קישוטי הקוקטיילים המטורפים בעולם
ברמנים הם לרוב אנשים יצירתיים מאוד, במיוחד כשזה מגיע לקוקטיילים: מסוללה מחשמלת, דרך עוף צלוי שלם ועד בוהן (!) מוחמצת - הקוקטיילים המוזרים ביותר בעולם
שם כל יום פורים: כל קוקטייל שאתם מזמינים בבר שונה באופיו ובטעמו, אבל המטרה הסופית של הברמן זהה: לתפוס את תשומת לבו של הלקוח, בין אם מדובר במשקה חדשני ומיוחד, או בחוצפה טהורה ומשכרת.
לאור מבול ברי הקוקטיילים המציפים את אותנו, הברמנים אולי נראים תמימים או ביישנים, אך בדרך אל המשימה ליצור את הקוקטייל המדובר בעיר, שום דבר לא יעצור בעדם: מעוף צלוי, דרך סוללות, דגים נאים ועד בשר בקר גולמי - הכל כדי לפאר את הקוקטייל המושלם.
להלן כמה מקישוטי הקוקטיילים המיוחדים, החדשניים ובעיקר המוזרים ביותר בארץ ובעולם:
בוהן מוחמצת
הפאב של מלון "דאונטאון" בעיר דוסון סיטי במדינת יוקון, קנדה, ידוע לשמצה כי השתמש בעבר בבוהן מוחמצת כקישוט מבעית עבור הקוקטייל "סאוור-טו" (מילולית, בוהן מוחמצת), שהחל כמסורת כבר בשנת 1973.
הכל החל כאשר כורה פחם בשם לואיס ליקן איבד את האצבע שלו בשנות ה-20, ומשום מה החליט לשמרה בצנצנת. שנים אחר כך, בעל הפאב, דיק סטיבנסון, מצא אותה בארון ביתו המושכר והחליט להביא אותה לבר.
הוא המציא משקה פשוט למדי, והאצבע קישטה את הכוסית מלמעלה. אלו שהיו אמיצים מספיק כדי להפיל את הבוהן לתוך המשקה שלהם, ואז ללגום כמה לגימות ממנו, נכנסו להיכל "מועדון קוקטייל סאוור-טו", אשר באופן מפתיע חברים בו כבר למעלה מ-50,000 איש.
בעוד למעשה שתיית בוהן עשויה להיות הדבר האחרון על סדר היום של רוב האנשים המגיעים לבר, אדם אחד בלע את הבוהן בשנת 2012, ונקנס על ידי הרשויות בקנדה ב-500 דולר. מאז נתרמו כבר כמה בהונות לפאב, כשחלק מהן הגיעו מתאונות מכסחות דשא למיניהן.
יהלומים
יהלומים הם באמת ידידיה הטובים ביותר של הנערה, במיוחד אם הם מגיעים בתוך קוקטייל הנקרא באותו שם. קוקטייל זה נמכר בערב פתיחת מרפסת הקרח של מסעדת "רקה" במוסקבה תמורת 50,000 דולר.
המשקה אולי לא נראה משהו, אבל הקוקטייל מכיל שלושה יהלומי 4 קראט, שהגיעו מהאוסף הפרטי של חנות תכשיטים שהעניקה חסות לאירוע, ובסיס המשקה היה הנסי רישאר - תערובת של יותר מ -100 תזקיקים, והוא מתואר "היהלום שבכתר של קוניאק הנסי".
אם אתם חייבים רכילות צהובה, הרוכש המאושר היה אנדריי מלניקוב, יזם ואורח קבוע במסעדה הרוסית.
סוללות
קוקטייל מחשמל זה מוגש בפאב "באמפ קייבס" בלונדון, והשראתו ושמו הגיעו מהספר הבדיוני-פסיכדלי של טום וולף מ-1968 "The Electric Kool-Aid Acid Test". זה משקה הדגל של המקום והוא מוגש עם סוללת תשעה וולט.
הלקוח צריך ללקק את הקצה העליון שלה (תופעה מחשמלת), וכן לשלב במשקה שקית של אבקת חומצה ציטרית המוצמדת לכוסית, בשביל "התיבול". הזהרו מהברקים.
המבורגר, נקניקיות וכנפי עוף
קוקטייל מפלצתי זה מוגש בפאב "סקור און דיווי" בעיר ונקובר, קנדה, והקישוט שלו יכול להאכיל משפחה שלמה. שם הקוקטייל הוא "צ'ק מייט סיזר" (מט לקיסר), והמרקחה שבסיסה מזכיר מאוד בלאדי מארי (וודקה עם מיץ עגבניות), אינו מקושט בסלרי, אלא מוגש עם עוף צלוי שלם, המבורגר, נקניקיות, כנפי עוף ואפילו בראוניז – שמסייעים לשמור על יציבות.
לברמן לוקח 20 דקות להכין את המשקה, מחירו בפאב הוא 60 דולר קנדי, ואם אתם בדיאטה: המשקה על קישוטו מוערך בכ-5,000 קלוריות (!).
ביסקוויט קוקוס עם ויסקי
המשקה המכונה "קאיה טוסט" הוא טוויסט על וויסקי סאוור, אלא שהוא נרקח עם סירופ קאיה (ריבת קוקוס), וויסקי ג'ים בים, בורבן מיושן, חלבון ביצה, מיץ לימון ואנגסטורה, רגע לפני שמקשטים אותו בביסקוויט קאיה על מקל.
הקוקטייל הומצא במסעדת מלון "The Envoy" בהונג קונג, והברמן שהמציא אותו תיאר אותו כך: "ריבת קוקוס מדרום מזרח אסיה, מועשרת בסוכר, חלב, ביצים ועלי אורן". לגבי הקישוט הוא הוסיף: "קינוח בארוחה נוסטלגית מהתקופה הפוסט-קולוניאלית באיזור". כאמור, טוסט קאיה הוא מאכל קבע בארוחות הבוקר בהונג קונג, סינגפור וגם באינדונזיה.
ויסקי עם בשר סינטה
יש שיטענו, שהאופנה האחרונה בתל אביב היא קוקטיילים מלוחים, וכך גם באנגליה, ובמלון "מק'דונלד מנצ'סטר" - נחשו באיזו עיר - החליטו לציין את ההשקה מחדש של מסעדת "מועדון הסטייק הסקוטי" עם ממזג המכונה "וויסקי סטייק": מרקחת של וויסקי מאנקי שולדר עם סירופ רומזרין ופרוסת אומצת סינטה, שהתיישנה במשך 21 יום למטרת "השרייה או הטבלה במשקה". לא לצמחונים.
עלים אכילים ובאק צ'וי
בגרסה מעודכנת לצלחת מרק בקר וייטנאמית קלאסית מגיע הקוקטייל "פוֹ-מאני-פוֹ-פּרובלמס", הקרוי על שם שיר ההיפ-הופMo Money Mo Problems של הזמר נוטוריוס ביג, שהושק כארבעה חודשים לאחר שהראפר נורה למוות.
המשקה נוצר על ידי מאט ווילי, בבר "פג + פטריוט" שבלונדון, אנגליה, ומכיל תזקיק של מרק נודלס וויאטנמי (המכונה פו), עלי באק צ'וי, עלה ליים ומיץ לימון. מלמעלה מקשטים בעלה של עץ בודהי, המהווה חלק ממשפחת עצי התאנה.
סושי
אחרי המשקה הקודם, חייבים גם משהו לחובבי דגים. קוקטייל הסושי המכונה "קובה ביף" נמצא כיום בתפריט המשקאות של סניף מסעדת "סושי-סמבה" בלונדון. המשקה בסגנון "טום יאם" הוא קוקטייל חצוף, לוהט ויוצא דופן המשלב כוסברה, ג'ינג'ר, עלי ליים וצ'ילי על גבי וודקה רייקה ומגיע עם קישוט של ניגירי דג פוטית על עלה שיסו.
הרעיון המקורי הוא פרי יצירתו של ריץ' וודס, ברמן ראשי במסעדת "דאק אנד וופל" ו"סושי סמבה". המשקה הותאם בשיתוף עם שף הרשת לכמה מנות בתפריט המסעדה.
שקית חרדל
עוד המצאה של מאט ווילי מהפאב "פג + פטריוט" מלונדון הייתה קוקטייל "ביף סזרק", המגיע לצד שקית חרדל אנגלי של חברת היינז.
הקוקטייל הוא תזקיק של עלי חרדל שחור, והוא מתאים רק לחובבי משקאות הביטר, והצריבה החרדלית כמובן.
עוף שלם מטוגן
קישוט קרניבורי נועז נוסף מגיע מארצות הברית, והבסיס הוא בלאדי מרי המגיעה עם עוף מטוגן גדול במיוחד.
המשקה, המכונה "צ'יקן פרייד בלאדי פיסט" (משתה בלאדי עוף מטוגן), מוגש בפאב "סובלמן אנד גריל" בעיר מילווקי, וויסקונסין, וכולל מלבד העוף גם גבינה, נקניק, סרטנים, מלפפונים חמוצים, אספרגוס, פטריות ושני שיפודי כדורי גבינה עם חלפינו עטופים בבייקון. המשקה נועד להרוות ולהשביע ארבעה אנשים, וחלק מהרווחים מופנים לבנק מזון לנזקקים.
רק בישראל
ואי אפשר בלי כמה קוקטיילים מסקרנים מארץ הקודש:
מים קדושים
בבר "בלבוי" שבמלון "ברדיצ'בסקי" בתל אביב מגישים את "הולי ווטר" (מים קדושים) – בהתאם לפולחן הנוצרי. המשקה מורכב מוודקה קטל וואן ציטרון, בתוספת מסטיקה, יין לבן, ליים ותה אקליפטוס.
כדי להרגיש ממש קדושים, המשקה מוגש לצד אצטרובל מעשן שהושרה במור ולבונה, ויוצרים "קטורת טבעית". נותר רק להתוודות לברמן.
דאקירי פאגו פאגו
"פאגו פאגו" הוא קוקטייל טיקי קלאסי (מאיי פולינזיה), והסיפור מאחוריו נעלם בדפי ההיסטוריה. אבל הברמנים בבר "פרנץ' 57" בתל אביב מצאו את המתכון בספר ישן והחליטו שהוא צריך להעביר את הטועמים אחורה בזמן, אל האחוזות הענקיות של לואיזיאנה במאה ה-18.
כל המרכיבים גודלו במטעים (Plantations): אננס, רום (קני סוכר) וקקאו – שעליו מוסיפים גם בננה מיובשת. אבל הקטע המשעשע הוא הקישוט: מגישים אותו עם מונוקל, כזה חד-עין של פעם, בצבע מונוכרום-חום שמזכיר ציורי-עץ מהתקופה, כך שהאורח שמזמין את המשקה מרגיש כמו באחוזה, צופה על המטעים ושותה קוקטייל תוך כדי. מומלץ לא לבלוע את האביזר.
ארבע העונות
בבר "223" ברחוב דיזנגוף בתל אביב יצרו את "פור סיזנס" – קוקטייל המורכב מוודקה בתיבול הדרים ביתי, למונגראס, תותי מלאך, ליים והקישוט מעליו הם כדורים זוהרים במיוחד של קוויאר פסיפלורה בכפית מעוגלת. זה קוקטייל עונתי, ולכן הוא מוגש בפטריית יער אדומה, בדיוק כמו פטריות אחרי הגשם.