שתף קטע נבחר
 

לוס ברנינג טאקוס בתל אביב נסגרת

קורבן נוסף של תקנות המיסוי החדשות על מעסיקים של מבקשי מקלט ממוצא אפריקאי: אחרי שנתיים וחצי של פעילות, נסגרת המזללה המקסיקנית "לוס ברנינג טאקוס", שהייתה אחד המקומות הטרנדים בתל אביב. מיכאל גורביץ, הבעלים: "הגעתי למסקנה שאני לא רוצה להעלות מחירים רק כדי לנסות לשרוד"

רק בשבוע שעבר חגגו שנה במיקום החדש, וכעת מודיעים על סגירה: המקסיקנית "לוס ברנינג טאקוס", מרחוב אלנבי בתל אביב, תיסגר בעוד שבוע. הסיבה: עלויות גבוהות ומיסים חדשים שהוטלו על העסקת עובדים זרים, כחלק מהמלחמה במסתננים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
במסגרת התקנות החדשות מעסיקים של מבקשי מקלט ממוצא אפריקאי יאלצו לנכות מעתה 20% משכרם בנוסף ל-16% בגין תשלומי הפנסיה והפיצויים, אשר יופקדו בפיקדון שאותו יוכלו העובדים למשוך רק כאשר יעזבו את ישראל.

 

"לוס ברנינג טאקוס" התחילה את דרכה כמיזם ניסיוני ב"תדר" בתל אביב לפני שלוש שנים, משם המשיכה לבר ה"דלי", בו פעלה כשנה וחצי, עד שהתמקמה בחלל הנוכחי ברחוב אלנבי בתל אביב, ממש מול בית הכנסת הגדול.

 

"עם כל השינויים שיש עכשיו עכשיו עם המיסים ובגלל כל העלויות המטורפות שלנו, הגעתי למסקנה שאני לא רוצה להתפשר ולהעלות מחירים בטירוף רק כדי לנסות לשרוד", מודה בעל המקום, מיכאל גורביץ. 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

למה אתה כל כך חושש לעדכן את המחירים?

"כי זאת לחלוטין לא הייתה המטרה שלי כשפתחתי את המקום. הכוונה הייתה לעשות מקום בווייב ניו יורקי, שימכור אוכל מקסיקני טוב במחירים טובים ושהלקוחות יהנו. ממש לא בא לי לגבות מהם עוד כסף רק כדי לשרוד את כל החוקים החדשים שכופים עלינו. אז אנחנו הולכים לישון ונחזור עם משהו חדש באותו לקויישן, משהו שיהיה טוב לכולם".

 

אבל אותם חוקים יחולו גם על המקום החדש שתפתח, מה גורם לך להניח שבמקום החדש תצליחו לשרוד?

"לא נותנים פה הזדמנות לבתי אוכל אמיתיים, ובגלל זה במקום החדש לא יהיה ממש אוכל אלא הוא יהיה משהו אחר, עוד לא גיבשנו קונספט קונקרטי. מגיע לנו לנוח קצת אחרי השנתיים וחצי האלה, ונגיע חזקים במתכונת חדשה ומעניינית. זה המצב וזו המדינה שאנחנו חיים בה. נחיל עוד מעט תקופה חדשה ונראה מה יהיה".

 

ההחלטה הייתה מלווה בהתלבטות ארוכה? רק לפני שבוע חגגתם יומולדת שנה בחלל החדש.

"במהלך השבוע האחרון הבנתי שזה המצב. הגיע גם הזמן שלנו, ווזה בסדר. פשוט אי אפשר לעשות מה שאנחנו עושים ולשמור על מחירים שפויים. אני לא רוצה להעלות מחירים ולא רוצה שנהפוך להיות מסעדה יקרה. קשה פה".

 

ראיון באולפן ynet עם השף יהונתן בורוביץ' ויו"ר איגוד המסעדנות, שי ברמן:

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המיסוי החדש על העובדים הזרים הוא באמת גזר דין מוות?

אני לא יודע אם לכולם, אבל אני יודע שלי כן. אני רואה בפייסבוק שעולים מלא פוסטים על החוק הזה, ואני מקווה שלא הרבה ייפגעו מזה, כי יש פה מקומות מופלאים ונהדרים".

 

הערב האחרון לפעילות המקום יהיה ב-28 במאי, ובו צפויה מסיבת סיום כמיטב המסורת המקסיקנית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מסעדת לוס ברנינג טאקוס נסגרת
צילום: יח"צ
מומלצים