שתף קטע נבחר
 

הלמ"ס: חצי מהעובדים חווים לחץ נפשי בעבודה

העבודה מסוכנת לבריאות? לפי נתוני הסקר החברתי של הלמ"ס, 20% מהעובדים במשק חשים כי בריאותם בסכנה בגלל העבודה ו-46% מהעובדים - 1.6 מיליון איש - חווים לחץ נפשי או מתח בעבודה. עיקר העובדים שחשופים ללחץ: אחיות, מורים בבי"ס יסודי, רופאים ועורכי דין. עוד מתברר: 9.4% מהמועסקים נחשפו לאלימות מילולית

נתוני הלמ"ס המתפרסמים היום (ג') חושפים את הלחצים והקשיים הנפשיים והפיזיים שבהם שרויים עובדים רבים במשק. על פי נתוני הסקר החברתי של הלמ"ס לשנת 2016, מתוך כ-3.5 מיליון מועסקים מעל גיל 20 שנדגמו - 46% חווים מתח או לחץ נפשי בעבודתם. 16% מהעובדים חווים לחץ נפשי לעיתים קרובות ו-30% נוספים מדי פעם. כמו כן, 20% מהעובדים חשים במידה רבה או במידה מסוימת כי בריאותם או ביטחונם בסכנה בגלל העבודה.

 

עוד בערוץ הקריירה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תחושת הסכנה לבריאות ולביטחון המועסק משתנה בין המקצועות המגוונים. המספר הגבוה ביותר של עובדים שחוששים כי העבודה מסכנת את בריאותם נרשם בקבוצת העובדים המקצועיים והבלתי-מקצועיים בחקלאות, בבינוי ובתעשייה. בקרב עובדים אלה - 42% חשים בסכנה לבריאותם או לביטחונם, מהם 72% מדווחים שיידעו אותם על הסכנות הקשורות בביצוע עבודתם, ו-27% דיווחו שלא יידעו אותם.

 

בראש המקצועות שבהם אחוז גבוה של מועסקים המרגישים שעבודתם מסכנת את בריאותם או את ביטחונם נמצאים השוטרים, הסוהרים והכבאים: 62% מהם מרגישים שעבודתם מסוכנת. כמו כן, 60% מהאחיות ו-51% מהנהגים חשים כך. 23% מהמועסקים מעידים כי עבודתם מחייבת לבישת ציוד מגן אישי, אולם 20% מהם מעידים כי לא תמיד הם לובשים את ציוד המגן.

שני שליש מהמורים בביה"ס היסודי חווים לחץ נפשי  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שני שליש מהמורים בביה"ס היסודי חווים לחץ נפשי (צילום: shutterstock)

המקצועות שבהם חווים הכי הרבה לחץ: אחיות ומורים

46% מהמועסקים (1.6 מיליון איש) חווים מתח או לחץ נפשי בעבודתם - 16% לעיתים קרובות ו-30% נוספים מדי פעם. המקצועות העיקריים שבהם נמצא אחוז גבוה של מועסקים החשופים ללחץ ומתח הם אחיות (75%); מורים בבי"ס יסודי (66%); רופאים ועורכי דין (65%) ומנכ"לים ומנהלים (61%).

 

בחודש האחרון נחשפו 9.4% מהמועסקים לאלימות מילולית במסגרת עבודתם, והשיעור דומה בקרב גברים ונשים. 4% מהמועסקות (58.4 אלף נשים) נחשפו ל"תשומת לב מינית" לא רצויה, 5% מהגברים והנשים דיווחו על איומים או על התנהגות משפילה במקום עבודתם, 2% חוו אלימות פיזית בשנה האחרונה, ו-3.5% (123 אלף מועסקים) חוו בריונות או הטרדה (שיעור דומה בקרב נשים וגברים).

 

הסקירה מתייחסת גם לנושא האפליה במקום העבודה: 9.5% מהמועסקים חשו אפליה במקום העבודה בשנה האחרונה מסיבות של דת, מין, מוצא וכדומה. 14% מהערבים חשו מופלים במקום עבודתם על רקע לאום, 3.9% מהנשים חשו אפליה בעבודה על רקע מגדר, 7.1% מהמועסקים שאינם יהודים חשו אפליה על רקע דת.

 

בעיות הכרוכות באופי העבודה

כמחצית מהמועסקים (51%) מדווחים כי עבודתם כרוכה בעמידה לפחות מחצית מהזמן. בקרב העובדים המקצועיים והבלתי-מקצועיים האחוז עולה ל-77%. 36% מהמועסקים, 1.2 מיליון איש, מדווחים כי עבודתם כרוכה בתנוחות מעייפות ומכאיבות, והשיעור עולה ל-65% בקרב העובדים המקצועיים והבלתי-מקצועיים.

 

21% מכל העובדים מעידים כי עבודתם כוללת הרמה או נשיאה של משאות כבדים, כרבע מהמועסקים (24%) חשופים בעבודתם לרעש בעוצמה חזקה, וחמישית מהמועסקים (20%) חשופים לטמפרטורה גבוהה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

כמו כן, 22% מהמועסקים חשופים בעבודתם לגזים ולחומרים שעלולים לפגוע בבריאותם, ובקרב העובדים המקצועיים (בחקלאות, בבינוי, בתעשייה ובתחומים אחרים) והבלתי-מקצועיים האחוז גדל לקרוב למחצית (46%) מהעובדים. 16% מהמועסקים חשופים לשאיפת עשן או גזים כגון גזי ריתוך וגזי פליטה, ו-15% מציינים כי הם עובדים עם חומרים כימיים.

 

13% מדווחים כי הם עובדים עם חומרים הגורמים למחלות, 12% חשופים לשאיפת אדים מזיקים, ו-15% מהמועסקים חשופים לשאיפת עשן טבק מעישון של אחרים.

 

בחלוקה לקבוצות אוכלוסייה - מועסקים ערבים מדווחים על בעיות בתנאי העבודה באחוזים גבוהים יותר מיהודים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים