שתף קטע נבחר

 

מאתחלים את היחסים: מקרון אירח את פוטין בוורסאי

נשיא רוסיה הואשם בהתערבות במערכת הבחירות בצרפת לטובת לה פן, ואילו מקרון מתח ביקורת על התנהלות הקרמלין. כל זה לא הפריע לנשיא הצרפתי החדש להזמין את פוטין לארמון ורסאי. על סדר היום בפגישת השניים: המלחמה בסוריה, המשבר האוקראיני ויחסי רוסיה והמערב. מקרון: כלי חדשות רוסיים פרסמו פייק ניוז במהלך הבחירות בצרפת. פוטין: לא התערבנו

 

מקרון ופוטין בארמון ורסאי

מקרון ופוטין בארמון ורסאי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נשיא צרפת עמנואל מקרון אירח היום (יום ב') את עמיתו הרוסי ולדימיר פוטין בארמון ורסאי לפגישה שעשויה לעצב את יחסי שתי המדינות לשנים הקרובות.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מקרון אמר לפני הפגישה עם פוטין שהשניים צפויים לנהל "שיחה קשה" בנושא המלחמה בסוריה, המשבר באוקראינה וסוגיות נוספות שרק מעמיקות את הקרע בין רוסיה לבין המערב.

 

מקרון ופוטין בכניסה לארמון ורסאי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מקרון ופוטין בכניסה לארמון ורסאי(צילום: AFP)
לחיצת היד הראשונה בין פוטין לבין הנשיא הצרפתי החדש הייתה קצרה יחסית ולבבית לאחר שהנשיא הרוסי יצא מהלימוזינה שלו שחנתה מול ארמון ורסאי.

 

יחסים שהתחילו ברגל שמאל

ביקורו של פוטין בצרפת נותן לו ולמקרון הזדמנות לאתחל את היחסים ביניהם שהחלו ברגל שמאל במהלך קמפיין הבחירות של מקרון. מקרון אמר דברים קשים על רוסיה במהלך המרוץ לארמון האליזה, בהם שצרפת ורוסיה לא חולקות את אותם ערכים. פוטין מצדו שם את יהבו על מנהיגת הימין הקיצוני בצרפת, מרין לה פן, הימר עליה שתנצח את מקרון ואף אירח אותה בקרמלין בחודש מרס. אלא שהנשיא הרוסי לא פגע בהימור שלו ומקרון היה זה שנבחר לנשיא צרפת ב-7 במאי לאחר שהביס את לה פן בסיבוב השני.

 

במסיבת עיתונאים משותפת שערכו בתום פגישתם התייחס מקרון למלחמת האזרחים בסוריה ואמר שהשימוש בנשק כימי במדינה הערבית הוא קו אדום מבחינתה של צרפת ומחייב תגובה מצדה. "כל שימוש בנשק כימי יביא לפעולת תגמול ולתגובה מוחצת, לפחות מבחינתה של צרפת", אמר הנשיא הצרפתי והוסיף שהמטרה שלו היא להילחם בטרור בסוריה. לדבריו, הוא רוצה לעבוד ביחד עם פוטין כדי להשיג יעד זה.

 

לחיצת יד קצרה ולבבית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
לחיצת יד קצרה ולבבית(צילום: רויטרס)

צרפת ורוסיה עומדות משני צדי המתרס במלחמה בסוריה. צרפת היא חלק מקואליציה מערבית שתומכת בארגוני המורדים והאשימה את בשאר אסד בשימוש בנשק כימי נגד אוכלוסייה אזרחית, ואילו רוסיה של פוטין תומכת במשטרו של אסד ומסייעת לו בלחימה בשטח. "אנחנו יכולים לשפר את הקשר שלנו עם צרפת בנושא רוסיה", אמר פוטין.

 

מקרון אמר שהוא ניהל שיחה כנה עם עמיתו הרוסי וששניהם העלו בשיחתם סוגיות רבות שעומדות במחלוקות בין שתי המדינות.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

פוטין התייחס לטענות שלפיהם רוסיה התערבה בבחירות לנשיאות צרפת, ואמר במסיבת העיתונאים שאין מה לדבר על הנושא ושהוא בכלל לא עלה בפגישתו עם מקרון בארמון ורסאי. הנשיא הרוסי אמר שלא ניסה להשפיע על הבחירות בצרפת או להתערב בהן כשנפגש עם לה פן במוסקבה בחודש מרס. "אם היא מבקשת פגישה, למה שנסרב לה?", אמר פוטין. מקרון אמר מצדו שאתרי החדשות "רוסיה היום" ו"ספוטניק" ניסו להשפיע על הבחירות לנשיאות צרפת.

 

"הסנקציות על רוסיה לא תורמות דבר לפתרון המשבר באוקראינה"

"'רוסיה היום' ו'ספוטניק' פרסמו פייק ניוז במהלך קמפיין הבחירות לנשיאות", אמר מקרון והוסיף שהוא צדק כשלא נתן לעיתונאים משני אתרי החדשות הרוסיים גישה למטה הבחירות שלו.

 

פוטין התייחס גם לסנקציות שהטיל המערב על רוסיה בעקבות התערבותה הצבאית באוקראינה ואמר שהעיצומים נגד ארצו "לא תורמים דבר לפתרון המשבר".

 

מקרון גם אמר במסיבת העיתונאים שהוא שוחח עם פוטין על זכויות הקהילה הלהט"בית בצ'צ'ניה ועל פעולות ארגונים לא-ממשלתיים ברוסיה.

 

מקרון הוא המנהיג המערבי הראשון שנפגש עם פוטין מאז פסגת שבע המדינות המתועשות (G-7 ) שנערכה בסוף השבוע ובמרכזה עמדה בין היתר סוגיית היחסים עם רוסיה.

 

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

הקרמלין מסר מוקדם יותר שביקורו של הנשיא הרוסי בצרפת הוא הזדמנות עבור פוטין ומקרון להכיר זה את זה ולהבין טוב יותר זה את עמדתו של האחר במגוון של נושאים שעומדים במחלוקת בין שתי המדינות, בהם המשבר האוקראיני, המלחמה בסוריה ויחסי רוסיה עם האיחוד האירופי.

 

במהלך מסיבת עיתונאים שקיים בפסגת ה- G-7ביום שבת, הבטיח מקרון "דיאלוג תובעני" עם נשיא רוסיה, בייחוד בנושא הסורי. הנשיא הצרפתי החדש אמר שזה כישלון שמדינות אירופיות לא מעורבות בשיחות על עתידה של סוריה כשלמעשה הן אלה שנפגעות מהשלכות המלחמה הסורית, בהן המספר העצום של פליטים סורים שנכנסו או מנסים להיכנס לאירופה. "אנחנו חייבים לדבר עם רוסיה כדי לשנות את המסגרת כדי לסיים את המשבר הצבאי בסוריה וליצור פתרון פוליטי יותר קולקטיבי ואינטגרטיבי", אמר מקרון.

 

ההזמנה של פוטין על ידי מקרון הפתיעה רבים בעולם בעקבות הביקורת שהטיח ברוסיה במהלך מערכת הבחירות לנשיאות צרפת. עוזריו של מקרון טענו בין היתר שארגונים רוסיים ביצעו מתקפות סייבר על הקמפיין של המועמד לנשיאות בידיעת הקרמלין ופוטין. מוסקבה מצדה הכחישה את הטענות להתערבות בבחירות לנשיאות צרפת.

 

"כאדם שמקדיש תשומת לב רבה ליחסים אישיים, פוטין מאמין שרק פגישה פנים מול פנים יכולה להשיב לו לשאלות רבות שיש לו על מקרון כאדם וכנשיא צרפת, כמו גם על כיוון מדיניות החוץ שלו בעתיד ועמדתו לגבי רוסיה", אמרה טטיאנה סטאנובייה ממכון המחקר העצמאי במוסקבה Center for Political Technologies.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מקרון ופוטין בוורסאי
צילום: AFP
מומלצים