שתף קטע נבחר

אופים עם פרג: 3 מתכונים

חשבתם שבפורים אוכלים רק אוזני המן? תחשבו שוב. 3 מתכונים מתוקים וחגיגיים עם פרג שישמחו לשמש תחליף לאוזניים שאתם כבר מכירים: עוגת פרג ושוקולד חלב, טארט פרג מלכותי וגם שטורדל וינאי עם מלית פרג ותפוחים

עוגת פרג ושוקולד חלב

המצרכים (ל-2 אינגלייש קייק באורך 16 ס"מ):

250 גר' חלמון

320 גר' סוכר

165 גר' שמנת מתוקה

230 גר' קמח

40 גר' פרג טחון

6 גר' אבקת אפייה

100 גר' חמאה מומסת

100 גר' שוקולד חלב קצוץ דק

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים חמאה ומניחים בצד.
  2. מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח.
  3. מערבבים את הקמח הפרג הטחון ואבקת האפייה, ומוסיפים לסירוגין לשמנת.
  4. מוסיפים את החמאה המומסת ואת השוקולד חלב הקצוץ.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות כ-35 דקות, עד שבבדיקה הקיסם יוצא לח אבל לא רטוב.

 

 

טארט פרג

המצרכים (ל-2 טארטים קוטר 18):

למלית פרג-

200 גר' פרג טחון

150 גר' חלב

קליפת לימון מגוררת

100 גר' חמאה

120 גר' סוכר

25 גר' שקד טחון

25 גר' אגוזי מלך, קצוצים דק

לקראמבל אגוזים-

75 גר' אגוז מלך טחון

75 גר' קמח

75 גר' סוכר דמררה

75 גר' חמאה

לבצק פריך-

200 גר' חמאה או מרגרינה

130גר' אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

80 גר' ביצים

קורט מלח

330 גר' קמח לבן

40 גר' שקדים טחונים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מבשלים את החלב, הסוכר והחמאה עד לרתיחה.
  2. מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון המגוררת ומבשלים כ-3 דקות, מוסיפים בסוף הבישול אגוזים ושקד טחון ומצננים היטב.
  3. מכינים את קראמבל האגוזים - מערבבים את כל החומרים ביחד עד לקבלת בצק פירורי.
  4. מכינים את הבצק פריך - מערבבים חמאה וסוכר בעזרת וו גיטרה עד לקבלת קרם חלק.
  5. מוסיפים ביצים ותמצית וניל בהדרגה. מוסיפים את שאר החומרים, ומערבבים עד לקבלת פרורי בצק (לא לעבד יותר מידי). עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה.
  6. מרכיבים את הטראט - מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ. מסדרים את הטארט בתבנית אפייה, וממלאים במלית פרג. מפזרים קראמבל מעל, ואופים בטמפרטורה של כ-160 מעלות במשך כ-45 דקות עד להזהבה. 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
   

שטורדל וינאי עם מלית פרג ותפוחים

המצרכים:

למלית פרג-

200 גר' פרג טחון

150 גר' חלב

קליפת לימון מגוררת

100 גר' חמאה

120 גר' סוכר

25 גר' שקד טחון

לתפוחים המקורמלים-

כ-6 תפוחים מקולפים חתוכים

קורט קינמון

20 גר' חמאה

35 גר' סוכר דמררה

לשטרודל-

250 גר' קמח

25 סמ"ק שמן

5 גר' מלח

125 גר' מים

45 גר' פירורי לחם

10 גר' חמאה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. בסיר מבשלים את החלב, הסוכר והחמאה עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון המגוררת, ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים את השקדים הטחונים ומקררים היטב.
  2. מכינים את התפוחים המקורמלים - ממיסים במחבת את החמאה, מפזרים מעל את התפוחים, הסוכר והקינמון ומקפיצים במחבת. מסננים ומצננים היטב.
  3. מכינים את השטרודל - במחבת רחב ממיסים חמאה ומקפיצים פירורי לחם עד לקבלת תערובת מעט יבשה. במיקסר בעזרת וו-לישה מערבבים היטב קמח, שמן, מלח ומים עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים ללוש כ-7 דקות על מהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק. מכדררים לכדור ומניחים בצד. מורחים במעט חמאה מומסת את הכדור, ומניחים בצד לשעתיים.
  4. הרכבה - מכינים תבנית שמעליה מונחת מגבת או בד בגודל התבנית. פותחים את הבצק בעזרת מערוך, ומותחים אותו בעזרת קצות האצבות (הבצק מאוד אלסטי). מניחים את הבצק על התבנית, ומדקקים אותו בעזרת משיכת הקצוות עד לקבלת בצק שקוף מעל המגבת. ממיסים מעט חמאה, ומטפטפים בעדינות מעל הבצק. מפזרים מעט פירורי לחם על הבצק לרוחבו ולאורכו. מניחים מעל את התפוחים, ובעזרת שק זילוף מזלפים את הפרג. מגלגלים בעזרת המגבת את הבצק. צובטים את הקצוות, ומורחים את השטרודל בחמאה.
  5. אופים בתנור שחומם מראשל-190 מעלות במשלך 40 דקות עד להזהבה

 

המתכונים באדיבות שף קונדיטור אורגד רואש מבית הספר "דן גורמה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טארט פרג מלכותי
צילום: ירון ברנר
מומלצים