שתף קטע נבחר
 

שבוע לפני פסח - הילדים בחופש וההורים עובדים

"מערכת החינוך כבר נכנסה לחופשת הפסח אבל המשק הישראלי ממשיך לעבוד במלוא המרץ. איך קורה שהורי ישראל עובדים שבוע שלם לפני החג, כשילדיהם בחופשה?" יו"ר פורום ועדי ההורים היישוביים דורש שינוי

 

צילום: חגי דקל

צילום: חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


מערכת החינוך כבר נכנסה לחופשת הפסח אבל המשק הישראלי ממשיך לעבוד במלוא המרץ. איך קורה שהורי ישראל עובדים שבוע שלם לפני החג - כשילדיהם בחופשה ומי בעצם מקבל את ההחלטה? 76 ימי חופשה יש לתלמידי ישראל מדי שנה. לעומתם, רוב ההורים, זכאים רק ל-12 ימי חופשה שנתיים. מלבד החופש הגדול והשבוע שלפני פסח ישנם גם חגים נוספים בהם המשק עובד ומערכת החינוך נודמת.

 

ישראל במקום השני בעולם בפער בין ימי החופשה במשק לימי החופשה במערכת החינוך, וזה נובע בעיקר מכך שהעובדים בישראל מקבלים את המספר הכי נמוך (כמעט) של ימי חופשה במהלך השנה.

 

לכתבות וטורים נוספים - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

הפער בין ימי החופשה של ההורים לאלו של התלמידים פוגע בפריון המשק הישראלי. הוא מנציח את אי השוויון בין נשים (שבדרך כלל נשארות עם הילדים) לגברים ובין אוכלוסיות מבוססות שיכולות לשלם על מסגרות משלימות, לאוכלוסיות מוחלשות שלא עומדות בנטל.

 

ימי החופשה במערכת החינוך נקבעים מדי שנה בחוזר מנכ"ל, ובארבע השנים האחרונות מספר ימי הלימוד בכל שנה היה שונה. כשיום שבתון במשק הישראלי עולה 2.2 מיליארד שקלים, לא ברור איך החלטה שכזו נקבעת באופן שאינו שקוף. אין מנוס מלהעביר את ההחלטה על ימי החופשה במערכת החינוך לדיון רציני בכנסת ולעגן את מספר ימי הלימוד במערכת החינוך בחקיקה ראשית.

פז כהן הוא יו"ר פורום ועדי ההורים היישוביים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הפער בימי החופש מנציח את אי השוויון בין גברים לנשים"
מומלצים