שתף קטע נבחר

10 המלצות קולינריות בברצלונה

אז איפה אוכלים בברצלונה? בשאלה הזאת התעסקו שני גברים במשך שלושה ימים. אז איפה מקדש הפלאנצ'ה של הבוקריה, באיזו מסעדה אי אפשר ליפול ואיפה תמצאו אוכל באסקי? להלן הממצאים

 

 (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)
3 שנים עברו מאז הפעם האחרונה שטסנו לברצלונה כדי לראות, ובעיקר לטעום, את המקום שמהווה את ההשראה הקולינרית לתפריט של המסעדה שלנו. הפעם, החלטנו לנסוע שוב ולראות מה חדש ברחובות, במסעדות ובשווקים.

 

רצינו לצאת למסע בין טאפאס בר מסורתיים (קיוסקו אוניברסל בבוקריה, סגרדי - טאפאסיה בסקית) לבין טאפאס מעודכנים של קבוצות מסעדנים צעירים, כאלה שמציגים את כל עניין הטאפאס המסורתי ומציגים באור חדש ומעודכן.

 (צילום: איתי פישגודה) (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)

ברשותכם נקפוץ רגע לסוף: כראוי למקום עם מסורת קולינרית מפוארת, שום דבר לא חדש, רק הרבה יותר מעודכן. זהו, עכשיו אפשר להתחיל.

 

יום ראשון

בעקבות שמועות על מקום שהחליט לקחת את תפריט הטאפאס ולהפוך אותו לסנדוויצ'יה, הגענו אל Entrepanes Díaz (כדאי להגיע בשעות הצהריים). זה מקום שלקח את הטאפאס הקטלוני, והחליט להכניס אותו לתוך לחם. במקום מוצג תפריט של סנדוויצ'ים גורמה, המבוססים על מנות טאפאס מסורתיות בגרסאות מעודכנות. מעין "ורמוטיה" מעודכנת של קבוצת מסעדנים מקומית.

 (צילום: איתי פישגודה) (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)
 

שעת ורמוט מעולם לא יצאה מהאופנה בברצלונה, אך בשנים האחרונות המסורת של התכנסות עם חברים לחלוק אפרטיף של אחר צהריים, לצד מנות רגילות, זכתה לדור חדש של חסידים. טעמנו תמנון מטוגן בלחמניית חלה עם שני סוגי איולי (רגיל ושחור) וגם המבורגר טרטר עם הולנדייז וארוגולה בלחמניית המבורגר.

 (צילום: איתי פישגודה) (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)

אחרי שנחנו מכמה ליטרים של וורמוט ומסנדוויצ'ים מטורפים, יצאנו לראות ולדגום את המקום (היחסית) חדש של הקבוצה הקולינרית שאחראית על מקומות כמו סרווסריה קטלנה, וכך הגענו אל Vinitus – טאפאס בר שמתמחה ביין (מומלץ להגיע בשעות הערב).

 

מה שמבדל את הטאפס בר הזה ממקומות אחרים זה הדגש על טכניקות בישול שמציגות מאכלים מסורתיים באור חדש. לדוגמה, דג הבקלה המסורתי מקבל טיפול קצת שונה, ונעשה מדג טרי ולא מדג מומלח.

 

 (צילום: איתי פישגודה) (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)

בגזרת הקינוחים המקום מציג גרסה מדהימה ללחם קינמון המסורתי בצורה של ברד פודינג נימוח וקרמי. את כל זה דגמנו לצד מגוון עצום של יינות ספרדיים, אבל לא רק.

 

יום שני

ביום השני רצינו לראות את השוק מתעורר. אל תתבלבלו, אצל הספרדים זה לא קורה בשעה 05:00 אלא יותר לכיוון השעה 10:00. את ארוחת הבוקר החלטנו לאכול במקדש הפלאנצ'ה של השוק שנקרא Kiosko Universal, שזה דוכן אוכל המציג מנות שונות היוצאות אך ורק מהפלנצ'ה, וכוללות שלושה דברים בלבד: חומר הגלם עצמו, מלח ושמן עשבי תיבול.

 

לצד פלפל פדרון חלקנו מיקס פטריות אלוהי, סקאלופס ואת מנת ארוחת הבוקר האולטימטיבית - צ'יפס תוצרת בית ועליו ביצת עין מטוגנת בשמן עמוק עם סלייסים טריים שנחתכו עבורנו במיוחד מרגל של חמון בלוטה (חמון באיכות גבוהה העשוי מחזירי בר שניזונים אך ורק מבלוטים, מה שנותן לבשר שלהם טעם מיוחד וצבע עמוק).

 (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)
 

אחרי בירת בוקר קרירה וקינוח של צדפות רייזר, שילמנו את החשבון ויצאנו לחפש את ארוחת הצהריים שלנו.

 (צילום: איתי פישגודה) (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)
  

כדי לא להתמלא לקראת ארוחת הערב, החלטנו שאת הארוחה הזו נאכל "בקטנה", והלכנו על פינצו'ס: התשובה הבאסקית לטאפאס הספרדי. הפינצ'וס זה חטיף קטן שנהוג להגיש לצד כוס יין או משקה אלכוהולי אחר.

 

הפינצ'וס הם כריכונים קטנים פתוחים, שכל מה שהם זה ביס קטן ועשיר בטעמים. לרוב נעוץ בהם קיסם ארוך, ממנו קיבלו את שמם (Pincho בספרדית הוא שיפוד). Sagardi הוא המקום הידוע ביותר בברצלונה, שמציג אוכל בסגנון באסקי ולא קטלוני, ונחשב למוסד וותיק וידוע שמתמחה בפינצ'וס ובבשר.

 

זללנו פינצ'וס סלמון טרי עם בצל קצוץ ושמיר (נשמע פולני, אבל בטעם ספרדי), פינצ'וס גבינת עזים רכה עם ריבת פירות יער ושברי אגוזים, ופינצוס נקניקיית כבד חזיר עם פלפל ירוק חריף.

בדרכנו חזרה למלון נתקלנו במקום המזכיר חמארה בשוק לוינסקי. אחרי שנפתחה הדלת מצאנו את עצמנו במוסד קולינרי גליציאני בשם Bar Celta Pulperia. הקולנריה הגליציאנית מאופיינת בעיקר בהתמחות בחומר גלם אחד: תמנון.

 

לא יכולנו שלא לטעום, והזמנו קציצת סרטנים מטורפת וטבעות תמנון בטמפורת זעפרן. אחרי שגירדנו את עצמנו מהרצפה, הלכנו לנוח ולהתכונן לארוחת הערב שלנו.

 

El nacional bcn (המקום מתאים לכל היום, בערב יש אווירה מיוחדת והופעות) זה היכל אוכל מטורף במרכז ברצלונה, שכולל מספר מסעדות וברים וכל אחד מהם מייצג סגנון אחר של מוסד אוכל בספרד: מסעדת בשר, דוכן פירות ים ובר פינצ'וס. ללא ספק מדובר בפאר הקולינריה הספרדית במתחם אוכל.

 (צילום: איתי פישגודה) (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)

 (צילום: איתי פישגודה) (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)
 

יום שלישי

את היום השלישי התחלנו בארוחת בוקר מסורתית וצנועה - טוסט קון חמון וקפה ברחוב. משם המשכנו ל-Tapas 24 (המקום מתאים לצהריים ולערב), טאפאס בר מעודכן שמציג מנות קלאסיות בגרסאות מעודכנות ומרעננות, כמו טוסט ביקיני - טוסט שעשוי מפיתה ספרדית דקה עם גבינת מוצרלה, חמון וממרח כמהין שחורות חתוך למשולשים. בטאפאס הזה גם אכלנו את הפאן קון טומאט (לחם עם עגבניה מגוררת) הטוב ביותר שמצאנו בברצלונה.

 (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)

כאן גם הכרנו את הבומבה - כדור בשר עטוף בפירה בציפוי פריך, המגיע עם איולי ורוטב בראבס, מה שיוצר מנת טאפאס קלאסית בביצוע מרהיב. לסיום הארוחה לא יכולנו לוותר על פאייה מהממת של שרימפס ועגבניות בציר לובסטר. ללא ספק מדובר במסעדה שקשה ליפול בה, ואנחנו מודים שכל המנות שאכלנו היו טעימות ומיוחדות.

 

בזמן שיטוטנו בעיר קלטנו מוסד מקומי נוסף: Cervecería Catalana. היה לנו ברור כיוון שאי אפשר להתעלם ממוסד כזה, אז נכנסנו פנימה ופגשנו את אחד המקומות היחידים בעיר שמגיש דג קוד טרי ולא מומלח. חוץ מזה גם טעמנו את אחת ממנות הדגל שלהם: דג קוד על הגריל המוגש על מגדל עגבניות וחצילים צלויים. קינחנו במאפה מיוחד שכמותו לא טעמנו מעולם: עלי פסטה טריים אפויים עם אבקת סוכר.

 

במסעדה Lolita Taperia (מומלץ בשעות הערב) בחרנו לעשות את ארוחת הפרידה מהעיר. זה אחד המקומות היותר "קולים" ומעניינים בברצלונה: מסעדת טאפאס מהממת, שנפתחה במרכזה של שכונת מגורים, ומציגה את הגרסה הכי מעודכנת של טאפאס. זה אחד המקומות הבולטים שממציא מנות טאפאס חדשות ולא נשען על המסורת.

 (צילום: איתי פישגודה) (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)

הדבר בא לידי ביטוי באווירה, בצוות וכמובן באוכל. אכלנו שם פילטים של אנשובי מטוגנים עם חומץ חרז וסוכר, סטייק סליידר של נתח פילה בקר ספרדי עם גבינת מנצ'גו מיושנת ופלפל פדרון חריף וגם מנה של ספרייבס מצויינים וקינוח גאוני של אננס טרי עם סירופ מתובל וטעם בלתי נשכח.

 

בדרך לשדה התעופה עצרנו בממלכת החמון של Enrique Tomás במרכז העיר, הצטיידנו בכמה מזכרות טעימות וחזרנו לארץ הפלאפל.

 

מה עושים בברצלונה? המלצות ממקומיים לדברים שאסור לפספס: 

 

כתובות: 

 

  • Entrepanes Díaz, Carrer de Pau Claris, 189, 08037 Barcelona
  • Vinitus, Carrer del Consell de Cent, 333, 08007 Barcelona
  • Kiosko Universal, Carrer la Rambla, 91, 08002 Barcelona
  • Sagardi, Gothic Quarter Carrer de l'Argenteria, 62
  • Bar Celta Pulperia, Carrer de Simó Oller, 3, 08002 Barcelona
  • El nacional bcn, Passeig de Gràcia, 24 Bis, 08007 Barcelona
  • Tapas 24, Carrer de la Diputació, 269, 08007 Barcelona
  • Cervecería Catalana, Carrer de Mallorca, 236, 08008 Barcelona
  • Lolita Taperia, Carrer Tamarit, 104, local2-4, 08015 Barcelona
  • Enrique Tomás, Rambla del Poblenou, 36, 08005 Barcelona

 

זהו סיפור מסעם הקולינרי של איתי (פיש) פשיגודה והשף גיא אברמוביץ ממסעדת "ויקי כריסטינה", שיצאו לרחובות ברצלונה בשביל לקבל השראה לתפריט החדש של המסעדה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי פישגודה
10 המלצות קולינריות בברצלונה
צילום: איתי פישגודה
מומלצים