שתף קטע נבחר
 

עובדים שמרוויחים באירו: "ההכנסה נחתכה"

התרסקות האירו משפיעה גם על העובדים שמועסקים על ידי חברות בחו"ל: "החודש הרווחתי את אותו סכום כמו בחודש שעבר, אבל הוא שווה מעל אלף שקל פחות". אחרת מוסיפה: "אם ימשיך לרדת - עשיתי טעות. המדינה צריכה להתערב". עו"ד לענייני עבודה: "לא ניתן להלין רטרואקטיבית על השינוי"

התרסקות האירו: עובדים המרוויחים את שכרם באירו מתלוננים על שחיקה הולכת וגוברת בשכר ודורשים את התערבות המדינה.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

בחודש האחרון, המטבע האירופי הדרדר לשפל של 3.9 שקלים והגיע לשווי הנמוך ביותר מאז דצמבר 2001. הירידה המהירה משפיעה על עובדים ישראליים המועסקים על ידי גורמים אירופאים ומרוויחים את שכרם באירו.

 

ג' עובד כפרילנסר בחברת היי-טק שממוקמת באירופה. הוא מספר: "התחלתי את העבודה כשהאירו היה 4.5, עכשיו הוא שווה 3.8, אני מקבל תשלום שמשתנה בכל חודש לפי הערך העדכני - בחודש הנוכחי ובחודש שעבר קיבלתי אותו סכום, אבל זה שווה מעל אלף שקל פחות, ההעלאה שקיבלתי נמחקה".

 

ג' מוסיף: "אני לוקח בכל חודש את התשלום, ממיר אותו לשקלים ומזה אני חי. יש אנשים שהאמינו באירו ולא המירו את זה, מתוך השקעה, ועכשיו נתקעו עם עשרות אלפי אירו שלא שווה להם להמיר, הם על הגדר, מחכים שיעלה.

 

"אם זה ימשיך, אפנה למנהל שלי ואבקש שיספוג את זה. הייתי רוצה שיתערבו והאירו יעלה, זו בעיה של כל היצואנים ואני יצואן זעיר".   

   (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

"אנחנו מכניסים כסף למדינה כל חודש"

ל' עובדת מול לקוח גלובלי מספר שנים, אך עד לפני חודשיים הרוויחה בשקלים. לאחר חישוב שביצעה, החלה במשא ומתן בו הפכה לעצמאית והחלה לקבל שכר באירו: "כשהתחלתי את המשא ומתן על התפקיד שלי, שער האירו היה 4.2 ועכשיו הוא הרבה פחות. ההכנסה שלי נחתכה תוך כמה חודשים".

 

לדברי עו"ד דגנית לפידור זינגר, מומחית לדיני עבודה ממשרד לפידור ושות': "עובד שמקבל את שכרו במטבע זר לא יכול להלין רטרואקטיבית על שינוי בשער החליפין אל מול השקל. לצד זאת, הוא יכול לפנות אל המעסיק בבקשה לעדכן את הסעיף בחוזה העבודה כך שיכתב כי היה ושערו של המטבע בו משולם שכרו יקטן, ישלם מעסקו את ההפרש על בסיס שער חליפין מוסכם מראש".

 

עו"ד לפידור זינגר מוסיפה כי "גובה השכר שמשולם אינו יכול לרדת מתחת לסף המינימלי שנקבע כשכר המינימום, שעומד נכון להיום על 5,000 שקל. לגבי עובד חדש: כדאי לנהל משא ומתן עם המעסיק על הכנסת הסעיף, כי במקרה בו שער המטבע הזר יפחת, יעודכן שכרו בשיעור הפיחות".

 

ל' מציינת כי "אני חוששת מההמשך, כרגע אני בנקודת האיזון ואם זה ימשיך לרדת - אחשוב שעשיתי טעות במעבר. הצפי הוא שזה ימשיך לרדת וזה בעייתי, יכול להיות שזה לא יהיה כלכלי יותר". היא מדגישה כי "דרושה התערבות של המדינה, אנחנו מכניסים כסף למדינה כל חודש, משלמים את כל המסים, צריך לעשות את ההתערבות כדי שנמשיך להביא כסף מבחוץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים