שתף קטע נבחר
 

3 מתכונים מנצחים של עוגות דבש לראש השנה

קבוצת הפייסבוק "אמהות מבשלות ביחד" ערכה תחרות עוגות דבש לקראת החג ואנחנו הבאנו לכם שלושה מתכונים של המנצחות הגדולות בתחרות - עוגת דבש עם מגנום ביתי, עוגת דבש עם טופי-קרמל וגם עוגת דבש עם שוקולד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במקום כל היום לקשקש על המקלדת, החליטו לקראת השנה החדשה לערוך בקבוצת הפייסבוק "אמהות מבשלות ביחד" תחרות אפייה שהוקדשה כולה לעוגות דבש. במשך שלושה שבועות עמלו חברות הקבוצה על מתכונים עד שהגיעו לתוצאות. השופטים - הקונדיטור דודו אוטמזגין, הקונדיטורית רוני שטריקר ממסעדת "אריא" ויערה דרור, מייסדת ומנהלת הקבוצה - בחרו מתוך 31 עוגות שהשתתפו בתחרות, חמש עוגות. החמישה עלתה לגמר ושלוש מהן זכו בניצחון.

 

כך נראה מתכון מנצח:

 (צילום: לנס הפקות) (צילום: לנס הפקות)
(צילום: לנס הפקות)
 

השופטים: דודו אוטמזגין, יערה דור ורוני שטריקר  (צילום: ערן לם) (צילום: ערן לם)
השופטים: דודו אוטמזגין, יערה דור ורוני שטריקר (צילום: ערן לם)

מקום 1 - עוגת דבש עם מגנום ביתי I מרי כוגן  

המרכיבים:

למגנום ביתי - 

200 גר' מטבעות שוקולד לבן

1/2 קופסת גבינת פילדלפיה

1 מיכל שמנת חמוצה 27%

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

1/4 כוס דבש

500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

4 גר' ג'לטין, מושרים ב-20 גר' מים במשך 20 דקות

לעוגת הדבש - 

4 חלמונים + 4 חלבונים, רצוי בטמפרטורת חדר

150 גר' סוכר

3/4 כוס שמן

1/2כוס דבש

1/3 כוס סילאן

1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל

1/2 כפית סודה לשתיה

350 גר' קמח לבן + 10 גר' אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/2 כוס מים מהולים ב-2 תיונים (בשביל הצבע הכהה היפה)

1 כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המגנום - מערבבים את מטבעות השוקולד הלבן בקערת מיקסר בפולסים של 30 שניות בכל פעם, ומערבבים. יוצקים את השוקולד לתבניות סיליקון של מגנום, ובעזרת כפית קטנה מפזרים את השוקולד המומס כך שיכסה את כל התבנית. מעבירים את התבנית למקפיא ל-1/4 שעה עד שהשוקולד הופך למוצק.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב את גבינת הפילדלפיה, השמנת החמוצה, השמנת המתוקה ו-1/4 כוס דבש ושמים בצד. מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה במיקסר בלון עד לקבלת קצפת תפוחה אך לא יציבה. ממיסים את הג'לטין במיקרו במשך 20 שניות, ומוסיפים לתערובת הגבינות והדבש. מערבבים עם השמנת ויוצקים לתבנית הסיליקון. מעבירים את התערובת להקפאה ל-6-5 שעות לפחות.
  3. מכינים את עוגת הדבש - מקציפים את החלבונים עם הסוכר (שימו לב: כשהחלבונים יגיעו לטמפרטורת החדר, ההקצפה תהיה קלה יותר והנפח יעלה מהר יותר). עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את החלמונים בהדרגה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
  4. מערבבים היטב בקערה את השמן, השמנת, הדבש, הסילאן, תמצית הווניל והמים המהולים בתיונים ויוצקים לקערת המיקסר. מקציפים את התערובת שוב, ומוסיפים את הקמח (זכרו לנפות את הקמח לפני שאתם מוסיפים אותו לתערובת כדי שיצא מרקם אוורירי), הסודה, אבקת האפייה, הקינמון והאגוז מוסקט ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר להיעזר גם בבלנדר מוט). התערובת אמורה לצאת נוזלית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך משך 25 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות במשך 20 דקות נוספות.  מחלצים את התערובת מהתבנית ומעבירים למגש.
  6. הגשה - פורסים את העוגה לפרוסות, ומעל כל פרוסה מסדרים גלידת מגנום ומגישים מיד.

 

מקום 2 - עוגת דבש עם טופי-קרמל I סיון מלול

המרכיבים:

לעוגה -

2 כוסות קמח תופח

6 ביצים

1 כוס אינסטנט פודינג וניל

1/2 כפית מלח

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס סוכר לבן

2 כפות נס קפה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כף שטוחה קינמון

1 כוס מיץ תפוז

3/4 כוס שמן

1 כוס דבש

לרוטב קרמל טופי - 

1 כוס סוכר 250 מ"ל

250 מ"ל שמנת מתוקה

 (צילום: לנס הפקות) (צילום: לנס הפקות)
(צילום: לנס הפקות)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את העוגה - בבלנדר מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח, מוסיפים לתערובת את יתר המרכיבים הנוזליים בהדרגה ומערבבים במהירות איטית את הקמח, הפודינג, הנס קפה, הקינמון והסודה לשתייה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית פלא או לכל תבנית אחרת בגודל 26 משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש וללא פירורים. 
  3. מכינים את רוטב הקרמל - מבשלים את הסוכר בסיר על אש בינונית עד שהוא מקבל גוון זהוב. בסיר נוסף מבשלים את השמנת עד לרתיחה ויוצקים אותה לתערובת הסוכר שנמס. מערבבים היטב עד לקבלת רוטב ללא גושים מצומצם מעט, ויוצקים על העוגה החמה.

מקום 3 - עוגת דבש עם שוקולד I מלי מאירוב

המרכיבים:

1/4 1 כוס סוכר לחלבונים + 1/4 כוס סוכר לחלמונים

1 כפית תמצית רום

3 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים

1/2 כוס דבש

3/4 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס שמן

3/4 1 כוס קמח תופח 

1 כף אבקת קקאו

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (אפשר להחליף באגוזים)

 (צילום: לנס הפקות) (צילום: לנס הפקות)
(צילום: לנס הפקות)
 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר מקציפים 3 חלבונים שהיו בטמפרטורת החדר עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים 1/4 1 כוסות סוכר בהדרגה עד שהקצף יציב אך לא נוקשה ומעבירים את התערובת לקערה.
  2. באותה קערת מיקסר מקציפים את 3 החלמונים יחד עם 1/4 כוס סוכר במשך 7 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים 3/4 כוס שמן. מערבלים ומוסיפים 3/4 כוס מיץ תפוזים, כפית תמצית רום ו-1/2 כוס דבש וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים בתנועות עטיפה קמח תופח, 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה, כף אבקת קקאו וכפית קינמון, מעבירים את קצף החלבונים בשלוש פעמים לקערת החלמונים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את תערובת הקמח לקערה בתנועות עטיפה עד שהתערובת אחידה ואין גושים. 
  4. יוצקים את המסה לתבנית משומנת בגודל 26 או 28 או ל-2 תבניות אינגליש (אפשר גם 3, תלוי בכמות שיצאה לכם) או בתבנית אפייה מרובעת חד פעמית.
  5. מפזרים על הבלילה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או אגוזים, ואופים במדף השני מלמט בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש וללא פירורים. לאחר האפייה מכבים את התנור ופותחים את הדלת. כשהעוגה התקררה אפשר להפוך אותה או להשאירה כך. יוצקים מעל כמה טיפות דבש, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

טיפ:

  • לא חובה להשתמש ברום, מי שרוצה יכול להשתמש בדבש, ומי שלא רוצה - יכול לערבב עם מטרפה את החלמונים במקום להקציף.
  • אפשר להוסיף לבלילה גם אגוזים או צימוקים.

 

התחרות התקיימה בחסות המותג "סאוטר"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לנס הפקות
העוגה המנצחת: עוגת דבש עם מגנום ביתי
צילום: לנס הפקות
מומלצים