עשרת שחקני הפוקר ששווה להכיר
אלה הם השחקנים שצובעים כל שולחן, בין אם בגלל הניסיון, האישיות, היכולת המדהימה או האופי. שווה להקדיש זמן וללמוד מהם. טקבקו לנו - מי חסר לנו ברשימה?
אחרי שהצגנו בפניכם את הבסיס של עולם הטקסס הולדם - כלומר, חוקי משחק הפוקר הפופולרי ביותר - הגיע הזמן להיכנס מעט יותר לעניינים ולהכיר גם כמה שמות. אלו הם המסים והרונאלדואים של הפוקר, השחקנים הבולטים ביותר כיום, שמרתקים צופים למסכים ומראים שפוקר הוא הרבה יותר ממשחק מזל - אלא קרב מוחות שדורש יכולת והבנה טקטית מושלמת. לא דירגנו אותם, כי קשה למדוד את היכולת ואת ההצלחה בטורנירים במונחים כאלה. אבל כולם ראויים למקום ברשימה. כן, יכול להיות שבנקודה הספציפית הזו יש טובים מהם, אבל הם מיוחדים בדרכם. ואם יש מישהו שחייב להיות בעשירייה ושכחנו - טקבקו!
דניאל נגראנו
"ילד הפוקר" כבר בן 42, אבל לא איבד דבר מהחדות שלו. שחקן מבריק, שנחשב למרוויח הגדול בהיסטוריה בטורנירים "חיים" (כלומר, כאלו שלא משוחקים באינטרנט) - 32.6 מיליון דולר. היחיד בהיסטוריה שהוכתר פעמיים לשחקן השנה בוורלד סיריז של הפוקר (סדרת טורנירים יוקרתיים שנערכת מדי שנה), ב-2004 וב-2013, ומתהדר בשישה צמידים יוקרתיים אותם מקבל מנצח באירוע במהלך הוורלד סיריז. הוא גם זכה פעמיים בתואר אלוף הסבב העולמי.
נגראנו, בן למשפחת מהגרים מרומניה שהגיעה לקנדה, מתמחה גם בטורנירים וגם במשחקי קאש. האמת שהוא מהווה דוגמה די רעה בתור מי שנשר מהתיכון כדי לשחק פול טיים, אבל היי, זה הצליח לו. הוא חולק את הטיפים שלו בספרי הדרכה למתחילים, בבלוג ובסרטוני הדרכה מפורטים באינטרנט, הוא דמות צבעונית ובעיקר אהובה מאוד בעולם הפוקר, וכישורי המשחק שלו, כך נאמר, גם עוזרים לו לבלף ולקחת את הקופה.
אנטוניו אספנדיארי
האיש המכונה "הקוסם" באמת גם היה קוסם מקצועי ובכיר, לפני שהחליט להתמקד במשחקי קלפים במקום בתעלולי קלפים. ואגב - השם נשמע כמו של כוכב נבחרת ספרד בכדורגל, הוא בכלל גדל בקליפורניה, אבל שמו המקורי הוא אמיר אספנדיארי - איראני שהיגר לארה"ב בגיל תשע. השחקן בן ה-38 מחזיק בשלושה צמידי וורלד סיריז ובשני תארי סבב.
הניתוח באתר "פוקר VIP" מתייחס אליו לפני הכל כשחקן חכם מאוד. נכון, באותה נשימה גם מוזכר שהוא קצת בונקריסט, לא האיש המלהיב בעולם לצפייה, אבל אין ספק שמדובר במוח מבריק. ההצלחה שלו לא נובעת מהשתוללות על השולחן, אלא ממשחק פרקטי אותו הוא מנתח לפרטים ומקבל את ההחלטות הטובות ביותר. שחקנים כאלה גם מצליחים להיכנס לראש של היריב בסופו של דבר.
פיל אייבי
אולי השם המוכר ביותר מבין שחקני הפוקר, בגלל שהצליח לפרוץ עוד לפני מספר שנים אל מחוץ לגבולות של "יודעי הדבר" כי יצר לעצמו מעמד של סלב. הרוויח כ-25 מיליון דולר בקריירה, עם 10 צמידי וורלד סיריז ושני תארי סבב. באתר "פוקר קינג" מכנים אותו השחקן המגוון הטוב בעולם, בגלל ההתמחות שלו בטורנירים ובקאש, בשנים הוא שומר על יכולת גבוהה.
האגדה מספרת שבגיל 8 סבא שלו לימד אותו לשחק פוקר (על כסף אמיתי, למרות שבסכומים נמוכים), והילד נכנס לעניינים. הילד כבר בן 40, ועבר תקופה לא מדהימה בה לא הרבה לשחק ונקלע לשרשרת הפסדים רצינית. אבל האוהדים - ובעיקר ראשי הענף - רוצים לראות אותו נשאר צמוד לשולחן כמה שיותר. מה הסגנון שלו? הוא טוען שאין לו כזה. ב"פוקר ליסטינגס" אומרים שזו הגדולה שלו, כי במהלך כל יד הוא מתאים את עצמו ליריב ומתעלה עליו.
ג'ייסון מרסייר
אחד מהצעירים יותר בחבורה, רק בן 30, אבל יש לו כבר חמישה צמידים, עד אפריל האחרון הוא כבר צבר קרוב ל-20 מיליון דולר בטורנירים "חיים" ומחזיק בשיא מדהים - 84 שבועות בהם דורג במקום הראשון במדד הפוקר העולמי.
הוא שחקן טורנירים מעולה, ואגרסיבי הרבה יותר מאשר השמות הקודמים שהזכרנו, אולי בגלל הגיל. אבל לא מדובר רק בהליכה עם הראש בקיר. מרסייר עצמו פירסם לפני מספר שנים את הקווים שמנחים אותו, וכתב בין השאר: "משחק אגרסיבי מכניס אותך לקופות גדולות יותר, ולכן חייבת להיות לך תוכנית. אתה חייב להבין איך היריבים תופסים אותך ולהתאים את עצמך לכך.
דניאל קולמן
עוד ילד מצטיין. שחקן בן 26 שכבש את עולם הטקסס הולדם בסערה. בינתיים מחזיק בצמיד אחד, אבל בעיקר בגלל שהוא מעדיף לשחק אונליין. הוא הכניס את עצמו להיסטוריה בזכות קרב מטורף מול נגראנו ב-2014 בוורלד סיריז, בטורניר שהכניסה אליו הייתה מיליון דולר, עם 111,111 לכל ביי אין (כניסה מחודשת אחרי שאיבדת את כל הכסף).
בגיל 23 בלבד הוא נשאר לבדו מול אחד השחקנים הטובים בעולם. לקנדי היו אס ו-4, ולילד מלך ומלכה. הפלופ הלך אל נגראנו, עם אס, 4 ונסיך, אבל בטרן נשלף 10 שהשלים לקולמן רצף. בארה"ב היו המומים מהחגיגה שלו, פנים חתומות ובקושי חיוך קטן, אבל אולי זה בגלל שהוא לא רגיל להיות בסביבת אנשים אמיתיים... הפרס בו זכה, 15.3 מיליון דולר, היה השני בגובהו בתולדות הענף.
מייקל מזרחי
ילד יהודי טוב ממיאמי (טוב, כבר בן 36), שתיכנן ללמוד רפואה כמו שאמא כנראה רצתה - אבל הפסיק את הלימודים כדי לשחק. לא פלא כששלושה מהאחים שלך גם עושים זאת, ואחד מהם, רוברט מזרחי, אפילו היה עילוי בעברו. הבן של עזרא מזרחי גם דובר עברית שוטפת, יש לו שלושה צמידים ושני תארים בסבב, ותמיד טוב לראות משחק בו יש איזשהו שחקן יהודי חם שאפשר לעודד.
והאמת היא שגם יש לו חוצפה ישראלית. הוא נחשב לשחקן סופר אגרסיבי, שהמליץ בראיון איתו: "אל תשחקו כמוני". הוא הוסיף: "אין לי ממש טווח ידיים קבוע, וכך קשה ליריבים לדעת מה יש לי. כולם תמיד מניחים שאני מבלף, אז כשיש לי יד טובה אני זוכה בגדול. אני גם משתמש בהרבה הימורים מעל גובה הקופה וזה משתלם".
דויל בראנסון
בגיל 83, אי אפשר לקחת ממנו את מה שלמד על המשחק. אם לא היינו יודעים אחרת, היינו מאמינים שהוא גם המציא את המשחק... עשרת הצמידים הם רק חלק קטן ממה שהשיג בקריירה שנמשכת כבר למעלה מ-50 שנים. הוא היה רץ מצטיין לפני שנפצע בברך, ואז התחיל לשחק בענף קצת פחות נוקשה מבחינה פיזית.
רק תחשבו שהצמיד הראשון של "הסנדק של הפוקר" הושג ב-1976, הרבה לפני שחלק מהשמות פה נולדו. הוא מוסיף צבע אחר לכל שולחן, המון ניסיון חיים ובעיקר הידיעה שכבר ראה כל טקטיקה אפשרית ואי אפשר להפתיע אותו. יש גם מי שכינה אותו "שחקן הפוקר המהולל בהיסטוריה", וגם כיום ממשיך לשחק עם הטובים ביותר.
פיל הלמיות'
בגיל 52, ועם 14 צמידים בוורלד סיריז - יותר מאשר כל שחקן אחר בהיסטוריה - הלמיות' הוא אגדה. ההצלחות שלו נפרשות על פני שנים רבות, מ-1989 בה זכה בשולחן המרכזי בוורלד סיריז (היה באותה תקופה הצעיר אי פעם שעשה זאת, בן 24 בלבד), ועד 2012 אז שיחזר את ההישג בטורניר המקביל של אירופה. הוא לקח יותר מ-20 מיליון דולר בטורנירים "חיים" לאורך הקריירה, והיד עוד נטויה.
בכל ענף צריך גם את הנבל, הבד בוי שכולם אוהבים לשנוא, והלמיות' אימץ לעצמו בשמחה את התפקיד הזה. הוא מתבכיין בשולחן, מקניט את השחקנים האחרים ויורד עליהם, ומהווה את ההפך הגמור לאותם שחקנים שאף שריר לא זז להם בפנים (כידוע, "פני פוקר").
סאם טריקט
הרשימה עמוסה באמריקאים, אבל יש מקום גם לבריטי נהדר אחד. טריקט
בן ה-30 הוא כוח עולה בענף, וממש כמו בראנסון, התחיל לשחק פוקר רק אחרי שפציעה בברך קילקלה את את התוכנית הקודמת שלו - להפוך לכדורגלן.
הדבר היחיד שעדיין חסר לו כדי להיכנס לטופ של הטופ הוא פיניש טוב יותר. ב-2012 הוא הגיע למצב דומה של קולמן בטורניר שהכניסה אליו הייתה מיליון דולר, אבל נכנע בסיום לאספנדיארי ודורג שני. אבל גם כך הוא כבר חצה את רף 20 מיליון הדולר ברווחים, ומיצב את עצמו בגיל צעיר יחסית כשחקן הפוקר הגדול ביותר שיצא מבריטניה.
אריק סיידל
השחקן הנפלא בן ה-57 התחיל דרכו כמקצוען בענף אחר לגמרי בנעוריו. תאמינו או לא, שש בש! אבל ברגע שעבר לפוקר בסוף האייטיז, היה ברור שלשם הוא שייך. בטורניר הגדול הראשון בו שיחק, הוא הגיע לשולחן הגמר של הוורלד סיריז ב-1988 וסיים במקום השני. זו הייתה הפתיחה לקריירה מופלאה בה התברג בין המרוויחים הגדולים בכל הזמנים, כשזינק מעל 30 מיליון.
סיידל, גם הוא יהודי, מצטיין במיוחד בטורנירים, ובאחד הדיונים ברשת שעלו לאחרונה נשאלה ברצינות השאלה: "האם הוא יכול להפוך לשחקן הגדול בהיסטוריה?" נכון, הוא כבר לא צעיר, והודה בעצמו שהוא לא יודע איך עומד לשחק לפני שהמשחק מתחיל, אבל יש בו ניצוץ מיוחד של הבנת הפוקר שהופך אותו לענק.