שתף קטע נבחר
 

בגרמניה יש הרבה חופשות - לילדים ולהורים

"זאת עיר עם שפע הזדמנויות, פארקים ירוקים ואגמים מקסימים, אבל אי אפשר להתכחש להיסטוריה". משפחת אלוני גרה שלוש שנים בברלין ומספרת על החופשים הארוכים, הטיולים המהנים והגעגועים לים של ישראל

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 


משפחת אלוני - ערן ושרון והילדים אופיר (10) ויונתן (4.5). מתגוררים בברלין בשלוש השנים האחרונות.

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


"עברנו לברלין בעקבות העסק של ערן", מספרת שרון. "מלבד זאת, שנינו גרנו בעבר במדינות שונות מחוץ לישראל ורצינו לעשות עוד מעבר לשם חוויית רילוקיישן נוספת וגיוון. לערן יש חברה עם עוד שותף ישראלי שעוסקת בבנקאות השקעות, במיזוגים וברכישות לחברות טכנולוגיה. אני עוסקת בריפוי סיני, מלווה נשים בליווי אישי וקבוצתי להתפתחות והגשמה ופעילה חברתית בתחומים נוספים במסגרת הקהילה הישראלית, וכן במסגרת הנשים שנפלטו ממדינות ערב לגרמניה".


"החופש הגדול נמשך בברלין כחודש וקצת, וזה משתנה בין מוסדות הלימוד בהתאם לתוכנית הלימודית. באופן כללי יש פה חופשית רבות. למשל, בכל עונה יש חופשה שיכולה להימשך שבועיים, והחופשות הן מעבר לחגים הרגילים. גם החופשות של ההורים העובדים השכירים בדרך כלל מותאמות לזה, לכן יש פה פחות בעייתיות בתפעול החופשה והילדים".

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


"יש פה מגוון גדול של קייטנות לילדים במהלך כל החופשות, לא רק בחופש הגדול. גם מוסדות החינוך לרוב מציעים קייטנה כלשהי, וגם מקומות אחרים - כמו קייטנות כדורגל, קייטנות ספורט אחרות, קייטנות טבע ועוד. באופן אישי, מהחוויה שלנו עד כה, הקייטנה המוצעת במוסדות החינוך הרבה יותר עשירה והרבה יותר זולה. כל יום יש טיול למקום אחר, כולל מוזיאונים, בריכה, בית קולנוע, פארק ופעילויות שונות. זאת לעומת הארץ, שהם בעצם נשארו בבית הספר רוב הזמן והשתתפו בפעילויות שונות בכיתות.

 

"כמו רוב הדברים בגרמניה, גם הקייטנות מסובסדות ומתומחרות לפי גודל ההכנסה, אבל גם לזה יש רף מסוים. קייטנות בית ספר לשבועיים עולות 80 אירו בערך, וזה הרף הגבוה. הרף הנמוך זה חצי מחיר בערך. קייטנות פרטיות עולות לשבועיים 100 אירו בערך, תלוי בסוג הקייטנה".

 


 


"בנוסף לקייטנות אנחנו מטיילים המון. נהנים לנסוע בין המדינות בחופשיות מבלי לטוס לכל מקום. אני חושבת שההבדל העיקרי מול הארץ הוא ביכולת תנועה חופשית בין מדינה למדינה, בלי עלויות טיסה גבוהות, ובמגוון העצום של הפעילויות המוצעות בכל מקום. הבדל נוסף הוא כמובן התקציב. זה לא זול לנסוע לחופש, אך עלויות הלינה, האטרקציות השונות והשכרת הרכב, כמו גם טיסות בתוך אירופה, לא משתוות למחירים שמשפחה נדרשת להוציא בחופשה אפילו בתוך ישראל".

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


"אנחנו נפגשים המון עם חברים, גם מכיוון שאין משפחה ליד. זה כיף ונעים שיש חברה תומכת וקרובה. במהלך החופש נפגשים ולעיתים נוסעים יחד לחופשות. לפעמים מגיעים מהארץ לביקור ואז נוסעים יחד עם המשפחה המתארחת לחופשה".


"בקיץ שעבר נסענו לאזור היער השחור, שם נהנינו ממרחבים עצומים, נופים מרהיבים ואטרקציות לילדים. בשבוע אחר של הקיץ התארחו אצלנו אחי ומשפחתו, בילינו איתם בברלין התוססת, היה שבוע מהנה וכיפי".

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


"מצד אחד, אי אפשר להתכחש לעובדה הכואבת שזאת עדיין גרמניה, שעל אף ניסיונותיה הבלתי-פוסקים להביע חרטה על התקופה ההיסטורית שהם כל כך מתביישים בה, אתה עדיין חווה בכל צעד בעיר את אותה תקופה, את אותה מדינה שהייתה אלימה כל כך. מצד שני, אני מאד מעריכה את המאמצים האלה ורואה בזה התגברות מאוד קשה על אגו. בכל רחבי העיר, למשל, מציינים את ליל הבדולח בנרות נשמה, המפוזרים ליד כל בניין שבו גרו בעבר יהודים. בעיניי, הרבה מדינות אחרות יכולות לקחת דוגמה מהטיפול של גרמניה הנוכחית בנושא רצח העם שהתרחש על אדמתה.

 

"אם נזיז לרגע הצידה את הנושא הכאוב, אוכל לומר שברלין באופן ספציפי זאת עיר עם שפע הזדמנויות, יפה ומטופחת לרוב, שופעת בפארקים ירוקים ואגמים מקסימים, ולאחר שמתרגלים ויודעים מה והיכן לחפש, מוצאים אפשרויות לעשייה פורייה, לימודים בחינם במוסדות אקדמיים, מסגרות חינוכיות טובות ומערכת שעובדת לא רע בכלל".

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


"כמובן שאין לנו פה את המשפחה האהובה שלנו, והגעגועים מאוד קשים. על אף שמבקרים אותנו המון, זה לא אותו דבר, אין את חוויית המגורים בארץ, כשאתה במרחק נסיעה מסבא-סבתא והם קרובים וזמינים לך לאהבה, פינוקים ועזרה. בנוסף, חסר לי הים המדהים והפשטות במקום שבו אתה רגיל לשפה שלך, להתנהלות, לצורת ביורוקרטיה. פה עושים הכול מחדש - ללמוד תרבות שלמה מההתחלה".


"המסע שלנו מישראל הוא לגמרי דו-כיווני. הייתי יכולה לראות את עצמי חיה במקומות אחרים בהנאה גדולה, אבל המרחק מהמשפחה והרצון לקרבה שלהם לא מאפשר לחשוב כך. לכן, אנחנו רוצים לחזור. מתי בדיוק לא ידוע, אבל רוצים".

 

 



פורסם לראשונה 29/06/2017 13:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
לומדים הכול מחדש
צילום: אלבום פרטי
מומלצים