שתף קטע נבחר
 

בשדה ירוק: סיור קולינרי בשפלת יהודה

בין הרי יהודה התלולים במזרח, מישור החוף במערב נמצאת שפלה יהודה, ועכשיו זו התקופה הירוקה והיפה שלה. אז מה אוכלים שם?

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

שפלת יהודה נפרשת על השטח שבין הרי יהודה התלולים במזרח, מישור החוף במערב, שולי הר שומרון במזרח וצפון הנגב בדרום. בתקופה הזאת של השנה, האזור, שמלא בשטחים חקלאיים, הופך לירוק ויפה יותר מבכל תקופה אחרת.

 

פסטיבל "ירוק ולא רחוק", שמתקיים השנה בפעם הראשונה, מוקדש כולו לתיירות חקלאית והוא הזדמנות נהדרת לטייל כאן, לצפות בנופים הירוקים, ליהנות מהשלווה הכפרית ולהכיר את האנשים העוסקים במלאכה. על הדרך תוכלו גם לטעום דברים טעימים, לקבל השראה והמון אנרגיה חיובית.

 

ג'ויס

מסעדה שנמצא בבעלות בני משפחת דדון, שבנו אותה במו ידיהם בנחלה המשפחתית. מדובר במסעדה שנבנתה תוך כדי תנועה ולימוד, ויש בה מרפסת "ליקוט" עם אדניות ממנה נקטפים מרכיבי הסלט שמוגש לסועדים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

מעבר לנוף עוצר הנשימה שיש כאן ולשולחנות שבבסיס שלהם היו מכונות תפירה ישנות של זינגר, יש במקום גם מרפסת דק נוספת שמיועדת לישיבה, נדנדות לילדים, מדפים עמוסים ב"גודיס" לבית, מזווה מרשים וגם טאבון אבן צרפתי ממנו יוצאים מאפים כמו פוקצ'ה סביח (50 שקלים) ומקל לחם ריחני שמלווה את הכבד הקצוץ עם ריבת הבצל (45 שקלים). לצד אלו תוכלו לנשנש סלט סגול של דניאלה (49 שקלים), או את פילה הסלמון בקראסט של שומשום שמוגש על רוטב תפוזים.

 

 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את המקום מלווה היועץ הקולינארי מיכאל כץ, מי שהקים את קבוצת אדום בירושלים.

 

הוותיקים 54 ביצרון, 077-9977005, שני-חמישי 18:00-23:00, שישי 8:30-15:00, 19:00-23:00, שבת 10:00-23:00, לא כשר

 

פעילות במהלך הפסטיבל: שישי - ארוחת בוקר 8:30-12:00, ארוחת צהריים 12:00-15:00, ארוחת ערב 19:00-23:00, שבת - פתוחים רצוף ומגישים ארוחות בוקר, צהריים וערב

 

חומוס דואי

נגרר שנראה כמו בקתת עץ כפרית שעומד לצד הדרך, ומציע כבר שמונה שנים חומוס שהוכתר לא פעם כאחד הטובים באזור, לאבנה חלומי, סביח מדהים ושקשוקות שמוכנות במקום.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בנוסף לאוכל הטרי שנעשה באהבה, תזכו להיטען כאן באנרגיות החיוביות של דואי, איש בעל קסם בלתי נדלה שמקבל את האורחים שלו עם חיוך רחב ועם תה שהוא מכין על מדורה מעשבים שהוא עצמו מלקט, (או קפה) חופשי ללא הגבלה. בתו, שמסייעת לו בעבודה, דואגת לאווירה נעימה וששום דבר לא יחסר על השולחנות הנמוכים שפזורים בחורשה ממש לצד דוכן העץ.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אגב, אם כבר עצרתם במקום, אל תשכחו לבקש מדואי קוביות חציל מטוגן שמשתלבות נהדר עם הלאבנה הביתי, החומוס וגם עם הפיתה הדרוזית. טווח המחירים של המנות נע בין 30-40 שקלים.

 

בכניסה לפארק לכיש, 052-3920319‏, ראשון-חמישי 8:30-16:00, לא כשר

 

פעילות במהלך הפסטיבל: שישי-שבת 8:30-17:00 (או עד שמחשיך)

 

אלברטינה - איטלקייה בדרכים

נגרר נייד ששייך לבני הזוג אריאל ורן אלוני ממושב תימורים, שבנו אותו במו ידיהם. במהלך השבוע הנגרר מסתובב בין הישובים בסביבה ונאפות בו פיצות בעובי שונה לפי בקשתכם ועם תוספות שונות כמו ברוקולי צלוי או שומר מוקפץ (רגילה - 45 שקלים, משפחתית - 57 שקלים).

 

בנוסף, מוגשת שם גם קלצונה משפחית (35 שקלים) ממולאת בגבינה, עגבניות ובזיליקום. מלבד המאפים, תוכלו ליהנות שם גם ממטבלים משתנים, תפוח אדמה מוקרם (25 שקלים), מלאווח פיצה (18 שקלים) וגרנולה ביתית (15 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מושב תימורים, 052-4981000‏, ראשון-חמישי 17:30-21:00, שישי 10:00-15:00, מוצ"ש - בהזמנה מראש בלבד, כשר

 

פעילות במהלך הפסטיבל: בסופי השבוע של הפסטיבל, אלברטינה תפעל ממרכז מושב תימורים בימי שישי בין השעות 10:00-15:00. במוצ"ש ניתן יהיה להזמין מראש את המנות מהתפריט, ולהגיע לאיסוף עצמי של ההזמנה.

 

הארטישוק של נועם

חוות הארטישוקים הגדולה ביותר בארץ ששייכת לנועם יעקבא, חקלאי המגדל 500 דונם של ארטישוק. מדי סוף שבוע החווה פותחת את שעריה לסיור מודרך, שבסיומו ארוחת בופה צמחונית (ידידותית מאוד לטבעונים) שמבוססת על כל מה שניתן להכין מארטישוק.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בין היתר, תמצאו שם שלושה סוגי סלטים, תבשיל חיטה חורפי, חמין עם ארטישוק, מרק ארטישוק, ארטישוק חלוט, אנטי פסטי, לזניה עם ארטישוק, ניוקי ועוד. לאחר שתעמיסו את הצלחות, תוכלו להתמקם בחצר רחבת הידיים שצמודה לביתו הפרטי של יעקבא ולבית האריזה של החווה שלו. הוא מצדו, ישמח להדגים שיטות עבודה עם ארטישוק וגם לגלות לכם כמה דברים שאולי לא ידעתם על הירק העונתי הזה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בנוסף, תוכלו גם לרכוש במקום את הארטישוקים, את שמן הזית שיעקבא מייצר, את הצימוקים שלו וגם את הדבש - הכול תוצרת המשק החקלאי.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

שדרות הוורד 36 ניר בנים, 054-2278637, מדי סופ"ש, לא כשר

 

פעילות במהלך הפסטיבל: סיור חקלאי רגלי לילדים ומבוגרים יוצא בימי שישי-שבת בשעות 11:00, 13:30 ו-15:00, בסיומו ניתן ליהנות מהבראנץ׳. מחיר הסיור והארוחה למבוגר - 80 שקלים בשישי ו-100 שקלים בשבת, ועבור הילדים (בין הגילאים 3-13) - 50 שקלים בשישי ובשבת.

 

בית של בשרים מעושנים

עידו וצוקית מזמינים את המטיילים למשתה בשרים. מדובר, למעשה, בארוחת שחיתות עם למעלה מעשרה סוגי בשרים מעושנים שיוגשו לצד בירות מהמבשלות המקומיות, תוספות וקינוח. מחיר הארוחה - 200 שקלים לסועד.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

כפר מנוחה, 050-8839150‏ (בתיאום טלפוני בלבד), לא כשר

 

פונדק ורדה

המסעדה המיתולוגית ששוכנת בצומת מסמייה (ראם), מציעה כבר למעלה מ-40 שנה תבשילים ביתיים ואת מנת הדגל של ורדה בצלאל ("האמא של החיילים") המכונה "פופאי בפיתה", וכוללת חביתת ירק נוסטלגית.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לצד המנות הנוסטלגיות, מציעים כאן תבשילים ביתיים, מרקים, בשרים על האש, סלטים ומנות צמחוניות וטבעוניות.

 

צומת רא"ם, 08-8502653, ראשון-חמישי 7:00-19:00, שישי 7:00-14:00, כשר

 

משק שמואלי

במושב באר טוביה תוכלו לבקר במשק של יעל וניר שמואלי, דור שלישי למשפחה חקלאית מכפר ביל"ו. במשק הם מגדלים עזים ומנהלים מחלבה, תוך כדי שהם משתפים את שלושת ילדיהם בתחזוקת המשק ובאהבתם לחי ולמורשת.

 

לרגל הפסטיבל, בני הזוג מציעים למטיילים סיור מקיף במשק, וארוחת בוקר עשירה שכוללת גבינות עזים מעשה ידיהם, יוגורטים, מטבלים, מגוון סלטים, מאפים ושתיה קרה וחמה. מחיר ארוחת הבוקר שכוללת גם סיור במשק ב-30 שקלים. טווח מחירי הגבינות נע בין 15-35 שקלים.

 

רחוב הגליל 08-9166446, 052-6659925 באר טוביה, ראשון-חמישי 8:00-18:00, שישי 8:00-14:00, כשר

  

יקב כהנוב

היקב שייך למשפחת כורמים העוסקת בגידול ענבים במשך שלושה דורות. מרכז המבקרים של היקב ממוקם בלב הכרמים המשפחתיים, ותוכלו לטעום כאן יין לצד כיבוד קל או לקחת חלק בסיור מקצועי שבו תקבלו הסבר על תהליך הכנת היין. מחיר ההשתתפות בטעימת יינות ובסיור - 30 שקלים לאדם.

 

גדרה 052-2523721, ימי שישי 10:00-15:00, לא כשר

 

יקב מרשה

יקב משפחתי שבו היין מיוצר בתהליכים ידניים, החל בגידול הגפנים ועד הבקבוק, כל זה תוך הגשמת חזון לייצר יין אזורי מובהק מענבים הגדלים בכרמים שבשפלת יהודה. במהלך הפסטיבל היקב מזמין את המטיילים לארוחת בראנץ' שבה משולב גם סיור בכרמי היקב וטעימת יינות. מחיר הארוחה, הסיור והטעימה - 65 שקלים לאדם.

 

בתיאום מראש ימים

 

זרחיה,054-7695927, א'-ו' עד 15:00, בפסטיבל - 2 ימי שישי 10:00-15:00, ה' בין 19:00-22:00 (בתיאום טלפוני), כשר

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חוות אלה

חוות בודדים משפחתית מהיפות בארץ של עירית וצדק, שמארחים לסיור בדיר העזים ובמחלבה שבמקום. תוך כדי הסיור, המשתתפים יטעמו מהגבינות ויצפו בתהליכי גידול הצאן בסביבה חקלאית טבעית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בנוסף לסיור, תוכלו גם ליהנות כאן מארוחת בוקר המורכבת מלחם הבית, גבינות תוצרת החווה, מבחר סלטים, מטבלים, יוגורט עם גרנולה ותה צמחים. מחיר הסיור - 40 שקלים לאדם, מחיר ארוחת הבוקר - 80 שקלים לאדם או 120 שקלים לזוג.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בנוסף לכל הטוב הזה, באפשרותכם גם לערוך פיקניק בצל העצים שבלב החווה, וגם לרכוש ממוצרי החווה בחנות המחלבה.

 

שמריה, 08-9918229, 054-6431409/7‏, החנות ובית הקפה פתוחים באמצע השבוע בין 08:00-18:00, ארוחות בוקר בשישי-שבת 11:00-14:00 (בתיאום טלפוני), כשר

 

כרמים

מסעדת שף נהדרת והיחידה באזור, שעל המטבח שלה אחראי השף סער רפאל.

 (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: שי בן אפרים)

דרך הגורן סגולה, 08-8505859, ראשון-שבת 9:00-23:00, לא כשר

 

לה טרה פרומסה

יקב מסעדה שמגיש מטבח המשל בין המטבח האיטלקי לקוצ'יני.

 

קיבוץ גת, 050-5684775, חמישי 19:00-22:00, שישי 12:00-16:00, 19:00-22:00, שבת 12:00-17:00

 

הביסטרו של מייק ושרון

מסעדה דרום אפריקאית עם גינה ענקית ומרחבים ירוקים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

גלאון, 08-6872500, ראשון-שבת 10:00-22:00, לא כשר

  

חוות הבופאלו

המחלבה הראשונה והיחידה בארץ לייצור גבינות מחלב בופאלו. בתיאום טלפוני ניתן להגיע ולהשתתף בסיור מודרך שעלות ההשתתפות בו היא 10 שקלים.

 

ביצרון, 08-8574508, כשר

 

עיזה פזיזה

מחלבת בוטיק, מעדניית גבינות ומרכז מבקרים של משק צבן שבו גדלות 35 עזים.

 

נהר הירדן 17 מושב טל שחר, 08-6102876, 052-2589900, ראשון-חמישי 8:30-16:30, המעדניה פתוחה עד 18:00, שישי 8:30-16:00, כשר למהדרין

 

השמורה 215 

עגלה ניידת (או פונדק דרכים) של בני גל, שממוקמת ממש בירידה מכביש 6 ובה מטבח ממנו יוצאים בורקס, שקשוקות (20 שקלים), שניצל בבגט, כריך חביתה וגם סנדוויץ' טונה שאת כולם תכלו להזמין גם מהדרך.

 

בכניסה לשמורת פורה, 054-7920182, ראשון-רביעי 8:00-17:00, שישי-שבת 10:00-15:00, לא כשר

 

נפלאות הגריל הארגנטינאי  

אירוח ביתי המבוסס על נפלאות המטבח הארגנטינאי.

 

גפנים 190 שריגים-לי און, 054-5987231 (בתיאום טלפוני), לא כשר

 

פסטיבל "ירוק ולא רחוק", שמתקיים השנה בפעם הראשונה (2-18 במרץ) באזור שפלת יהודה, מוקדש כולו לתיירות החקלאית וכולל מתחמי פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה כמו סדנאות שונות, הופעות ענק, סיורים מודרכים בירידים חקלאיים ועשרות מוקדים קולינארים. בפסטיבל ישתתפו המועצות האזוריות לכיש, יואב, באר טוביה, שפיר, נחל שורק ועיריית קריית גת. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
מושלם. חומוס דואי
צילום: לין לוי
מומלצים