בין עבודות? כך תנצלו את הזמן לקידום הקריירה
בתקופת הקיץ ותקופת החגים שמגיעה מיד אחריה קשה יותר למצוא עבודה חדשה. אך עם זאת, תקופות אלה יכולות לאפשר לנו לנצל את הזמן כדי לייצר הזדמנויות חדשות וגם ללמוד כיצד לקדם את עצמנו. קבלו רשימת משימות שיובילו לקיץ יעיל
להיות "בין עבודות" בתקופת הקיץ אומר פחות הצעות עבודה, פחות ראיונות עבודה וסיכוי נמוך להתחיל עבודה חדשה. אז מה עושים כשהרצון להיות בעשייה לא מסתדר עם השקט של הקיץ והחגים שיגיעו אחריו? זהו בדיוק הזמן כדי ליצור עוד הזדמנויות ולפתוח עוד דלתות וזו גם העת ללמוד ולהתאמן כיצד לנהל נכון את הזמן שלכם.
מחקרים מראים שעשייה ותכנון בשילוב מוכנות רגשית מביאה למימוש והצלחה: אדם שמשתדל ליצור הזדמנויות עבור עצמו- תמיד יצליח במהירות הגבוהה יותר מאדם הממתין באופן פסיבי.
המשימות שכדאי לבצע בתקופת "בין העבודות"
1. חקרו את התחום עליו חלמתם ובחנו שינוי בקריירה: האם קיים צורך אמיתי בתחום בו אתם חולמים לעסוק? האם הוא כדאי כלכלית? התייעצו עם מומחה או בעל ניסיון בכיוון אליו אתם חותרים. המלצה מניסיון אישי ומקצועי: בני משפחה וחברים רוצים בטובתכם, אך לא תמיד מבינים את השוק או את נטיית הלב שלכם לבצע שינוי. שימו לב לשלב בו אתם משתפים אותם.
2. דייקו את המסרים שלכם בקורות החיים ובפרופיל הלינקדאין שלכם: עברו על כל מילה, עדכנו בייחוד את התפקיד האחרון בו עבדתם. קורות החיים הם הרושם הראשוני שלכם, אל תקלו ראש לעולם באמצעי ויזואלי המייצג אתכם. פנו זמן כדי להיזכר בכל שלב ובכל תחום אחריות.
3. הקצו תקציב לטובת סדנא מעצימה או ייעוץ אישי: הסכימו להתבונן, להסיק מסקנות, לקבל שיקוף של החוזקות שלכם וללמוד כיצד לנהל קונפליקטים ומשברים בעבודה. מומלץ מאוד לנסות להכחיד פחדים ישנים כדי שלא יתממשו שוב.
4. קיבעו פגישות עם הד הנטרים (ציידי ראשים) וחברות השמה מובילות בתחום שלכם, והגיעו לראיונות אישיים: התכוננו היטב לפגישה וכבדו את הזמן שלהם, התייעצו איתם לגבי השכר אותו אתם יכולים לדרוש ושימרו איתם על קשר אחת לשבוע שבועיים.
5. בצעו תכנון שבועי בכל מוצאי שבת: הכינו טבלה בת 5 ימים והגדירו מה תעשו בכל שעה מזמנכם במהלך השבוע: סידורים, לימודים, חיפוש עבודה ברשתות, קריאה על ארגון נחשק ומילוי טפסים, פעילות של זמן משפחה והגדירו גם זמן פנאי אישי שחשוב מאוד בזמן חיפוש העבודה, שעה ביום לבדכם זה אופטימלי. המלצה: אל תדחו את התכנון ליום ראשון, כי זה היום בו אתם רוצים לרוץ, יהיה לכם קשה מאוד לעצור הכל ולעשות תכנון שבועי.
6. היו מעודכנים באקטואליה בתחום בו אתם עוסקים: הכירו את הכותרות של התחום, הבינו את המגמה והשינויים הצפויים בשנים הקרובות, עקבו אחר חברות מובילות בתחום שעשויה להיות לה השפעה עקיפה על הענף אליו אתם משתייכים.
7. בזמן האישי שלכם (שעה ביום לפחות) מומלץ לעסוק בדבר מה שמעצים אתכם: קריאה (לא באינטרנט), כתיבה, עיסוק בתחביב, חידוד של היעדים החברתיים והמקצועיים שלכם, אם יש שיעורי בית שניתנו לכם בתהליך ייעוץ שאתם עוברים, כדאי לנצל את הזמן לכתיבת יומן בעניין.
הכותבת היא מומחית בהכנה לראיונות עבודה, מנהלת מיטל דגן - הכוונה וייעוץ להגשמה בקריירה AchieveMate