שתף קטע נבחר
 

אופים לשבת: עוגת תפוז ושקדים בחושה

מתכון לעוגת תפוז ושקדים, שתעלה ריחות הדר משכרים, שימלאו לכם את הבית ואת השבת באופטימיות. ויודעים מה? היא גם קלה מאוד להכנה

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוגת תפוזים ושקדים עשירה ונודפת ארומת הדרים משכרת בזכות קליפות תפוז ולימון. זו עוגה קטיפתית ולחה, ובתוספת סירופ תפוזים היא הופכת לחה אף יותר, ארומתית ועסיסית. לקבלת מראה חגיגי - מקשטים את העוגה בפרוסות תפוזים דקיקות מסביב.

 

עוגת תפוז ושקדים

המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה):

175 גר' חמאה רכה

250 גר' (1/4 1 כוסות) סוכר "דק־דק"

קליפה מגוררת מ־3 תפוזים

קליפה מגוררת מ־1/2 לימון

280 גר' (כ־2 ו־3/4 כוסות) אבקת שקדים

5 ביצים בטמפרטורת החדר

100 גר' (3/4 כוס) קמח מנופה

קורט מלח

לסירופ -

מיץ מ־2 תפוזים קטנים

מיץ מ־1/2 לימון

 (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. שמים את החמאה, כוס מהסוכר (200 גרם) וגרירות התפוז והלימון בקערת מערבל, ומקציפים במהירות בינונית בעזרת וו הגיטרה כמה דקות, רק עד לקבלת תערובת קרמית קלילה (שימו לב, אין להקציף לתערובת תפוחה ואוורירית).
  2. מוסיפים כמחצית מכמות אבקת השקדים, ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו במהירות בינונית, ומערבלים היטב לאחר כל ביצה. מוסיפים את אבקת השקדים שנותרה, הקמח והמלח, ומערבלים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט נקי. מצננים בתבנית על רשת.
  3. מכינים את הסירופ - בזמן שהעוגה נאפית, שמים את 1/4 כוס הסוכר (50 גרם) שנותר עם מיץ התפוזים והלימון בסיר קטן, ומביאים לאט לסף רתיחה. מרתיחים 5 דקות על להבה נמוכה (לריכוז טעמים) ומסירים מהאש.
  4. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, מברישים מעט מהסירופ החם מעל העוגה החמה. מחכים שהסירופ ייספג קצת, ומברישים עוד סירופ באותה צורה פעמיים נוספות. ממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
עם תפוז ושקדים. עוגה לשבת
צילום: צביקה טישלר
מומלצים