שתף קטע נבחר

ישלם מזונות זמניים אף שלא בטוח שהוא האב

אם לתינוקת, שממתינה לבדיקה גנטית, דרשה מבן זוגה לשעבר לשלם לה גם לפני קבלת התוצאות. בית המשפט הסכים איתה על רקע מצבה הכלכלי

בית המשפט המחוזי בחיפה קבע לאחרונה שגבר ישלם מזונות זמניים לבתה התינוקת של בת זוגו לשעבר, אף שעדיין לא נערכה בדיקה גנטית שהוכיחה שמדובר בבתו. השופט חננאל שרעבי החליט שעל רקע מצבה הכלכלי של האם, יש לחייב את האיש כבר עכשיו.

 

בשנה שעברה הגישה האם כמה תביעות נגד בן זוגה לשעבר בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה. היא טענה שהם חיו יחד במשך כשלוש שנים עד יולי 2016, והילדה נולדה ממערכת היחסים ביניהם. באחת התביעות היא ביקשה להסדיר את אבהותו על בתה ובשנייה לחייב אותו במזונותיה. במסגרת זאת הפנה אותם בית המשפט לבדיקה גנטית.

 

עם הגשת התביעה למזונות, ביקשה האישה לפסוק גם מזונות זמניים, אך לפני כחודשיים דחה אותה ביהמ"ש וקבע כי אין לעשות זאת לפני שהוכרעה שאלת האבהות. על החלטה זו הגישה האם בקשת רשות ערעור למחוזי בחיפה וטענה שהמשמעות היא השארת קטינה ללא מזונות עד למועד קבלת תוצאת הבדיקה הגנטית שתינתן רק במאי או יוני.

 

היא סיפרה שמיד עם הולדת הילדה נפגש איתה בן זוגה באופן שוטף והציג אותה כבתו כלפי כל העולם, כך ש"הודה בהתנהגות" שהוא אביה.

 

מנגד טען הגבר שלא ייגרם נזק משמעותי אם נושא המזונות הזמניים יתברר לאחר בירור תביעת האבהות. הוא אף ציין שהוא מקווה שתוצאות הבדיקה הגנטית יאשרו שהקטינה היא אכן בתו, והדגיש שכבר עכשיו הוא מספק לה מזונות בפועל, בכך שהוא משלם באמצעות הוריו את מלוא הוצאות המעון שלה, ורוכש עבורה טיטולים, מזון וביגוד.

 

לא "כלל ברזל"

השופט חננאל שרעבי הסביר כי אמנם בדרך כלל אין מקום לפסוק מזונות – גם לא זמניים – כששאלת האבהות עדיין עומדת על הפרק. אולם לא מדובר "בכלל ברזל", ויש להכריע כל מקרה לגופו. במקרה זה הוא קיבל את בקשת האם והחזיר את העניין אל בית המשפט למשפחה על מנת שיחליט על סכום המזונות הזמניים המתאימים בנסיבות.

 

השופט שרעבי ציין שהאישה תיארה "מצב כלכלי שאינו קל, באופן שאי פסיקת מזונות זמניים עלול להביאה למצב כלכלי קשה ביותר, עד כדי מחסור כלכלי לקטינה".

 

לפיכך כתב כי "בנסיבות מיוחדת אלה סבורני, כי מי שמתנהג כאב של קטינה מאז לידתה, ואף נושא, לדבריו, בפועל בהוצאותיה, וכשקיימת סבירות לכאורית (שיכולה להיסתר באמצעות הבדיקה הגנטית), להיותו האב של קטינה, יש מקום לחייבו בפסיקת מזונות זמניים לקטינה".

 

בסיום ההחלטה הבהיר השופט שאם יסתבר שהמשיב אינו אביה הביולוגי של הילדה, יהיה מקום לחייב את האישה להחזיר לו את סכומי המזונות ששילם. בהקשר זה הוא הזכיר שבכל מקרה לא יהיה מדובר בסכום גבוה, שהרי תוצאות הבדיקה הגנטית צריכות להתקבל לכל המאוחר בעוד שלושה חודשים, ואז גם תוכרע תביעת האבהות.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד נורית פיש עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: אירן שקלר
עו"ד נורית פיש
צילום: אירן שקלר
מומלצים