4 מסעדות חדשות בתל אביב ועוד 4 ברחבי הארץ
מסעדה חדשה בתל אביב הפתוחה יום בשבוע, מסעדה טבעונית כשרה, בר יין בירושלים שכולו יינות ישראלים, חומוסייה חדשה ברמת ישי, קונדיטוריה פריזאית ברעננה וגם בית קפה שמציע תפריט צמחוני-טבעוני בבאר שבע - מקומות חדשים בארץ
Burek
מסעדה קצת אחרת נפתחה בדרום תל אביב, בתוך חלל תעשייתי יפהפה, ששימש בעבר סטודיו לאומנית יוצרת. המקום שייך לשף ברק יחזקאלי (הזכור מתוכנית הבישול "אוכל עם ברק" ו"במהירות הברק"), שהחליט לפתוח את המקום לקהל רק בימי רביעי, כלומר - ערב אחד בלבד.
בשאר הימים המקום יתפקד כחלל לאירועים פרטיים, כמטבח לצילומי תוכניות אוכל, וכמקום מפגש לטבחים, שירצו לדסקס על אוכל וללמוד אחד מהשני עוד על עולם הקולינריה. לארוחה יש מחיר קבוע של 280 שקלים כולל קוקטייל (מחיר בתקופת הרצה), והיא כוללת שלל מנות שהשף היצירתי רקח באותו הערב, המשתנות מפעם לפעם.
המטבח הפתוח שנמצא ממש בתוך החלל, סמוך לשולחנות הסועדים, יוצר דיאלוג קולינרי מעניין בין האורחים לבין הטבחים והשף, וכל ההתרחשות מקבלת רובד נוסף של בילוי. וכן, תרגישו חופשי להפשיל שרוולים ולתת יד או אפילו לדחוף את האף ולחפור לשף על הטכניקה. בקומה העליונה יש עמדת די.ג'יי המנגן לייב ומתאים את האווירה לקהל, ובקומה התחתונה השף והטבחים מתפרעים על המנות.
בין המנות תמצאו דג נא עם חזרת, פסטה טרגון וסרטנים, עלי מנגולד עם ריקוטה ועגבנייה ונתח בשר מהמעשנה שבחצר. ללא ספק מדובר בדור החדש של המסעדנות.
בורק, צריפין 39 תל אביב, 03-7516893. לא כשר
ככה מכינים קינוח ב-Burek:
Samuel
בפינת הרחובות ידידיה פרנקל והעלייה בתל אביב נפתחה לאחרונה מסעדה בלקנית בשם "samuel", שמתפקדת גם כמו בית קפה שכונתי.
התפריט במקום מציע מבחר של מנות פתיחה כמו נקניק סוג'וק טורקי (28 שקלים), מנות ביניים כמו פלפל קלוי ממולא בגבינת פטה, מצופה בציפוי פריך ומוגש מעל רוטב עגבניות פיקנטי (28 שקלים), ומנות עיקריות כמו סופלקי פרגית או כבש (58-79 שקלים) שמוגש על פיתה עם ירקות על הגריל, צזיקי ואסאדו על גבץ' בולגרי (74 שקלים) ועוד.
בתקופת ההרצה המקום יהיה פתוח מדי יום בין השעות 17:00-19:00 לארוחות קלות של מנות פתיחה, והחל מהשעה 19:00 יוגשו שאר המנות. בימי שישי תוכלו ליהנות במקום מבראנץ' בלקני שיתקיים בין השעות 11:00-16:00.
ידידיה פרנקל 64 תל אביב, 03-9012630, ראשון-חמישי 17:00-00:00, שישי 10:00-17:00, לא כשר
דורמא
בר החומוס השכונתי "דורמא" (אתנחתא בטורקית) נפתח על ידי אלירן פלאצי, שעבד במשך עשור במסעדות המובילות בעיר (ברטי, צפון אברקסס) וחלם על חומוסייה משלו. במקום השכונתי הוא מגיש סלטים מיוחדים כמו סלט בורגול, חציל קלוי עם בצל שרוף וטחינה ומבחר מנות חומוס כמו חומוס גרגרים (24 שקלים), חומוס פול (24 שקלים), מסבחה (24 שלקים) חומוס בובס (28 שקלים) ויש גם מנת סביח אפוי (18 שקלים).
יחד עם החומוס מגיעות פיתות, חמוצים ביתיים וסחוג תוצרת בית וניתן גם להזמין את הסלטים כתוספות לצד החומוס (במקרה זה התמחור יהיה 14 שקלים למנת צד אחת, 22 שקלים ל-2 מנות צד או 30 שקלים ל-3 מנות צד). עבור הלקוחות הקטנים יש מנת ילדים מיוחדת שכוללת תפוח אדמה אפוי בצורת צ'יפס, סלט קטן, חומוס ופיתה (15 שקלים). בנוסף, תמצאו שם דיל צהריים שכולל חומוס, סלט ולימונדה ב-35 שקלים.
שדרות ההשכלה 1 תל אביב, 03-5453040, ראשון-חמישי 10:00-17:00, שישי 9:00-16:00, כשר ללא תעודה
מושקא
מסעדה טבעונית כשרה של גולן דור (לשעבר "ננה בר") ושותפו מרדכי פדלון, שאחראי על המטבח ועל כל מה שנעשה בו. השניים מכירים מזה עשרים שנה, ואיחדו כוחות מתוך שאיפה לחיות חיים בריאים יותר. המסעדה, שעוצבה ונבנתה בפשטות על ידי דור, מביאה לפרונט את הגישה הבריאותית הכשרה. בעלי המקום מאמינים כי נושא הכשרות מתקשר לעניין הבריאותי, ומעוניינים להכניס לכל בית בישראל אוכל בריא.
כרגע המקום פתוח במהלך השבוע בלבד, אך בעתיד ישנה שאיפה לפתוח גם בשישי בצהריים ובמוצ"ש, ואף להציע שירות משלוחים. התפריט כרגע הוא תפריט הרצה, ומדי יום מתווספות אליו שתיים-שלוש מנות חדשות. בין היתר ניתן למצוא שם תבשילים משתנים (32 שקלים), סלטים ומגוון מנות אפויות. בערב יש ספיישלים כמו כרוב ערבי ממולא בפריקה, למשל. ניתן גם לקחת טייק אווי הביתה.
אילת 4 תל אביב, 03-7324244, ראשון-חמישי 12:00-24:00, כשר
קורקי
בר יין שנפתח לפני חודשיים בירושלים, במטרה להנגיש את עולם היין הישראלי. את המקום פתחו שני חברים דתיים לאומיים חובשי כיפות סרוגות שעוסקים בתחום היין - אייל בוקסבוים שניהל את מערך השיווק ביקב גוש עציון ואביתר כהן, בעלים של חנות היין "כוס של ברכה" בשכונת קטמון.
תפריט היינות וגם תפריט הנשנושים שניתן להזמין לצד היין מתחלף מדי שלושה שבועות, והוא כולל עשרה יינות שנמזגים בכוסות במחיר של 25-55 שקלים לכוס, ו-5-6 מנות אוכל שיוצאות מהמטבח הקטן שפועל במקום. בין היתר, תמצאו שם מנות כמו בייבי קממבר אפוי עם קונפי שום, סלט ובייגלה (40 שקלים) ומנת ברוסקטות בטעמים שונים (35 שקלים).
דרך עזה 18 ירושלים, 02-9408038, ראשון-חמישי 18:00-24:00, מוצ"ש-24:00, כשר
חומוס הגדול
לפני מספר ימים נפתחה במרכז המסחרי של רמת ישי חומוסייה חדשה בשם "חומוס הגדול". את המקום הקימה ומנהלת נועה פיזי (22) מכפר יהושע ואביה זיו, שמסייע לה בתהליך ההקמה של המקום.
השם "חומוס הגדול" נבחר מכיוון שאביה מכונה "פיזי הגדול", והשילוב בין שני השמות מאפשר לה להביע את ההוקרה לאביה על העזרה והתמיכה לאורך כל הדרך. החומוס מוגש חם ויש ריפיל חופשי ומספר תוספות כמו פול, גרגרים וטחינה. מחיר מנת החומוס - 26 שקלים ועם תוספת ביצה - 28 שקלים (כולל תוספות).
מרכז מסחרי קידמת רמת ישי, 052-5954421, ראשון-חמישי 9:00-17:00, שישי9:00-14:00, כשר
קונדיטוריה Zak`s
לפני שלושה שבועות נפתחה ברעננה קונדיטוריה חדשה, מאחוריה עומדים שלושה שותפים שמגיעים מעולם האופנה.
בבית הקפה מציעים מאפי בוקר, קפה טוב, פיצות שנאפות בטאבון, סנדוויצ'ים איכותיים ומאפי פטיסרי מרהיבים, כאלו שפוגשים בפטיסרי הכי שווים בפריז. יש גם פסטות מקמח לבן או מחיטה מלאה ולחמי מחמצת של האופה Animarel Ogen, וכשיסיימו את תקופת ההרצה - התפריט עתיד להתרחב.
החרושת 16 רעננה, 072-392-6578, ראשון-חמישי 8:00-23:30, שישי 7:45-15:30, שבת 20:00-23:00, כשר
קפה שסק
בית קפה חדש שנפתח בבאר שבע ומציע תפריט צמחוני-טבעוני רב תרבותי כמו קיש בטטה, קיש ברוקולי ואמפנדס במילוי חציל וטחינה או במילוי תרד, סויה וקארי. בנוסף, תמצאו שם עוגות טבעוניות של בת עמי בוזגלו, בשלנית טבעונית שמארחת בביתה.
על קפה (מכל הסוגים) ופרוסה נדיבה של עוגה, תשלמו שם רק 20 שקלים. שוחרי התרבות ימצאו שם ספרים משומשים במחירים חסרי תקדים.
אנילביץ 17 באר שבע 077-7644218, ראשון-חמישי 9:00-17:00
סניף של "Hanoi ca phe" ייפתח בתחילת חודש מאי בכיכר רבין. מדובר ברשת עם למעלה מ-40 מסעדות ברחבי צרפת ובעולם, המציעות מנות מויטנאם ושאר חלקי אסיה, עם קריצה למטבח הצרפתי. במקום יהיה גם דוכן מיצים ותפריט טבעוני.
המקום ישתרע על כ-600 מ"ר, ומי שתהיה אחראית על המטבח היא נופר זוהר, שפית שעבדה בעבר ב"מזללה" ו"צפון אברקסס".