בלי בשר: 2 מתכונים טבעוניים ואחד צמחוני
מקלובה בלי בשר? אפשרי בהחלט, וגם מתכון לרטטוי עם מלא ירקות טעימים ומתכון לירקות ממולאים עם צזיקי
מקלובה צמחונית
המצרכים (ל-2 מנות):
לאורז -
1 בצל לבן, קצוץ גס
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה בהרט
קורט כורכום
קורט סומק
קורט קינמון
1/2 ק"ג אורז בסמטי (כ-2.5 כוסות)
2 כפות שקדים קלויים
800 מ"ל מים (כ-4 כוסות)
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל במעט שמן.
- מוסיפים את האורז והתבלינים, ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. מחכים שירתח.
- מוסיפים את הנוזלים והשקדים ומביאים שוב לרתיחה.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 18 דקות. מכבים את הלהבה.
- משאירים את הסיר סגור 5 דקות נוספות ללא בישול. פותחים את הכיסוי ובעזרת מזלג מפרידים את האורז.
- הופכים את תכולת הסיר על מגש, ומגישים.
רטטוי
המצרכים:
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
2 זוקיני, חתוכים לקוביות
1 בצל סגול בינוני, חתוך לקוביות
1 חציל מקולף, חתוך לקוביות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
1 כף טימין, קצוץ
2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים דק
אופן ההכנה:
- אופן הכנת הרטטוי - מחממים מראש תנור ל-250 מעלות. מערבבים את כל המצרכים בקערה, ומניחים על מגש אפייה. אופים למשך 15 דקות בתנור.
- אופן הכנת הצ'יפס - מטוגנים במחבת את רצועות תפוחי האדמה עד להזהבה.
- להרכבת המנה - עוטפים קערת 26 ס"מ עם תחתית שטוחה בניילון נצמד. על התחתית מניחים את הצ'יפס בצורת שבלול מהמרכז.
- מעל תפוחי האדמה שמים אורז עד שליש מגובהה של התבנית, ומעל מניחים את הירקות הצרובים ומשטחים לגובה אחיד.
- מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות.
- מכסים בצלחת שטוחה או מגש שטוח והופכים.
- מסירים את התבנית והניילון הנצמד בעדינות.
- המלצת הגשה: יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון, ולקשט במעט עלים רעננים.
ירקות ממולאים
המצרכים (ל-12-14 יחידות של ירקות קטנים):
להכנת הממולאים -
12-14 ירקות קטנים למילוי (סלק, בצל, חציל, קישוא, כרוב)
500 גר' אורז
חופן גרם תמרים
חופן פטרוזיליה, קצוצה
חופן נענע טרייה
שמן זית
1 כפית מלח דק
1 בצל, קצוץ
1 עגבנייה, קצוצה
2 כפיות פפריקה אדומה
1 כפית קינמון טחון
20 גרם סילאן
להכנת הרוטב -
1 ליטר רוטב נפוליטנה
לימון סחוט
2 עגבניות, קצוצות
1 כפית גדושה מלח
מים לכיסוי
להכנת הצזיקי -
500 גר' גבינת לאבנה
250 גר' יוגורט
3 מלפפונים, מגוררים בפומפייה
1 חופן נענע, קצוצה
2 שיני שום
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
- לרוטב - מערבבים את מרכיבי הרוטב בתוך סיר רחב ועמוק.
- להכנת הממולאים - מוציאים את ליבת הירקות. מערבבים את מרכיבי המילוי יחד, וממלאים את תוכן הירקות.
- מכניסים את הירקות לסיר עם הרוטב, עד לכיסוי הממולאים. מבשלים על להבה נמוכה למשך 3/4 שעה בסיר סגור. כאשר אורז רך הממולאים מוכנים.
- אופן הכנת הצזיקי - מערבבים את מרכיבי הצזיקי בקערה קטנה.
- להרכבת המנה - מניחים על צלחת הגשה כף צזיקי ולידו ארבעה סוגי ממולאים שונים. שופכים מעל מעט מהרוטב. ומגישים.
רוצים עוד מתכון צמחוני? צפו בשי-לי ליפא מכינה רול ירקות:
המתכונים באדיבות מאור מזרחי, שף רשת "ביגה"