שתף קטע נבחר
 

כל אחד יכול: קינוח דובדבנים

השווקים מוצפים בדובדבנים, וזה בדיוק הזמן להתנפל עליהם ולהכין קינוח טעים בחמש דקות: קרמבל דובדבנים - כך תעשו זאת בבית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ודאי שמתם לב שהדובדבנים השנה לא רק מציפים את השווקים ביבול מבורך יותר מאשר בכל שנה אחרת, אלא שהם גם טעימים ועסיסיים במיוחד. מבחינתי, זה הזמן להתנפל עליהם, ואני עושה זאת בלי חשבון. בשבילי הם ממתק הקיץ האולטימטיבי, ואני מחסלת ערימות שלהם מדי יום – כך, ישר מהסלסילה שבמקרר. מה חבל שלמרות השפע, מחיריהם עדיין גבוהים להחריד, לפחות במחוז העירוני שבו אני עורכת קניות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

כשמדובר בבישול, אין דרך קצרה להכין מהם מטעמים ולו רק בשל העובדה שצריך להיפטר מהגלעינים, ולשם כך יש לטפל באופן אינדיבידואלי בכל דובדבן. אני מכירה כמה מכשירים ייעודיים שיכולים לסייע, אבל גם באמצעותם המשימה לוקחת זמן. אפשר לגייס כמה ילדים משועממים בחופשת הקיץ, אבל אם אין כאלה בסביבה, חובת הגלעון מוטלת עליכם.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

ברחבי הרשת מסתובבת שיטה המדריכה להניח את הדובדבנים בין שני דפי נייר אפייה או בשקית ניילון גדולה - ולחבוט בהם. אחר כך, מבטיחים בעלי העצה, תוכלו לאסוף בקלות את הגלעינים ולהישאר עם פירות מבוקעים, מוכנים לבישול. הם לא מזכירים איך תיראה סביבת העבודה שלכם בעקבות המבצע. אני מוותרת מראש.

 

כמה עצות:

  1. כדי לחסוך זמן אפייה אפשר לבשל את הדובדבנים עם הסוכר (אין צורך להוסיף מים) עד שהם מתרככים (כ-5 דקות), להוסיף ברגע האחרון קורנפלור מהול במים ולבשל עוד חצי דקה.
  2. אם עושים זאת, חובה לצנן היטב לפני שמפזרים את הפירורים מעליהם. אופים בחום גבוה (190 מעלות) כ-20 דקות או עד שהפירורים משחימים.

 

אפשר להגיש את הקרמבל בתוספת שמנת חמוצה, קרם פרש, קצפת או כדור גלידת וניל. חגיגה.

 

קרמבל דובדבנים

אפשר להחליף את הדובדבנים גם בתערובת פירות יער או בכל פרי עונתי טרי אחר, מגולען וחתוך לחתיכות קטנות: נסו משמשים, שזיפים, אפרסקים (קלופים), תפוחים (מרוסקים או פרוסים דק) או אגסים.

 

המצרכים (ל-6-4 מנות):

750 גר' דובדבנים ללא חרצנים, טריים או מוקפאים

1 כוס סוכר

2 כפות גדושות קורנפלור

75 גר' חמאה, רכה מאוד

1 כוס קמח תופח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. מניחים את הדובדבנים בקערה, מוסיפים 1/2 כוס מהסוכר ואת הקורנפלור ומערבבים היטב.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  3. מעבירים לתבנית או לכלי חסין אש בגודל 20/20 ס"מ.
  4. מניחים בקערה את החמאה, את 1/2 כוס הסוכר שנותרה ואת הקמח ומעבדים בידיים לפירורים. מפזרים בצורה שווה על פני תערובת הדובדבנים.
  5. אופים כ-20 דקות, מנמיכים מעט את חום התנור וממשיכים לאפות עוד 20 דקות עד שהפירורים מקבלים גוון זהוב עמוק.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  6. מצננים מעט ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

אפשר להוסיף גם:

  • מעט מיץ לימון וקליפה מגוררת לתערובת הפירות
  • מעט קינמון או חווייג' לקפה לתערובת פירורים
  • חופן אגוזים כתושים לתערובת הפירורים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קרמבל דובדבנים
צילום: ירון ברנר
מומלצים