שתף קטע נבחר

 

מדד הגירושין השנתי: הכי הרבה מתגרשים - בירושלים

זו השנה הרביעית ברציפות שירושלים שומרת על התואר המפוקפק "העיר עם הכי הרבה מתגרשים", עם 725 זוגות שנפרדו בה בשנת 2016, לעומת 701 בתל אביב - במקום השני. איפה חלה העלייה החדה ביותר? איפה התגרשו הכי פחות - ואיפה ממוקמת העיר שלכם?

 

 

ירושלים מחזיקה בתואר המפוקפק "שיאנית הגירושין 2016". מנתונים שמפרסמת הנהלת בתי הדין הרבניים עולה, כי בירת ישראל מובילה זו השנה הרביעית ברציפות את הרשימה הארצית של מספר קשרי הנישואים (הדתיים) שפורקו בה: 725 זוגות תושבי העיר נפרדו בגט בשנה החולפת, לעומת 701 בתל אביב.

 

<< רוצים לדעת איפה העיר שלכם במדד? לחצו על הקישור >>

 

על פי הדו"ח השנתי שמפרסמת הבוקר (ג') הנהלת בתי הדין הרבניים, בשנה שעברה התגרשו בישראל 10,841 זוגות, לעומת 10,653 ב-2015 – עלייה של פחות מ-2%. בראש הרשימה, כאמור, ירושלים (בה באורח פלא מספר המתגרשים בשתי השנים היה זהה בדיוק) ותל אביב, ואחריהן בעשירייה הפותחת: ראשון לציון, חיפה, פתח תקווה, באר שבע, נתניה, אשדוד חולון ורמת גן.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

שתי הערים הגדולות בישראל חולקות ביניהן באופן מסורתי את צמרת הטבלה, אך כעת מתברר כי ירושלים מובילה אותה כבר כמה שנים ברציפות. בדו"ח שפורסם אשתקד מספר המתגרשים בתל אביב היה גדול יותר משלה, אך כעת מתקנת הנהלת בתי הדין ומבהירה כי נפלה טעות בחישוב. בהנחה כי נתונים ישנים יותר היו מדויקים, הרי שירושלים שומרת על ראשות הטבלה מאז 2013.

 

ואיפה העלייה הכי חדה?

אבל אם בגירושין עסקינן, הרי שהרשויות המקומיות המצטיינות נמצאות דווקא בתחתית הטבלה: נועלות אותה חצור הגלילית ותל מונד (22 זוגות מתגרשים בלבד לכל אחת מהן בשנת 2016), ולפניהן קריית עקרון, אריאל, גני תקווה, גבעת זאב, אבן יהודה, בנימינה-גבעת עדה, מעלות תרשיחא, קריית טבעון וגבעת שמואל.

 

 

מדובר בנתונים מספריים בלבד, והדירוג אינו מביא בחשבון את גודל האוכלוסייה בעיר ואת היחס בין מספר המתחתנים למספר המתגרשים. ועם זאת, בטבלה ניתן לראות כי ישנן ערים הממוקמות גבוה בשיעור הגירושין יותר מערים הגדולות מהן במספר התושבים.

 

נתונים שמשקפים יותר את אותם משתנים, הם האחוזים שבהם עלה או ירד שיעור המתגרשים בכל יישוב ועיר: בחצור הגלילית נרשם זינוק של 69%, בקריית טבעון – 58%, בתל מונד ובזכרון יעקב – 47%, ובמודיעין עילית ובגדרה – 45%. לעומתם, בקריית מלאכי ובאריאל צנח מספר הזוגות שהתגרשו בשיעור של 24%, ובאילת, בגן יבנה ובגבעת זאב נרשמה ירידה של 18%.

 

יותר עגונות הותרו

בתי הדין מדווחים כי בשנת 2016 הצליחה היחידה המיוחדת להתרת עגונות להשיג גטים ל-211 נשים שבעליהן נעלמו בארץ או בחו"ל (לעומת 180 בשנה שקדמה לה) – זאת, בין היתר, בזכות שבע חברות חקירה פרטיות שנשכרו לאיתור הגברים. כמו כן הפעילו דיינים 205 סנקציות נגד סרבני גט (לעומת 165 ב-2015), כאמצעי לחץ להסכמה לגירושין – כולל 9 צווי מאסר.

 

 

בנוגע למתיחות המתמדת בין בתי המשפט האזרחיים לערכאה הדתית, ציינו עורכי הדו"ח בסיפוק כי בשנת 2016 הכריע בג"ץ ב-41 עתירות שהוגשו נגדה בתי הדין הרבניים, אך אף אחת מהן לא התקבלה.

 

 

מנהל בתי הדין הרבניים, הרב שמעון יעקבי, מסר בהתייחס לנתונים: "בתי הדין מתייעלים ועובדים במלוא כוח התפוקה האפשרי. בשנה הקרובה נפעל לשדרוג מערכת המחשוב של בתי הדין ולהוספת דרכי תקשורת אלקטרוניות שייקלו ככל האפשר על בעלי הדין ועל עורכי הדין והטוענים הרבניים להגיש תביעות ובקשות בלא צורך להגיע באופן פיזי למזכירויות בתי הדין. כמו כן, נפעל לביצוע יעיל ומהיר ככל האפשר של פסקי דין לגירושין".

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. תעשו לנו לייק  >>  

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
זמן סיכום
צילום: גיל יוחנן
מומלצים