שתף קטע נבחר
 

במיוחד עכשיו: יין חם לימים קרים

יין חם הוא אחד מהמשקאות החורפיים שכיף לעבור איתם את הימים הקרים: אין מהנה ממנו בישיבה עם מעיל במרפסת, מתחת לשמיכה, תוך כדי צפייה בסרט, או אפילו מתרמוס בטיול סוף שבוע - אז איך מכינים לבד בבית? בקלות - 5 מתכונים ליין חם


זה לא מיץ פטל, זה יין חם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
זה לא מיץ פטל, זה יין חם(צילום: shutterstock)

יין חם מאפיין את העולם הישן, ואפילו אפשר לאפיין מדינות ואזורים בתוך מדינות לפי סגנון הכנת היין, התיבול והטעם. ככלל, יין חם תמיד יהיה מתובל, לפעמים בתוספת מיצי פירות ולפעמים מחוזק באלכוהול הנפוץ באזור. כדאי להתארגן על מלאי של יין, כי נראה שהימים הקרים עדיין כאן, ויין חם הוא דרך מצוינת להתמודד איתם.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

יין חם מבוסס בדרך כלל על יין אדום צעיר, ועם שילוב של תבלינים ארומטיים כמו כוכב אניס, קינמון, ציפורן, הל, פלפל, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט וגם פירות יבשים כמו צימוקים וקליפות תפוז ופירות טריים כמו תפוח ופרוסות תפוז.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

את היין מחממים בעדינות, ולא מביאים אותו לרתיחה כדי לא לאדות את האלכוהול ממנו, וגם בשביל לא לשרוף את הסוכרים ולאפשר ליין לספוג את הטעם של התבלינים.

 

ככלל, לא מומלץ לקנות יין גרוע בשום מקרה, לא לבישול ולא להכנת יין חם - היינות המומלצים הם יינות טעימים. תזכרו: אם היין טעים התוצאה תהיה טעימה.

 

אספנו 4 מתכונים של יין חם שיחממו לכם את הימים הקרים:

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

Glühwein - גרמניה

הגרסה הגרמנית מתאימה למי שאוהב מתוק. היא פשוטה, לא מתחנפת עם פירות, ומתובלת היטב.

 

המצרכים: 

1 בקבוק יין אדום (מרלו, פטי וורדו)

1/3 כוס סוכר

1 כוכב אניס

פרוסות מחצי לימון

3 מחטי ציפורן

3 תרמילי הל

2 פלפל אנגלי

 (צילום: דלית שחם) (צילום: דלית שחם)
(צילום: דלית שחם)

אופן ההכנה: 

  1. מוזגים את היין לסיר ומוסיפים את התבלינים והסוכר. מערבבים, ונזהרים שהיין לא יגיע לרתיחה (85 מעלות היא טמפרטורה מושלמת).
  2. מנמיכים את הלהבה (לכיוון 70 מעלות), וממשיכים לחמם 30-40 דקות. ב-3 הדקות האחרונות מוסיפים את פרוסות הלימון.
  3. אפשר גם לקשט בפרוסת לימון, שתחמיא למתיקות היין.
  4. טיפ: אם רוצים שהיין החם יהיה סמיך מעט, אפשר לחמם בשלב ראשון כמות קטנה של יין עם הסוכר ולצמצם את זה לסירופ סמיך ואז להמשיך בהכנה כרגיל.

 

VinChaud - צרפת

אם רוצים יין חם ואלגנטי, זו הבחירה: תיבול מצומצם, טעמים מוגדרים ותוספת של קוניאק מחמם.

 

המצרכים:

1 בקבוק יין אדום (סירה, פטי וורדו)

2 מקלות קינמון

10 ציפורן

1/2 עלה דפנה

פרוסות מחצי תפוז

2 שוטים של קוניאק (100 מ"ל)

 

אופן ההכנה:

  1. ההתחלה כמו במתכון הקודם, רק שכאן צריך לבשל רק 15 דקות.
  2. ב-3 הדקות האחרונות מוסיפים את פרוסות התפוז, ומיד עם כיבוי הלהבה מוסיפים את הקוניאק.
  3. לקישוט: פרוסת תפוז, זה הולך מושלם עם הארומות של הקוניאק.

 

VinhoQuente - פורטוגל

הגרסה הפורטוגלית משתמשת בתערובת של פורט אדום ומדירה, כדי לתת עומק טעמים, גוף מלא ועצמה כהלית.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

המצרכים: 

1/2 בקבוק פורט

1/2 בקבוק מדירה

1 מקל קינמון

5 ציפורן

1 תפוז שלם, פרוס

 

אופן ההכנה:

  1. כמו במתכון הראשון, אך בשיטה הפורטוגלית מוסיפים את התפוז כבר בתחילת הבישול, ומחממים במשך 40 דקות.
  2. מקשטים בפרוסת תפוז דקיקה שצפה מעל היין.

* אפשר להשתמש במתכון הפורטוגלי גם ביינות מתוקים או ביינות קידוש איכותיים.

  

Glogg - שוודיה 

השוודים לוקחים את החורף שלהם ברצינות גמורה, וכן גם את היין החם שהם שותים. מפתיע, טעים וכמו אגרוף לחורף.

 

המצרכים: 

1 בקבוק יין פורט או יין מחוזק

1 כוס סוכר

10 מקלות קינמון

25 שיני שום שלמות

5 תרמילי הל

1/2 כוס צימוקים

1 כוס שקדים

גרידת תפוז אחד

4 שוטים וודקה, או ברנדי (200 מ"ל)

 

אופן ההכנה: 

  1. את כל המרכיבים, מלבד הברנדי, הצימוקים והשקדים מכניסים לסיר ומחממים עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הצימוקים והשקדים. ממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד כ-40 דקות.
  2. מכבים את הלהבה ומוסיפים את הוודקה או הברנדי.

* אפשר להשתמש במתכון השוודי גם ביינות מתוקים או ביינות קידוש איכותיים.

 

יין חם - ישראל

המתכון הישראלי הוא דל אלכוהול, טעמו חמוץ מתוק, והיין מלא בטעמים של פירות וארומות תבלינים.

 

המצרכים:

1/2 בקבוק יין אדום (מרלו, פטי וורדו)

2 כוסות מיץ תפוזים טרי או מיץ תפוחים

3 מקלות קינמון

3 ציפורן

2 הל

1 תפוז שלם או תפוח שלם, פרוס

 

אופן ההכנה: 

  1. את כל המרכיבים מלבד היין והפרי הפרוס מכניסים לסיר ומחממים עד לרתיחה.
  2. ממשיכים לבשל על להבה קטנה מאוד במשך 5 דקות. מוסיפים את היין, ומערבבים.
  3. ממשיכים לחמם עד לטמפרטורה הרצויה ומגישים.
  4. מקשטים בפלח תפוז או בקוביות קטנות של תפוח.  

 

הכותב הוא מנכ"ל יקב "הכורמים", דור שביעי בארץ

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי ירושלמי
זה לא קפה, זה יין
צילום: רועי ירושלמי
מומלצים