שתף קטע נבחר
 

"גם בתאילנד סופרים את הימים לסיום החופש"

קייטנה עולה 1,000 שקלים לשבוע, אבל המחיה זולה ואפשר ליהנות מהרבה פעילויות. החופש הגדול כבר התחיל אצל משפחת הרץ מבנגקוק - וכך הוא נראה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 


משפחת הרץ - ההורים איריס ועידו והילדות ליה (13), אמה (9) ואלי (6). גרים בבנגקוק שבתאילנד, שלוש הבנות לומדות בבית ספר בינלאומי בעיר.

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


המשפחה עזבה את ישראל לפני שבע שנים, ב-2010, ועברה לסינגפור בעקבות הצעת עבודה שקיבל עידו מחברת אמדוקס. בני המשפחה גרו שם ארבע שנים ובקיץ 2014 עברו לבנגקוק. עידו עובד כיום בחברת "אגודה" כמנהל מוצר, ואיריס היא דוקטורנטית לפסיכולוגיה, בעלת קליניקה פרטית במרכז העיר, מטפלת במגוון בעיות בקרב אוכלוסיות זרות ומקומיות.

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

"הבנות מעדיפות לדבר בבית אנגלית, ואנחנו די נאבקים על שימור השפה העברית בבית", אומרת איריס. "אנחנו לא מעורבים באירועי חב"ד וגם לא בחגים בקהילה פה בבנגקוק. יש לציין שבסינגפור היינו מעורבים מאוד וזה השתנה, בעיקר כי הקהילה בבנגקוק יותר הטרוגנית ומספר האנשים הקרובים אלינו מזערי. אולי גם התעייפנו מלהתחבר לאנשים, להכיר, לייצר קשרים - ואז כשהאנשים הללו עוזבים קשה להיפרד".

 


"החופש הגדול נמשך אצלנו כחודשיים, מאמצע יוני עד אמצע אוגוסט, וגם אנחנו מוטרדים מחופשות רבות וארוכות בתאילנד וסופרים את הימים לסיום. יש קייטנות פרטיות ויש מגוון פעילויות: קייטנת ספורט, קייטנת שחייה, קייטנת מדע, קייטנת אומנות, קייטנת בישול וגם קייטנה של חב"ד בבית הספר היהודי בעיר. הקייטנות בדרך כלל נמשכות כחודש אחד, עד אמצע יולי, וניתן לבחור לכמה זמן רוצים להצטרף.

 

"במהלך החופש הילדים נפגשים עם חברים בבתים או בפעילויות שונות בעיר. הולכים, למשל, לקולנוע, לפארק מים, למוזיאון, וכן, יש גם בילוי ביתי רגוע וממוזג. ההורים בדרך כלל עסוקים ועובדים שעות ארוכות, בחוץ חם ולח, וזה מגביל את השהות מחוץ לבית. מצד שני, בכל בית יש עוזרת או מטפלת, וזה מסייע בתפעול הבית - הסעות, ארוחות, ניקיון הבית וכדומה. למעשה, תמיד יש מישהו בבית, וזה הבדל ניכר מישראל".

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


"מחיר הקייטנות גבוה, בממוצע כ-1,000 שקלים לשבוע, ויום קייטנה מתחיל בתשע בבוקר ונמשך עד השעה שלוש אחר הצהריים. יש גם קייטנות יקרות יותר, למשל ב-1,900 שקלים לשבוע ללא ארוחת צהריים וללא הסעות".

 


 


"הבנות מתעוררות בשעה שמונה או תשע בבוקר, אוכלות ארוחת בוקר ויוצאות לפעילויות או מבלות בבית. מכיוון שהעיר גדולה, התנועה בכבישים כבדה והמרחקים גדולים, הרבה פעמים הילדים נשארים לישון לילה או שניים בבתים של החברים".

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

 


"הפעילות הכי מהנה שלנו בקיץ הייתה נסיעה לביקור מולדת של משפחה וחברים".


"היתרונות כאן לעומת ישראל: עוזרת בבית, בתים נוחים ומרווחים עם אפשרות להלנת אורחים, ברובם יש בריכה ומתקני שעשועים בבניין, וזה נוח וכיפי. בנוסף, המחיה כאן זולה יותר ומאפשרת יותר פעילויות. לדוגמה: כרטיס לקולנוע עולה 20 שקלים ופופקורן עם שתייה עוד 20 שקלים".

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


"החסרונות בתאילנד לעומת ישראל: אין משפחה, מרבית הזרים נוסעים לחופשות ארוכות מחוץ למדינה לביקורי משפחה ולא נמצאים כאן בקיץ. העיר ענקית, וקשה 'לדלג' מבית לבית, ממקום למקום. מפגש עם חברים נעשה בתיאום מראש, אין ספונטניות".

 


"אנחנו מחוברים לארץ ובעיקר לאנשים, לחברה ולמשפחה - ופחות לחדשות, לעדכונים וכדומה. חושבים לחזור ארצה בעוד כשלוש עד חמש שנים".


פורסם לראשונה 29/06/2017 13:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
משפחת הרץ
צילום: אלבום פרטי
מומלצים