שתף קטע נבחר
 
עושים שוק

יצאנו לבדוק אילו גבינות אתם אוהבים

איך אתם אוהבים את הגבינה שלכם, האם אנחנו רוכשים יותר גבינות לקראת חג השבועות, מה מתאים לאיזה קיש והאם הישראלים הפכו למבינים ואניני טעם בתחום? יצאנו לשוק לשאול את המומחים וגם בדקנו עם העוברים ושבים מה הם אוהבים

בשיתוף שרונה מרקט

 

חג השבועות מוכר גם כחג הגבינות המככבות בו בכל מתכון ועל כל שולחן חג. אז מה הישראלים יודעים על גבינות, האם באמת קונים יותר לקראת חג מתן תורה והאם הם יודעים מה ההבדל בין גבינות שונות ואיזו גבינה הם הכי אוהבים? יצאנו לשרונה מרקט וביקרנו בבאשר ובלה פרומג'רי המתמחות בגבינות מכל העולם וכמובן מקומיות, כדי לטעום ולשאול את המומחים - צפו:

 

צילום: ירון ברנר, עריכה: עמית שכטר

צילום: ירון ברנר, עריכה: עמית שכטר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

קיש פלפלים קלויים וגבינת בושה

אז מה עוד עושים עם גבינות חוץ למלאכול אותן כמו שהן? הנה הצעה לקיש פלפלים קלויים וגבינת בושה. המתכון באדיבות אתי מלכי - מתכונאית, שפית ובעלת הקייטרינג הביתי "אתיקה מבשלת".

 

המרכיבים (לתבנית קוטר 24):

 

לבצק פריך:

180 גר' קמח לבן

120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

½ כפית מלח

1 ביצה

3 טיפות לימון (טיפ חשוב להלבנת הבצק)

 

*שעועית יבשה לאפיה עיוורת

 

למילוי:

3 פלפלים צבעונים קלויים

גבינת בושה חתוכה לקוביות

 

לרויאל:

3 ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה

מעט אגוז מוסקט

שן שום כתושה

½ כפית מלח ומעט פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  1. במיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים קמח, חמאה ומלח לתערובת פירורים.
  2. מוסיפים ביצה ולימון ומאחדים למסה אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-20 דקות.
  3. מרדדים את הבצק על משטח יבש ומעבירים לתבנית קיש עם תחתית נשלפת. מסדרים את הצבק על התבנית ומעליו מניחים נייר אפייה עליו מפזרים את השעועית כמשקולת.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של  170 מעלות במשך כרבע שעה.
  5. מסירים את נייר האפייה עם המשקולות.
  6. מכינים את הרויאל: מערבבים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מרכיבים את הקיש: מסדרים על הבצק את הפלפלים הקלויים וביניהם מפזרים את חתיכות הגבינה, שופכים מעל את הרויאל ואופים כחצי שעה או עד שהקיש משחים.

גבינות ב-לה פרומג'רי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
גבינות ב-לה פרומג'רי(צילום: ירון ברנר)
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מה הגבינה שאתם הכי אוהבים?
צילום: ירון ברנר
מומלצים