רימאז חטיב, ואילו את הנאשם ייצג עו"ד אליהו סרור, שביקש להסתפק בכמה חודשי עבודות שירות. השופטת אורית קנטור התייחסה תחילה ל"מתחם העונש", וקבעה כי הוא נע במקרה זה בין מאסר בן שישה חודשים שניתן לרצות בעבודות שירות, לבין מאסר בפועל לתקופה של 15 חודשים.

 

"עבריין המס הגוזל מהקופה הציבורית פוגע במשק, בכלכלה ובאינטרס של נשיאה שוויונית בנטל המס", קבעה השופטת, ואזכרה כמה דוגמאות שבהן נקבע כי עברייני צווארון לבן הגוזלים (או לא משלמים) כספים מקופת המדינה הם שודדים לכל דבר, וראוי להשית עליהם מאסר בפועל.

 

כמו כן היא הזכירה כי "מדובר בעבירות מסוג פשע בניגוד לחוק מע"מ כאשר מדובר ב-102 חשבוניות מס כוזבות על שם תשעה עוסקים שונים, בלא שהתקיימה לגביהם עסקה, ומדובר ב-29 דוחות כוזבים שכללו ידיעות כוזבות – לא ניתן לומר כי מדובר באירוע יחיד או חד פעמי".

 

למרות זאת, השופטת הגיעה למסקנה כי "יש לאמץ את הרף התחתון של מתחם העונש שקבעתי, במיוחד כאשר נאשם 1 נמצא מתאים לרצות מאסר בעבודות שירות וכאשר המחדל כאמור הוסר".

 

לעניין זה היא זקפה לזכות הנאשם נסיבות שאינן קשורות לעבירות עצמן אלא להתנהלותו לאחר מכן. היא התחשבה בין היתר בעובדה שהוא הביע חרטה, הודה ולקח אחריות בהזדמנות הראשונה, דבר שחסך את זמנו של בית המשפט.

 

בנוסף, השופטת קנטור התחשבה בכך שהנאשם הסיר את המחדל והוסיפה כי "הסנגור הציג בטיעוניו הן בעל פה והן בכתב נסיבות אישיות חריגות המצדיקות התחשבות".

 

לפיכך נגזרו על הנאשם שישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, בתוספת 12 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, וכן קנס בסך 15 אלף שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים